اتفاقی که فقط در ایران و در سکوت مسئولان می‌تواند رخ بدهد؛

«کرمان موتور» پول را شش ماه پیش گرفته؛ حالا به مشتریانش خودرو هم نمی‌دهد! + اسناد

چند نکته بسیار عجیب در این تصمیم شرکت «کرمان موتور» وجود دارد که می توان در جهت حمایت از حقوق مشتریان به آن پرداخت و دستگاه های ناظر را وادار کرد که برای یک بار هم که شده، جلوی زورگویی را گرفته و به تأمین حقوق مصرف کنندگان فکر کنند. (البته منظور ما دلالانی نیست که هر یک چندین خودرو ثبت نام کرده اند و می خواهند سودهای عجیب از این کارزار به دست بیاورند. برای جلویگیری از این اقدام شرکت مزبور و دستگاه های ناظر می توانند فقط به هر کدام از ثبت نام کنندگان یک خودرو واگذار کنند...
کد خبر: ۸۰۷۳۹۲
|
۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۴ 11 June 2018
|
67407 بازدید
|

پس از انعقاد برجام بود که برخی شرکت ها در بوق و کرنا کردند که فلان خودروساز کره ای یا فلان خودروساز اروپایی یا فلان خودروساز ژاپنی، قرار است به ایران بیاید و نه تنها به مانند قبل خودروهای خود را در بازار به فروش برسانند، بلکه با همکاری برخی خودروسازان یا شرکت های داخلی قرار است خط مونتاژ تولید این خودروها در ایران دایر و پس از این خودروهای مونتاژی به مردم عرضه شود.

به گزارش «تابناک»؛ با گذشت سه سال از این وعده و وعیدها، نه تنها خط مونتاژ تولید خودروهای مذکور در ایران راه اندازی نشد یا ناقص ایجاد شد، بلکه با اولین اخم آمریکایی ها و خروج آنها از برجام، خودروسازان مشهور دنیا که برای همکاری به ایران پس از برجام بازگشته بودند، بلافاصله نظرشان برای همکاری تغییر کرد و ساز رفتن را کوک کردند.

جالب اینجاست که شاید این خودروسازان بدون کوچکترین و کمترین هزینه ممکن هم کشور را ترک کردند و انگار دولتمردان و خودروسازانی که مدعی بودند، به زودی خط مونتاژ تولید خودروهای روز دنیا را در ایران دایر خواهند کردند، انگار نه انگار که اتفاقی افتاده باشد، یکی پس از دیگری در حال اعلام خروج همکاران خارجی خود بوده و منتفی شدن مونتاژ خودروهای خارجی در کشور هستند.

گویا آنها از اتفاقاتی که قبلا افتاده بود و به واسطه تحریم شاهد خروج خودروسازان خارجی از کشور بودیم، درس نگرفته اند و علیرغم اینکه در زمان انعقاد قرارداد کارشناسان و رسانه ها تأکیدات زیادی بر گرفتن تضامین سنگین که از طریق آن امکان برهم خوردن قراردادها به راحتی گذشته نباشد، انگار که چنین تضامینی اخذ نشده و لذا به راحتی از یک سوراخ دو بار گزیده شدیم.

اما جالب اینجاست که این شرکت ها در بستن قرارداد سفت و محکم با مشتریان وطنی خود به اصطلاح «مو را از ماست بیرون کشیده اند» و چنان قرارداد ترکمنچایی ـ در درحالی که مشتریان چاره ای جز خرید خودرو و امضای مفاد مورد اشاره توسط این شرکت ها نداشته اند ـ منعقد کرده اند که انگار جای خارجی ها و داخلی ها عوض شده و ما به آن ها راحت تر می گیریم تا هم وطنان خودمان.

به هر روی پیش فروش (قرارداد خرید) خودروهای مونتاژی توسط برخی شرکت ها نظیر کرمان موتور و ایران خودرو سال گذشته تحت عنوان چیدن «اولین گلابی های برجام» یعنی خودروهای مونتاژی پسابرجامی با دریافت ارقام و مقادیر قابل توجهی از مردم انجام شد و حالا که موعد تحویل خودرو شده است، این خودروسازان با بهانه هایی نظیر بندهایی که تحت عنوان «فورس ماژور» در قراردادهای فروش ذکر کرده اند، از تحویل خودرو خودداری کرده و مشتریان را به خرید محصولاتی دیگر تشویق می کنند.

برای نمونه، «شرکت کرمان موتور» چندی پیش از «توقف تولید هیوندای النترا مونتاژی» خبر داد و به مشتریان خود اعلام کرد، چند محصول خود را جایگزین النترا کرده و مشتریانی که درخواست خرید این خودرو را داشته اند و در بهمن ماه در طرحی با نام «فروش ویژه دهه فجر» با قیمت قطعی ثبت نام کرده اند، می توانند یا سود انصراف دریافت کنند یا خودروهای مذکور را بخرند.

از قرار معلوم، «کرمان موتور» قصد دارد سه محصول که یکی کره ای و دو تا دیگر چینی هستند، یعنی «سانتافه، جک S5 و جک S3 » را به جای هیوندای النترا و با قیمت روز به مشتریان تحویل دهد. اتفاقی که فقط می توان در ایران آن را دید و در هیچ جای دنیا تقریبا نمی توان شاهد چنین رویه ای بود که شما شش ماه پیش پول مشتری را دریافت کنید و پس از آن بگویید خودرویی که با قیمت قبلی فروخته اید را نمی توانید تأمین کنید؛ پس مشتریان یا باید سود انصراف بگیرند یا خودروی جایگزین را!

چند نکته بسیار عجیبی در این تصمیم شرکت «کرمان موتور» وجود دارد که می توان در جهت حمایت از حقوق مشتریان به آن پرداخت و دستگاه های ناظر را وادار کرد که برای یک بار هم که شده جلوی زورگویی را گرفته و به تأمین حقوق مصرف کنندگان فکر کنند. (البته منظور ما دلالانی نیست که هر یک چندین خودرو ثبت نام کرده اند و می خواهند سودهای عجیب از این کارزار به دست بیاورند. برای جلویگیری از این اقدام شرکت مزبور و دستگاه های ناظر می توانند فقط به هر یک از ثبت نام کنندگان یک خودرو واگذار کنند و از عرضه بیش از یک خودرو به هر کدام از مشتریان جلوگیری کنند.)

نکته اول این است که اگر این تصمیم «کرمان موتور» بر مبنای «تأثیر فورس ماژور» بر قراردادهای منعقد شده خود با مشتریانش و به دلیل موضوعی که به آن صراحتا اشاره کرده یعنی «تحریم» است، باید گفت هنوز تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران نشده و اروپایی ها هم تصمیم به ترک برجام ندارند. از طرفی تحریم های آمریکا حداقل پنج ماه دیگر اعمال خواهد شد، اما اولین موعد تحویل خودروی النترای مونتاژی تیرماه امسال است و به نظر می رسد تا تحویل آخرین خودرو هم شاهد تلاقی زمان با اعمال تحریم ها نباشیم.

نکته دیگر آنکه به فرض پذیرش برخی مشتریان برای دریافت خودروهای جایگزین، «کرمان موتور» نباید خودروهای جایگزین را با قیمت روز (این روزها) محاسبه کند، بلکه باید خودروهای جایگزین را به قیمت روز زمان ثبت نام النتراهای مونتاژی در بهمن ماه سال 96 به مشتریان عرضه کند. مثلا خودرویی نظیر «سانتافه» که در زمان ثبت‌نام (بهمن ماه 96) با قیمت 335 میلیون تومان و 7 میلیون هم تخفیف یعنی 328 تومان بوده است را هم اکنون 357 میلیون برای مشتریان محاسبه کرده‌اند. معلوم نیست کرمان موتور این بازی دو سر برد را با طراحی چه دانشمندی در مقابل مشتریان خود قرار داده است.

از طرفی چطور خودروی سانتافه مربوط به شرکت هیوندایی را «کرمان موتور» می تواند عرضه کند، اما خودروی النترا مربوط به همین شرکت کره ای را، نه و مشتریان باید بین انتخاب های محدود یا یک خودروی گران قیمت را برگزیده و یا به «تولید ملی چین» کمک کرده و خودروهای چینی را خریداری کرده و سوار شوند؟!

این رویه ای مرسوم و نوع جدیدی از کلاهبرداری بین بسیاری از دلالان خودرو و برخی فروشندگان خودرو بود که به جای دریافت «وام بانکی» وعده فروش خودروی خارجی با قیمتی پایین از آنچه در بازار است، بدهند و از این طریق پول های مردم را خیلی زود جمع آوری کنند. پس از آن از تحویل خودرو طفره بروند و شرایط را به گونه ای پیش ببرند که یا مشتری به سمت خواسته آنها پیش برود یا اینکه عطای خرید را به لقایش بخشیده و با راضی شدن به دریافت سود اندک، حداقل پول خود را زنده کند.

در این شرایط، افراد و شرکت های سودجو نه در گیر و دار و پروسه طولانی مدت دریافت وام قرار می گیرند، نه نیاز به تأمین وثایق سنگین برای دریافت مبلغ مورد نظر خود در قالب وام دارند و نه سود آنچنانی بابت دریافت پول های کلان پرداخت می کنند، چون حداکثر سود انصراف در قراردادهای خرید این نوع خودروها، چندین درصد پایین تر از سود وام بانکی و حدود ارقامی بین 12 تا 15 درصد است.

متأسفانه این رویه اشتباه که می توان آن را نوعی کلاهبرداری دانست، در بین برخی شرکت ها بزرگتر هم باب شده و مردم زیادی از این ناحیه در حال خسارت دیدن هستند. دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دستگاه های نظارتی هم انگار نه انگار که اتفاقی افتاده و گویا کارهای مهمتری از رسیدگی به امورات و مشکلات مردم جامعه دارند. شاید هم هرچه ما بیشتر بنویسیم، «سکوت آنها» و «بی عملی شان» بیشتر می شود؛ کما اینکه معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز گفته بود: «هنوز فرصت نکرده وضعیت بازار خودرو و قیمت ها را بررسی کند.»

روز گذشته یکی از کاربران «تابناک» در پی نوسانات شدید نرخ ارز، سکه و خودرو نوشته بود که «اینها هیچ کدام کالاهای ضروری نیستند که اگر مردم نخرند، از گشنگی بمیرند. پس حالا که شاهد بی عملی و بی تفاوتی مسئولان نسبت به این وضعیت هستیم، مدتی را خودمان همت کنیم، نه سراغ سکه و ارز برویم و نه خودرو بخریم. خواهید دید که اگر درست نشود، شرایط بهتر خواهد شد.» شاید حالا که هیچ مسئولی بنا ندارد، از وضعیت فاجعه بار اقتصادی و قیمت هایی که هر روز قشرهای ضعیف جامعه را زیر چرخ های مرکب پر قدرت خود له می کند، حرفی بزند» نوبت همت خود مردم است. همین خودروها را چند وقت نخرید، وضعیت بهتر می شود یا نه؟ یک بار امتحان کرده اید و جواب گرفته اید. بار دیگر امتحان کنید؛ این بار پر قدرت تر و استوارتر؛ حتما نتیجه می دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۱
در انتظار بررسی: ۹۱
انتشار یافته: ۱۶۹
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
همه چیزمان به همه جیزمان می خورد. کجاست قوه قضاییه ؟ یا کجاست سازمان بازرسی ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
از ماست که بر ماست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
این نتیجه رأی شماست قوه قضائیه وقتی میتونه ورود کنه که قانونی در این خصوص باشه نه اینکه شما بری پای قرارداد رو امضا کنی بعد بیای بگی عه چرا از من دفاع نمی کنه
مضافا بنده قوه قضائیه و سازمان بازرسی رو در حصوص رانتهای بزرگ در واردات خودرو مقصر می دونم و قصد طرفداری ندارم ولی مردم رو با تقصیر بیشتر می دونم
ناشناس
| United States of America |
۰۷:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
من به سازمان حمایت از مصرف کنندگان تماس گرفتم ، خیلی راحت گفت چون کالا به شما تحویل نشده و شما کل پول را تسویه نکردید این سازمان دخالت نمیکند!!!!!
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
همچي بيكار هم نيستن، قوه قضائيه مشغول دادرسي پرونده هاي بي حجابها هستش، سازمان بازرسي هم دمش گرم تو همين دو ماه و اندي از اول سال 2 بار به حقوق ما كارمنداي بانكها گير دادن و انقدر حقوقمون رو كم كردن كه با افزايش سالانه هم جبران نميشه و عملا حقوق ما از پارسال هم كمتر ميشه، پس ميبينيد كه چقدر به فكر مردم هستن
خشایار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
قوه قضاییه سرگرم بررسی حساب های بانکی سلبریتی هاست که مباده کمک های مردمی را به زلزله زده ها نداده باشن. سرش شلوغه برای این کارهای پیش پا افتاده وقت نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
فقط احمدي نژاد مي تونه به دادمون برسه و بس.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
ای بابا اینجا ایران است همه چیز درهمه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
حق ؟؟؟؟؟ حقوق ؟؟؟؟؟ مگر در ایران کسی حق و حقوق دارد ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
اصلا چی هست؟
جواد
| Switzerland |
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
حق و حقوق مردم رو باید از کشور سوئیس یاد گرفت برای خریدن ماشین نماینده شرکت به محل کار و یا منزل مراجعه میکند و کاتالوگ های مربوطه را ارائه میکند و بعد میتوانید بصورت قسطی ماشین را خریداری نمائید در شهر تابلوهای تبلیغاتی زیادی به چشم میخورد که همگی از فروش قسطی ماشین و لیزینگ صفردرصد حکایت دارد
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
کرمان موتور تنها اینکار را نکرده است ایران خودرو هم خودرهای پیش فروش آبانماه 96 را که موعد تحویل آن گذشته هم تحویل نمی دهد با آنکه در انبارهای آن پر شده است از خودرو علت هم معلوم است حمایت دولت از آنها.
پاسخ ها
یک دوست
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
برادرمن هیچکس نخره اونایی هم که ثبت نام کردن پولشون پس بگیرنداگرهمین شرکتها شیشماه دیگه به التماس نیفتادن ولی همگی باهم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
اولا برای کمپین نخریدن یکی باید پیشقدم بشه که اگه کسی پیشقدم بشه به جرم اخلال حالش جا میاد
جام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
مثلا خودرویی نظیر «سانتافه» که در زمان ثبت‌نام (بهمن ماه 96) با قیمت 335 میلیون تومان و 7 میلیون هم تخفیف یعنی 328 تومان بوده است را هم اکنون 357 میلیون برای مشتریان محاسبه کرده‌اند .
متاسفانه دولت هم شبیه به همین کار را میکند . زمانیکه قیمت یک حج عمره 800000 تومان بود ما با پرداخت همین مبلغ ثبت نام کردیم . این یعنی اینکه ما یک حج عمره از دولت طلبکاریم . اما متاسفانه در یک رویه کاملاً کاسب کارانه اعلام کرده اند که برای عمره باید اختلاف قیمت روز نیز پرداخت شود .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
یه چیزی که هیچ کس توجه نمیکنه اینه که بزرگترین رقیب ملت خود دولته
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
پولتو پس بگیر داداش.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
برادر من شما اصلا اشتباه کردی که ثبت نام کردی.. همین پول و میدادی به یک بنده خدایی که به نون شب محتاجه
ابراهیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
وضعیت اقتصاد کشور انزجار آور است و بدنه اجرایی گویا در کما به سر میبرد.افزایش بیحساب قیمت محصولات و دریغ از عکس العمل حتی شفاهی یک مسئول..عملکرد وزرا و مدیران اقتصادی و بازرگانی دولت روحانی با اینکه مردود است و رویه "بیخیالی" روحانی به دهن کجی به رای دهندگانی است که در سال ۹۲ از رای اوردنش ذوق کردند.
در این بی ارادگی دولت، اصلاح طلبانی که مردم را به رای دادن به دولت و مجلس و شورای شهر چپ گرا دعوت میکردند نیز مسئولند.
کاش رهبری معظم دخالت فوری و اجرایی فرمایند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
مرد حساب اون موقع که رای میدادید، رهبری ملاک و معیار داد. الان که اوضاع اینن جوری شده میگید رهبری کاری کنه. کار دست خود مردمه که رای دادن رهبری چکار کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
ملت 40 سال است به جاي فقرزدايي فقرزايي نمودند با رانت و انحصار و اختلاس و به اسم عدالت.لطفا خريد نکنيد تا انحصارگران داخلي و خارجي زمين گير شوند بهترين مبارزه نخريدن خودرو و هر کالاي ديگريست ملت به هوش باشيد وقت اعتراض مدني و عمليست به ظلم و ستم ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
این عدد ۴۰ را از کجا اوردی؟
تا ما از تاریخ یادمان می اید وضع همین بوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
ملت فقر زایی کرده ؟
شهاب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
در بهمن ماه سال 1396 شركت كرمان موتور اقدام به پيش فروش خودرو النترا مونتاژ با پيش پرداخت مبلغ 700 ميليون ريال نمود و قرار بوده است كه اولين سري خودروها در تيرماه سال 97 تحويل گردد، لذا از روز گذشته در سايت هاي خبري، خبري مبني بر عدم امكان تحويل خودرو و جايگزيني آن با ساير خودروها با قيمت روز پخش شده است، طي تماس تلفني با شركت كرمان موتور و پيگيري موضوع از ايشان، شركت نيز عدم امكان تحويل خودرو را با توجه به تحريم ها و استفاده از بند فورس ماژور قرارداد را دليل اين موضوع اعلام نموده است،‌ حال تكليف من مشتري و خيلي امثال اينجانب چه مي شود ارزش پول طي اين چند ماه عملا به نصف كاهش پيدا كرده و خريد خودرو عملا امكانپذير نخواهد بود چنانچه افزايش چشمگير قيمت خودروها در طول ماه جاري نشاندهنده آشفته بازار خودرو مي باشد، آيا خط توليد و لوازم تجهيزات خودرو قرار بوده است در خرداد ماه راه اندازي شود كه تازه در زماني كه مي بايست اعلام جهت دريافت دعتنامه صورت پذيرد اعلام به عدم امكان تحويل خودرو نموده اند، آيا زيان حاصل از كاهش ارزش پولي مشتريان برآورده خواهد شد، آيا خودروي جايگزين با قيمت سال 96 اعلام خواهد شد، اين سوالها و بسياري سوال ديگر براي مشتريان محترم كرمان موتور وجود داشته كه به نظر پاسخگويي سريع و صريح شركت كرمان موتور را در اين خصوص مي طلبد.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
تو این بازار آشفته به چه امیدی تو بهمن رفتی پول دادی به اینا
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
به امید دلالی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
کلا کمک به خودروسازها به بهانه اشتغال و این حرفا همش کشکه
دلیل اصلی قدرت خودروسازها و کمکی که بهشون میشه اینه که قسمتی از سودشان میره توی جیب دولت و مراکز قدرت
این همه داد و بیداد هم تا زمانی که وضع به این منوال باشه فقط گرد و خاک کردن بی فایده اس
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
با حرفت موافقم
حامد
|
United States of America
|
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
بهمن ماه پول واريز كرديم به حساب كرمان موتور با قرارداد قطعي ولي حالا زده زيرش، به خدا اين رسمش نيست ما كه از بد عهدي ديگران شكايت داريم يكي نيست بياد بد عهدي كرمان موتور را پيگيري كنه،ما كه اميدمون اول به خدا و بعد هم به نهادهاي نظارتيه
پاسخ ها
وحيد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۱
اميدتون به خدا باشه ، عملكرد دستگاه هاي نظارتي در بحث موسسات مالي كاملا محك زده شد . آنجا كه دسترنج پنج ميليون خانوار ايراني در روز روشن به يغما برده شد و هيچ كس خم به ابرو نياورد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟