اقتصاد در گذر زمان

از عدم خرید نفت ایران توسط آمریکا تا لغو ممنوعیت تجاری هند با ایران

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۸۱۲۴۱۰
|
۰۹ تير ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 30 June 2018
|
4230 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی نهمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

9 تیر 1332، به نوشته مطبوعات ايران، ژنرال آيزنهاور رئيس جمهور آمريكا در پاسخ به نامه مصدق نخست وزير ايران تأكيد كرد تا زماني كه اختلاف بر سر نفت ايران و انگليس حل نشود آمريكا از ايران نفت نخواهد خريد.

9 تیر 1338، نخستین تاکسی مترها به تهران وارد شد.

9 تیر 1353، قرارداد خريد خدمات مربوط به غني ‌سازي اورانيوم براي تأمين سوخت نيروگاه‌ هاي اتمي ايران ميان «اعتماد»، رييس سازمان انرژي اتمي و «ژوليس روبن‌»، نماينده كميسيون انرژي اتمي امريكا به امضأ رسيد.

9 تیر 1357، نشريه «ميدل ايست نيوز لتر» در گزارشي با عنوان «پرواز سرمايه هاي چند ميليارددلاري از ايران» نوشت: «در حالي كه درآمد تقريبي ايران در سال، 21 ميليارد دلار است، سالانه بين 3 تا 5 ميليارد دلار يعني 24 درصد از اين سرمايه از كشور خارج مي شود.»

همچنین در این روز روزنامه لوموند نوشت حكومت شاه در سال جاري 30 درصد بودجه كشور را صرف خريد اسلحه كرده است.

9 تیر 1365، عمليات كربلاي يك در جبهه مهران آغاز شد. اين عمليات منجر به آزادسازي شهر مهران و ارتفاعات اطراف آن و دشت قلاويزان و تپه هاي مشرف به شهر زرباتيه عراق گرديد.

9 تیر 1373، نشست رؤساي جمهور ايران و آذربايجان پيرامون بهره برداري مشترك از درياي خزر و گسترش مناسبات دو كشور در تهران برگزار شد.

9 تیر 1382، جك استراو وزير امور خارجه انگلستان در سفري يك روزه وارد تهران شد. وي با خاتمي رئيس جمهور، روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي و خرازي وزير امور خارجه ايران ملاقات كرد و با آنان راجع به مسائل هسته اي، صلح خاورميانه، حقوق بشر و ديگر مسائل مطرح در روابط دو كشور مذاكره نمود.

9 تیر 1394، رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اصل موضوع گم شدن ۸۷ میلیون دلار در خرید یک دکل نفتی صحت دارد، گفت: 8 تیر آخرین گزارش سازمان بازرسی درخصوص این موضوع به مراجع قضایی ارسال شد. قاضی سراج در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما، درباره سرنوشت دکل نفتی گمشده ایرانی افزود:‌ افرادی که این پول را هزینه کرده ‌اند تاکنون نتوانسته ‌اند هیچ دلیلی ارائه کنند که این پول حتما به شرکت فروشنده تحویل شده است.

9 تیر 1395، دولت هند ممنوعیت مبادلات تجاری مستقیم و غیرمستقیم با ایران را در برخی اقلام خاص لغو کرد.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟