محکوم شدن 4 نفر به اعدام در عربستان به جرم فعالیت برای ایران، ابراز امیدواری ترامپ برای مذاکره با مقامات ایرانی، اعلام ائتلاف حکیم، صدر و علاوی در پارلمان جدید عراق و پیام قطر به سعودی ها،مصر، بحرین و امارات از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اعلام آمادگی کُردها برای مذاکره بدون پیششرط با دولت سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش تابناک، «میس کریدی» دبیر کل جبهه معارض دموکراتیک سوریه دو روز پیش به شهر «قامشلی» در شمال سوریه و شماری از شهرها و شهرکهای این منطقه سفر کرد.
کریدی در جریان این سفر با «الهام احمد» رئیس مشترک «شورای دموکراتیک سوریه» دیدار و تأکید کرد که این شورا موافقت خود را با «اعزام یک هیئت برای گفتوگوی بدون پیش شرط با دمشق» اعلام کرده است.
وی در گفتوگو با روزنامه الوطن اعلام کرد که شورای دموکراتیک سوریه که متشکل از کُردهاست اظهارات بشار اسد رئیس جمهور این کشور را مثبت ارزیابی کرده و خواستار گفتوگوی سوری-سوری بدون مداخلات خارجی است.
کریدی به نقل از این شورا اعلام کرد که آنان خود را «جدایی طلب» نمیدانند و تأکید کرده اند که در اندیشه چنین چیزی نیستند، بلکه مطالباتی دارند که مربوط است به دموکراسی و «خودمختاری».
این شورا تأکید کرد که به هیچ وجه در برابر ارتش سوریه سلاح به دست نگرفته، بلکه در برابر تروریسم دست به سلاح شده است؛ به گونه ای که «پرچم ملی سوریه همچنان در قامشلی برافراشته است».
کریدی ادامه داد: «نگاه مثبتی به مسائل داریم و بسیار امیدواریم؛ زیرا هدف، حرکت به سوی گفتوگوی سوری-سوری است. روابط نیز شکل مثبتی به خود گرفته است. ظاهرا مهمانانی که از دمشق خواهند آمد، برای این منطقه حائز اهمیت خواهند بود».
وی درباره مشارکت کُردها در نشستهای قریب الوقوع «کمیسیون بررسی قانون اساسی» تصریح کرد که «این مسئله منوط به عوامل زیادی است... ولی کُردها حق دارند در این بررسیها و در همه مسائلی که مختص به سوریهاست، شرکت کنند».
به گزارش الوطن، اعلام آمادگی کُردها برای مذاکره با دولت سوریه درست یک روز پس از توافق ترکیه و آمریکا بر سر «نقشه راه» شهر منبج در شمال سوریه صورت گرفته است؛ شهری که گروه موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» که بیشتر عناصر آن کُرد هستند، آن را در تسلط خود دارند.
ناظران میگویند که «توافق منبج» در واقع خیانت جدید آمریکاییها به کُردهاست؛ چرا که واشنگتن از کُردها در شرق رود فرات حمایت میکند و در این توافق، به آنان خیانت کرده و با ترکیه همپیمان شده است.
اسد نیز هفته گذشته اعلام کرد که نیروهای دموکراتیک سوریه باید با دمشق مذاکره کنند و در صورت شکست مذاکرات، استفاده از زور گزینه جایگزین دولت سوریه خواهد بود تا مناطق تحت تسلط این گروه را پس بگیرد.
محکوم شدن 4 نفر به اعدام در عربستان به جرم فعالیت برای ایران
دادگاهی در عربستان سعودی ۴ نفر را به تشکیل هسته تروریستی برای ایران و برنامه ریزی ترور برخی شخصیت ها به اعدام محکوم کرد.
به گزارش روزنامه «عکاظ»، دادگاه بدوی ریاض چهار فرد را به اتهام تشکیل هسته تروریستی با هدف جاسوسی برای ایران و همچنین آموزش تئوری و عملی در اردوگاه های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران در رابطه با استفاده از اسلحه و مواد منفجره و جنگ خیابانی به اعدام محکوم کرد.
همچنین در حکم این افراد آموزش چگونگی پنهان شدن برای گمراه کردن نهادهای امنیتی با هدف عدم افشای واقعیت خود، جذب نیروهای کارآموز و تسهیل سفر آنها به ایران از طریق یک دفتر گردشگری برای پیوستن به اردوگاه های سپاه پاسداران و استخدام آنها، برنامه ریزی برای تشکیل هسته های تروریستی در داخل عربستان پس از آموزش استفاده از اسلحه و مواد منفجره و علوم نظامی با هدف برهم زدن یکپارچگی و ثبات این کشور، اقدام به ساخت مواد منفجره و انجام عملیات انفجاری در داخل کشور و برنامه ریزی برای ترور برخی شخصیت ها عنوان شده است.
اداره قضایی دادگاه کیفری عربستان نیز به اتفاق آرا، حکم اعدام تعزیری در حق این افراد و تعطیلی و لغو مجوز شرکت گردشگری مذکور را صادر کرد.
ابراز امیدواری ترامپ برای مذاکره با مقامات ایرانی
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز پنجشنبه مدعی شد رفتار منطقهای ایران از زمان خروج آمریکا از توافق هستهای به کلی متفاوت شده است.
وی که در کاخ سفید در یک نشست خبری مشترک با نخستوزیر ژاپن صحبت میکرد، در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است از مذاکره با کره شمالی خارج شود، گفت: «تمام آنچه که میتوانم بگویم، این است که آمادهام که [از مذاکره] خارج شوم. قبلا یکبار این کار را کردهام. باید بتوانید خارج شوید. ما نتوانستیم [هنگام مذاکرات] از توافق وحشتناک با ایران خارج شویم.»
ترامپ افزود: «میبینید، از زمانی که من [خروج از] آن توافق را امضا کردم، ایران به نحوی کاملا متفاوت عمل میکند. آنها دیگر اهمیت چندانی به مدیترانه نمیدهند، کمتر به آنچه در سوریه در جریان است میپردازند، کمتر به آنچه در یمن و جاهای دیگر در جریان است میپردازند. در سه ماه گذشته، آنها کشور کاملا متفاوتی بودهاند.»
وی ادامه داد: «با این امید که ممکن است چیزی بتواند اتفاق بیافتد، میگویم، ما تحریمهایی علیه ایران اعمال میکنیم که هیچکس پیش از این مشابه آنها را ندیده است. شبیه آنها میتواند شامل کره شمالی هم شود، در مرحله آینده و اگر احساس کردیم که لازم است.»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه گفت: «ایران همان کشوری نیست که سه ماه پیش بود. رهبران آنها بسیار بسیار متفاوت شدهاند و امیدوارم که روزی نزد ما بیایند و با ما بنشینند و توافقی انجام دهند که برای آنها خوب است، برای ما خوب است و برای همه.»
وی افزود: «اگر طرف ما توانسته بود از برخی از بندهای وحشتناک این توافق کنار رود، میتوانستیم یک توافق فوقالعاده داشته باشیم. اصل توافق کردن مشکلی ندارد، اما آن توافق مشکل داشت. ما فرصتی برای یک توافق فوقالعاده داشتیم.»
اعلام ائتلاف حکیم، صدر و علاوی در پارلمان جدید عراق
احزاب سیاسی همسو با سیدعمار حکیم (الحکمه)، سیدمقتدا صدر (سائرون) و ایاد علاوی (الوطنیه) برای تشکیل فراکسیون بزرگ در پارلمان جدید عراق ائتلاف کردند.
رعد الحیدری از رهبران جریان حکمت ملی از امضای سند این توافق از سوی رهبران این سه جریان خبر داد.
این گزارش حاکی است: این ائتلاف سه گانه همچنین از دو ائتلاف شیعه دیگر (الفتح به رهبری هادی العامری) و (النصر به رهبری حیدرالعبادی) نیز دعوت کرده که به این فراکسیون بپیوندند و هم اکنون منتظر پاسخ آنها هستند.
وی گفت: برای اعلام رسمی پیوستن این دو ائتلاف انتخاباتی جدید، منتظر نهایی شدن توافق با آنها هستیم.
وی گفته است از ائتلاف های کردی پیروز در انتخابات نیز دعوت شده به این فراکسیون بزرگ بپیوندند و به احتمال زیاد دو حزب دموکرات کردستان عراق و اتحادیه میهنی کردستان عراق نیز به آن خواهند پیوست.
وی گفته است که به احتمال زیاد ظرف چند روز آینده تشکیل ائتلاف (فراکسیون) بزرگ پارلمانی عراق و ترکیب نهایی آن مشخص و اعلام خواهد شد.
طبق قانون اساسی عراق، بزرگترین فراکسیون پارلمان حق دارد دولت را تشکیل دهد.
انتظار می رود که گروه های دیگری از کردها و اهل سنت، پس از مشخص شدن چارچوب ائتلاف بزرگ سیاسی جدید، برای مشارکت در تشکیل دولت آینده، به این ائتلاف بپیوندند.
در چهارمین دوره انتخابات پارلمانی عراق که با مشارکت 44.5 درصد واجدین شرایط برگزار شد، فهرست های انتخاباتی سائرون (مقتدا صدر) با 54 کرسی، الفتح (هادی العامری) با 47 کرسی، النصر (حیدر العبادی) با 42 کرسی در رتبه اول تا سوم قرار گرفته اند.
دولت قانون (نوری المالکی) با 26 کرسی، دمکرات (مسعود بارزانی) با 24 کرسی، الوطنیه (ایاد علاوی) با 20 کرسی، جریان حکمت (سیدعمار حکیم) با 19 کرسی و اتحادیه میهنی (کوسرت رسول جانشین جلال طالبانی) با 18 کرسی در رده های بعدی قرار گرفته اند.
در این دوره از انتخابات 28 فهرست و حزب سیاسی توانستند به پارلمان راه پیدا کنند.
در این انتخابات، پنج گروه سیاسی شیعه نیز با پیشتازی در انتخابات مهمترین گروه های مطرح برای تشکیل ائتلاف بزرگ سیاسی و شکل گیری دولت آینده هستند.
پیام قطر به سعودی ها،مصر، بحرین و امارات
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیر خارجه قطر طی پیامی خطاب به عربستان، مصر، بحرین و امارات به مناسبت یکسالگی بحران در روابط این کشورها با قطر گفت: همه به دلیل این بحران که چهار کشور محاصره کننده بیخود به آن دامن زدند، ضرر کردند.
وی از کشورهای محاصره کننده خواست که به جای ایجاد محورهای خیالی و مبتنی بر توهم، بر اوضاع داخلی کشورشان متمرکز شوند.
آل ثانی تاکید کرد: وقت آن رسیده که کشورهای تحریم کننده به ملتهای خود توجه و خواستهها و آرزوهای آنها را برآورده کنند.
وزیر خارجه قطر با اشاره به حمایت صادقانه کشورهای دوست و برادر از قطر در برابر این محاصره گفت: این بحران ثابت کرد که آگاهی افکار عمومی عربی و بینالمللی از هرگونه تبلیغات رسانهای قویتر است.
وی گفت: همه ما از شرایط پیچیدهای که طی سالهای گذشته برای منطقه به وجود آمد آگاه هستیم و در حالی که ما برای کاهش بحران و وحدت تلاش میکردیم، برخی از کشورهای بحرانی را به وجود آوردند که هیچ مبنا و توجیهی ندارد.
آل ثانی همچنین تاکید کرد که فرصت برای گفتوگو با کشورهای محاصره کننده، همچنان فراهم است.