پاشیدگی پنهان بنیان خانواده

کد خبر: ۸۰۶۷۰۰
|
۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۰ 10 June 2018
|
7595 بازدید
|
۵

آسوده در خانه خود به خواب رفته‌اید که ناگهان صدای فریادهای ممتدی از داخل کوچه به گوش می‌رسد. صدای جیغِ تیز خانم گاهی بر عربده آقا پیشی می‌گیرد و گاهی نیز صدای شکستن ظرف و یا پرتاب جسمی به گوش می‌رسد! در این بین گریه‌های فرزندان به عنوان موسیقی متن در طول نزاع در جریان است. این است یک درگیری خانوادگی کامل که آمارها نشان می‌دهد در سال های اخیر به دلایل مختلفی که از بطن جامعه می‌آیند، رو به افزایش است.

نزاع‌های خانوادگی یکی از مهمترین دلایل مراجعه به پزشک قانونی در کشور

به گزارش ابتکار، موضوع افزایش خشونت در خانواده ها نیست بلکه دلایل بروز این خشونت‌هاست. بسیاری در چنین جدل‌هایی یکدیگر را روانی خطاب می‌کنند و حتی بسیاری طرفین را به مراجعه به روان‌پزشک توصیه می‌کنند. حال اینکه بخش زیادی از این مشکلات و نزاع‌های خانوادگی جنبه‌ای اقتصادی و اجتماعی وفرهنگی دارند. آمارها هرچند علت ها ومعلول ها را به درستی عنوان نمی‌کنند اما می‌توانند از افزایش ها و کاهش ها سخن بگویند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی در اظهار نظری گفت که تا سال 95 تنها 5 درصد مدعیان همسر آزاری را مردان تشکیل می‌دانند؛ این در حالی است که در سال 96 این عدد 7 درصد از مجموع همسرآزاری‌ها را تشکیل می‌دهد. احمد شجاعی در این باره به «ایرنا» گفته بود: «۹۰ درصد مدعیان همسر آزاری را زنان و ۱۰ درصد باقیمانده را مردان تشکیل می‌دهند، اما در کشور شاهد افزایش پنج و هشت دهم درصدی مراجعات نزاع همسرآزاری در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ بودیم.» شجاعی در ارتباط با وضعیت نزاع های خانوادگی در کشور گفته بود: «بیشتر نزاع‌های خانوادگی، معاینات در پزشکی قانونی مربوط به مدعیان همسرآزاری است و بیشتر مراجعه کنندگان برای معاینات این نوع نزاع را بانوان تشکیل می‌دهند. در سال ۱۳۹۵ آمار مراجعان همسرآزاری ۷۷ هزار و ۲۸۰ نفر بود (۷۴ هزار و ۱۸۰ زن و سه هزار و ۱۰۰ مرد) و در سال ۱۳۹۶ این آمار به ۸۱ هزار و ۷۲۹ نفر رسید (۷۷ هزار و ۵۹ زن و چهار هزار و ۶۷۰ مرد).»

گاهی غفلت است و گاهی تغافل!

نادر صادقیان، جامعه‌شناس در ارتباط با دلایل افزایش نزاع‌های خانوادگی در کشور می‌گوید: «در مواجه با این موضوع باید گفت با نگاهی که در حال حاضر به جامعه و بنیان خانواده وجود دارد، نمی توان راه به جایی برد. اینکه بگوییم چنین مسائلی بعد روانشناسی دارد که کاملا صحیح است اما این تاثیر به میزان زیادی در مقابله با مسائل ریز و درشت روزمره که گریبان گیر خانواده های ما است، ناچیز جلوه می‌کند.»

این جامعه شناس می‌افزاید: «بحران های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی حال حاضر جامعه باعث شده است تا افراد خانواده از آستانه تحمل کمی برخوردار باشند. همین آستانه تحمل کم که ناشی از بیکاری، اعتیاد، فقر و بسیاری دیگر از پدیده های مشترک اجتماعی و اقتصادی است، در خانواده بروز می‌کند و نتیجه آن می‌شود آنچه به عنوان نزاع خانوادگی می‌‌بینیم.»

وی ادامه می‌دهد: «فشارهای جامعه بر خانواده‌ها در ابتدا مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و سپس روی روان تک تک افراد تاثیر می‌گذارد؛ چرا شاخصه‌های شادی و شادمانی درکشور به این میزان پایین است؟ مطمئناً با افزایش آن می‌توان در کاهش این نزاع‌ها در مهمترین بنیان اجتماع که همان خانواده است، تاثیرگذاشت اما کاری از دست کسی بر نمیاد.»

صادقیان با اشاره به اینکه نباید از سازمان‌های دولتی و رسمی کشور انتظار داشت که درکاهش نزاع‌های خانوادگی ورود کنند، می‌گوید: «این سازمان‌ها فقط هزینه می‌کنند؛ آن هم درجایی اشتباه! به این معنی که آن‌ها باید در زمینه‌های دیگر مانند تولید اشتغال و ... فعالیت کنند چرا که به عقیده من موضوع افزایش نزاع‌های خانوادگی مقوله ای روانشناسی نیست و باید با راهکارهای اقتصادی و اجتماعی به کاهش آن نزدیک شد. هرچند شما عملکرد نهادهای رسمی در زمینه اقتصاد را هم می‌بینید! آموزش‌ در نهادهای رسمی به فرزندان و والدین چقدر می‌تواند تاثیرگذار باشد؟ مگر نه اینکه فرزندانمان بیشتر از رسانه ها و همسالان خود تاثیر می‌گیرند تا نهادهای رسمی! به یقین تاثیرپذیری از رفیق‌ها، دوستان و همسالان و البته رسانه ها در میان فرزندان بیشتر است در نتیجه نهادهای رسمی هیچ امیدی به کاهش میزان نزاع‌ها نخواهند داشت هرچند خودشان را گول می‌زنند. در چنین مواقعی است که می‌گوییم گاهی جهل است و گاهی تجاهل و در این مورد گاهی غفلت است و گاهی تغافل! به عقیده من اینگونه است که نهاد رسمی در مواجه با چنین موضوعاتی که می‌دانند ریشه‌های غیر روانشناسانه علت آن است، مسائل رانادیده می‌گیرند.»

‌ فرآیند یک فرآیند معلول است

این جامعه شناس می‌گوید: «جای بسیاری از فعالیت های بی‌نتیجه‌ای که در زمینه کاهش نزاع‌های خانوادگی ارائه می‌شود که بعضاً ناموفق نیز است باید در دل این اتفاقات قرار گرفت و از آن‌ها پرسیده شود، مشکل را خودتان عنوان کنید که چرا کار به نزاع کشیده می‌شود. چرا در گذشته پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها سازش بیشتری در کنار هم داشتند و اکنون این سازش وجود ندارد. سپس با دانستن مشکلات به حل آن‌ها پرداخت، نه اینکه بیاییم در نهادهای رسمی با تدریس به فکر کاهش نزاع باشیم. حال اینکه بسیاری از کارکنان و کارمندان همین نهادها از وضعیت خود ناراضی هستند. چطور از معلمی انتظار می‌رود به فرزندمان آموزش‌های زندگی دهد، در حالی که شخص معلم با مشکلات عدیده مواجه است! تا این ساختارها اصلاح نشود، نمی توان انتظار داشت آسیب‏های اجتماعی که یکی از آن‌ها نزاع خانوادگی است، کاهش پیدا کند. به عقیده من فرآیند یک فرآیند معلول است!» صادقیان با مقایسه مشکلات اجتماعی با پدیده های پزشکی می‏گوید: «در علم پزشکی تا علت مشخص نشود، نمی توان بیمار را درمان کرد. ویروسی است که به دلایلی که گفته شد به جامعه تزریق شده است، حال تاآن علت‌ها پیگیری و حل نشود، نمی‌توان از مردم انتظار داشت تا از طریق روحی و روانی مشکلات خود را حل کنند.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
همش بخاطر فقره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
متاسفانه تا زمانی که مهریه تبدیل به یک ابزار در دست خانم ها شده اوضاع روزبروز بدتر میشه در واقع امروز مهریه تبدیل به یه کاسبی واسه خانوم ها شده اینو به مراجعه به شعب دادگاه خانواده به وفور می تونید ببینید . آقایون مجرد اینو بدونید اگه توی خواستگاری خانومی ازتون درخواست مهریه بالا کرد حتما براتون کیسه دوخته و دیر یا زود بیچاره تون می کنه هیچوقت زیر بار مهریه های بالا نرید اگه کسی اهل زندگی باشه 14 تا سکه با 1400 تا براش فرقی نمی کنه اونی که دنبال سکه بالاست دنبال کاسبی یه نه زندگی ، لطفا احساساتی تصمیم نگیرید و منطقی باشید .
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
دوست عزیز نمی خواستم کامنتی بنویسم تا اینکه نظر شما را دیدم و لازم دیدم تجربه خود و کسایی که می شناسم را بگم شاید دیگرانی همچو ما به دام نیفتند.
پرواضحه کسی که می دونه در دعوا شکست و کتک می خوره درش شرکت نمی کنه. بنابراین اگه زن شما به سمتتون اومد و بدترین حرفها را هم نثار خودتون و حتی مادر فوت شدتون کرد تنها چند قدم از او فاصله بگیرید و تحت هیچ شرایطی او را نزنید.
کتک زدن زن باعث خواهد شد تا او به تمام اهداف شیطانی برسه و هیچ بنی بشری شما را محق ندونه و اگه تا آخر عمر هم برده وار مجبور به کار کردن و دادن مهریه،اجرت المثل،و سنوات گردید همواره خواهند گفت حقشه می خواست زنشو کتک نزده
زنان آنقدر ظریف هستند که حتی یک هل دادن ساده هم منجر به کبود شدن چند قسمت بدن خواهد شد و صد البته مصداق کتک
قوانین فعلی علیه مردان تغییر خواهد کرد مطمئن باشید اما تا زمان تغییر آنها مراقب خود و دستاوردهای ده ها ساله خود باشید تا یکشبه بر اساس هوای یک نفر از بین نرود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
چون ملت دارن عصبانیت های اجتماعیشون رو سر همیدیگه خالی می کنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۰
با سلام . قبح همه چیز از بین رفته .وقتی زنی که محجبه و ادعای دیانت هم می کند پس از چهل و دو سال زندکی مشترک و تحلیه مالی یک مرد و با داشتن هفت فرزند و نوه هایی که در آستانه ازدواج هستند و اینک به یاد آورده که زندگی را باخته و مرد بیچاره را رها کرده و در خانه او قسمتی را جدا کرده و درش را می بندد و مرد پیر را راه نمی دهد و دریغ از بشقابی غذا هم می کند و تازه خرجی هم از او می گیرد و به دادگاه نیز رفته تا مهریه بستاند و..... شما از جوانترها چه انتظاری دارید ؟؟؟؟؟ مردک بیچاره هاج و واج از روزگار شده و ... روزگار غریبی شده و بسیاری از زن ها هم اعجوبه ای شده اند که نگو و مپرس . جوانان به خودتان رحم کنید و به هیچوجه زیر بار مهریه های سنگین نروید که در این باب داستانها هست .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات