اظهارنظر شریعتمداری درباره تنگه هرمز

کد خبر: ۸۱۶۲۲۸
|
۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۰۷:۲۰ 14 July 2018
|
10418 بازدید
|

حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان در سرمقاله شماره امروز روزنامه «کیهان» با عنوان «گشایش در این تنگه است!» نوشت:

دزدی نیمه‌شب وارد خانه‌ای شده و مشغول جمع‌آوری اسباب و اثاثیه بود؛ صاحبخانه که بیدار شده بود به پلیس زنگ زد و ماجرا را درمیان گذاشت و خواستار اعزام نیرو برای دستگیری سارق شد. افسر نگهبان پرسید؛ مطمئن هستید که دزد آمده است‌؟! صاحبخانه گفت؛ بله قربان! مطمئنم. افسر پرسید‌: شاید از اقوام و آشنایان خودتان باشند! صاحبخانه گفت؛ اقوام و آشنایان که نیمه شب از دیوار بالا نمی‌آیند و اسباب و اثاثیه را جمع نمی‌کنند‌! پرسید؛ شاید دچار توهم شده‌اید و یا شاید هم خواب می‌بینید‌؟! صاحبخانه که دیگر کلافه شده بود گفت؛ قربان! اصلا اجازه بدهید گوشی را به دست جناب دزد بدهم تا خودش خدمتتان توضیح بدهد که برای دزدی آمده است تا باور بفرمائید‌؟! (با پوزش از عزیزان فداکار نیروی انتظامی و یادآوری این نکته که در مثل مناقشه نیست).

این سؤال از دولت محترم به طور جدی مطرح است که دیگر کدام بد‌عهدی و خیانت و اقدام جنایتکارانه باید از آمریکا و اروپا سر بزند تا باور کنند، آمریکا، نه رفیق و نه رقیب، بلکه دشمنی قدار است که کمر به نابودی ایران و ایرانی بسته است و اقدام متقابل تنها راه مقابله با آنان است؟ یعنی دقیقا همان مسیری که از نخستین روزهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پیموده‌ایم و همان راهکاری که در منطقه غرب آسیا به کار بسته‌ایم و به اعتراف دوست و دشمن حریف را به استیصال کشانده و پوزه‌اش را به خاک مالیده‌ایم. امروزه در مقابل باج‌خواهی گستاخانه آمریکا و اروپا و بهره‌گیری از تمامی اهرم‌ها در جنگ اقتصادی علیه ایران اسلامی، نباید و نمی‌توان دست روی دست گذاشت و از دست زدن به کاری کارستان که برای حریف نه فقط بازدارنده، بلکه پشیمان‌کننده باشد چشم پوشید. بخوانید!

1- هفت سال قبل- آذرماه 1390 - در حالی که کنگره آمریکا قانون تحریم نفتی کشورمان را در دستور کار داشت، طی یادداشتی آورده بودیم که در صورت تحریم صدور نفت ایران بهترین و موثرترین راه مقابله با آن، بستن تنگه هرمز به روی نفتکش‌هایی است که از این آبراهه عبور می‌کنند و با استناد به مواد 14 تا 23 کنوانسیون 1958 ژنو و مواد 17 تا 37 کنوانسیون 1982 جامائیکا نوشته بودیم که در شرایط یاد شده، مسدود کردن این تنگه حق قانونی ما نیز هست. این پیشنهاد بلافاصله با واکنش رسانه‌های آمریکایی، اروپایی و برخی از کشورهای عربی روبرو شد. روزنامه فرانسوی لوموند نوشت؛ ایران توان بستن تنگه هرمز را دارد و تصویب قانون تحریم نفتی ایران در کنگره می‌تواند برای آمریکا و اروپا و متحدان منطقه‌ای آنها پشیمان‌کننده باشد.

روزنامه آمریکایی بوستون گلوب نوشت؛ ایران عملا هر لحظه که بخواهد می‌تواند تنگه هرمز را ببندد و این امر باعث قطع صادرات میلیون‌ها بشکه نفت در روز خواهد شد، بستن تنگه هرمز، شدیدترین پاسخگویی علیه منافع آمریکا خواهد بود و علاوه‌بر آن، رشد انفجاری قیمت نفت فقط در چند روز منجر به فاجعه‌ای جبران‌ناپذیر برای اقتصاد غرب خواهد شد. احمد العطار مفسر اماراتی و کارشناس برجسته امور دفاعی و انرژی گفته بود‌: مین‌گذاری در خلیج فارس بویژه در تنگه هرمز اصلی‌ترین تهدیدی است که باید مدنظر داشت. وی خاطر‌نشان می‌کند که در سال 1988، ناو آمریکایی ساموئل بی رابرتز با مین کار گذاشته شده از سوی ایران برخورد کرد و تقریبا نابود شد. العطار گفته بود‌: ایجاد میدان گسترده مین باعث ایجاد اختلال شدید در ترانزیت نفت و تجارت دریایی در خلیج فارس می‌شود و مقابله با آن تقریبا غیرممکن است. آژانس اطلاعات انرژی آمریکا در همان ایام با اشاره به اینکه، تنگه هرمز تنها راه آبی 8 کشوری است که در مجاورت آب‌های خلیج فارس قرار دارند، مسدود شدن آن را فاجعه‌آمیز ارزیابی کرد و... دهها واکنش برخاسته از وحشت غرب که احتمال بسته شدن تنگه هرمز در آن روزها -7 سال قبل- به دنبال داشت. گفتنی است این واکنش‌های آمیخته با دلهره کشورهای غربی و برخی کشورهای عربی درحالی بود که توان نظامی هفت سال قبل جمهوری اسلامی ایران با امروز حتی قابل مقایسه هم نبود.

2 - اگرچه تلخ و ناگوار است ولی باید اذعان کرد تصویری که دولت‌های یازدهم - و دوازدهم- از جایگاه ایران اسلامی در عرصه بین‌المللی ارائه کرده است با آنچه از نظام جمهوری اسلامی انتظار می‌رود، نه فقط همخوانی نداشته است بلکه در بسیاری از موارد با وادادگی و انفعال در برابر قدرت‌های خارجی و نادیده گرفتن عزت و اقتدار ایران و ایرانی نیز همراه بوده است، در پی این وادادگی، آمریکا و اروپا بدون کمترین دغدغه و نگرانی از واکنش جمهوری اسلامی ایران، هر روز ساز بد صدایی علیه کشورمان کوک می‌کنند و ضمن آنکه عزت مردم مسلمان این مرز و بوم را به سخره می‌گیرند، منافع ملی کشورمان را نیز پایمال می‌کنند‌! و به جای آنکه با واکنش - حداقل متوازن - روبرو شوند با انفعال دولت در مقابل این همه باج‌خواهی و زورگویی روبرو می‌شوند تا آنجا که وقتی وزیر خارجه سابق فرانسه - ژان مایک آیرو - در میهمانی سفارت این کشور در تهران با این پرسش یکی از تجار فرانسوی روبرو می‌شود که «آیا فکر نمی‌کنید مانور مشترک فرانسه با آمریکا و انگلیس در خلیج‌فارس، روی روابط تجاری ما با ایران تاثیر بگذارد و نتوانیم در این سفر قرارداد خاصی منعقد کنیم»؟ با کمال اطمینان می‌گوید «نه، من هیچ نگرانی ندارم، دولت ایران به این سفرها احتیاج دارد و مطمئنم که هیچ اعتراضی در جلسات فردا هم نخواهیم شنید»‌! و یا یک رسانه غربی دیگر در توصیف رئیس‌جمهور کشورمان می‌نویسد «ایشان فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی می‌بیند» و به کشورهای غربی توصیه می‌کند که «صبوری خریدار، وضعیت فروشنده را دشوار‌تر و قیمت فروش را کمتر خواهد کرد»!! و ...

3- خوشبختانه اخیرا رئیس‌جمهور محترم در مقابل زورگویی‌های آمریکا و متحدانش مواضع عزتمندانه‌ای اتخاذ کرده است که اگر با وسوسه خناسان و برخی از آلودگان به وطن فروشی در فتنه 88 روبرو نشود -که انشاءالله نشود-می‌تواند نا معادله کنونی را به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر دهد. از جمله اینکه ایشان در جمع ایرانیان مقیم سوئیس و در واکنش به تحریم نفتی کشورمان از سوی آمریکا گفتند؛ «آمریکایی‌ها مدعی شده‌اند که می‌خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید، این کار را بکنید تا نتیجه‌اش را ببینید». این اقدام رئیس‌جمهور کشورمان بلافاصله در اردوگاه انقلاب با استقبال گسترده‌ای روبرو شد و مخصوصا حمایت سردار قاسم سلیمانی فرمانده پر افتخار سپاه قدس از این موضع عزتمندانه، آن را کامل کرد و به حریف فهماند که تهدید جدی است و پشتوانه قدرتمند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به دنبال دارد.

4- بستن تنگه هرمز حق قانونی جمهوری اسلامی ایران است که در حقوق بین‌الملل با صراحت به آن تصریح شده است. توضیح آنکه مواد 14 تا 23 از کنوانسیون 1958 ژنو و مواد 17 تا 37 از کنوانسیون 1982 جامائیکا به موضوع دریای ساحلی و حق عبور کشتی‌ها اختصاص دارد که به برخی از این موارد ‌اشاره می‌کنیم؛

الف - در ماده 14 کنوانسیون 1958 ژنو آمده است «کشتی‌های تمامی کشورها اعم از کشورهای ساحلی یا غیر آن، می‌توانند در دریای ساحلی از حق عبور و مرور بی‌ضرر برخوردار باشند».

ب - در بند 4 از همان ماده آمده است «عبور و مرور تا جایی بی‌ضرر خواهد بود که به آرامش، نظم یا امنیت کشور ساحلی آسیب نرساند».

ج - بند 4 از ماده 14 و بند یک از ماده 16 کنوانسیون 1958 ژنو، تشخیص بی‌ضرر بودن عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز را برعهده کشور ساحلی- ایران اسلامی- گذارده است

د- در بند یک از ماده 16 کنوانسیون 1958 ژنو آمده است «کشور ساحلی می‌تواند اقدامات لازم را برای جلوگیری از عبور و مروری که بی‌ضرر نیست، به عمل آورد».

ه‍ - در بند 3 از ماده 16 تصریح شده است «کشور ساحلی می‌تواند بی آن که تبعیضی میان کشتی‌های خارجی قائل شود (حتی) عبور و مرور بی‌ضرر کشتی‌های خارجی را نیز به خاطر حفظ امنیت خود، موقتا متوقف کند».

و- و بالاخره، بند 4 از ماده 16 کنوانسیون 1958 ژنو، ضمن به رسمیت شمردن حق کشور ساحلی- در اینجا، ایران اسلامی- برای پیشگیری از عبور کشتی‌هایی که عبور آنها بی‌ضرر تشخیص داده نمی‌شود، تصریح می‌کند که در صورت اتخاذ این تصمیم از سوی کشور ساحلی‌، لازم است تصمیم یاد شده از قبل به اطلاع عموم برسد.

با توجه به مواد یاد شده از دو کنوانسیون ژنو و جامائیکا، فقط عبور کشتی‌هایی از تنگه هرمز مجاز خواهد بود که برای «امنیت، نظم، آسایش و حقوق ملی» جمهوری اسلامی ایران «بی‌ضرر» تشخیص داده شود... اکنون باید گفت؛ در صورتی که صدور نفت ایران از سوی آمریکا و کشورهای اروپایی تحریم شود، آیا عبور کشتی‌های حامل نفت برای کشورهای یاد شده که در حالت مورد‌اشاره، دشمن تلقی می‌شوند «عبور بی‌ضرر»! خواهد بود؟ بدیهی است که پاسخ این سؤال منفی است و ایران اسلامی حق دارد و می‌تواند با جلوگیری از عبور این کشتی‌ها مانع توانمندی دشمن در تهدید امنیت ملی خود شود. این فرمول درباره صدور نفت سایر کشورها از تنگه هرمز نیز صدق می‌کند چرا که زمینه‌ساز اقدام خصمانه دولت‌های متخاصم خواهد بود. عبور کشتی‌هایی که از مبدأ کشورهای تحریم کننده به مقصد سایر کشورهای خلیج فارس، تسلیحات نظامی حمل می‌کنند نیز به طریق اولی و مطابق همان مواد از کنوانسیون‌های ژنو و جامائیکا، مخل و در تعارض با امنیت ملی کشورمان تلقی شده و بستن تنگه هرمز به روی این کشتی‌ها حق مسلم و قانونی ایران اسلامی است.

5- علاوه‌بر حق قانونی ایران برای بستن تنگه هرمز که در دو کنوانسیون ژنو و جامائیکا آمده است، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند با استناد به حق اقدام متقابل یا تلافی‌جویانه -REPRISAL - که در حقوق بین‌الملل به رسمیت شناخته شده است نیز تنگه هرمز را مسدود کند. اقدام تلافی‌جویانه در مقابل نقض قانون از سوی کشور ثالث که متضمن آسیب به منافع و امنیت ملی کشور دیگر باشد تعریف شده است.

دیروز آقای دکتر ولایتی که با پیام ویژه رهبر معظم انقلاب به روسیه رفته است در مصاحبه‌ای تاکید کرد که اگر ایران نتواند نفت خود را صادر کند، هیچ کشور دیگری در خلیج‌فارس هم قادر به صدور نفت خود نخواهد بود. این اظهار نظر در صورتی که عملیاتی شود نه فقط موثر‌ترین برخورد در مقابل زورگویی‌های آمریکا و متحدانش است، بلکه تنها راه موثر است که باید هرچه زودتر اعلام و اقدام شود.

در صورت بستن تنگه هرمز، آمریکا و اروپا برخلاف آنچه ادعا می‌کنند توان مقابله با این اقدام قانونی و حرکت انقلابی ما را ندارند. آنها در اتاق شیشه‌ای نشسته‌اند و در منطقه گروگان ما هستند. یکی از رسانه‌ها نوشته بود در صورت بسته شدن تنگه هرمز، آمریکا می‌تواند بدون حضور در خلیج‌فارس و از اقیانوس هند با بهره‌گیری از موشک‌های دور‌برد به ایران حمله کند که باید گفت حتی اروپا هم در تیررس موشک‌های دور‌برد ما قرار دارد چه رسد به عربستان و بحرین و تل‌آویو و حیفا و‌...!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲۷
دنا اورمزد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
کیان و سربلندی وطن خواست همه ماست جناب شریعتمداری ....اما اما اما !!!!!! آیا با بستن تنگه هرمز وضع معیشتی مردم بهتر خواهد شد ؟ آیا دنیا با ما دوست خواهند شد ؟ آیا اقتصاد ما توسعه یافته تر خواهد شد ؟ آیا دنیا به ما اعتماد بیشتری خواهد کرد ؟ آیا این زمینه را داریم که همواره این تنگه را ببندیم ؟ آیا به فکر واردات خودمان از این تنگه بود ه اید و و و ؟؟؟؟؟!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
آمریکا و دوستاش مثل اسراییل و سعودی و امارات هرکاری میتونند دارن انجام میدن و توی دنیا هم کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من.اونوقت شما میفرمایید ما هم دست روی دست بزاریم و هیچ کاری نکنیم.وقتی که ما یک امکان قانونی و انجام شدنی برای دفاع از خودمون داریم ازش استفاده نکنیم؟
آمریکا به امارات و سعودی گفته جبران کمبود نفت ایران در بازار رو به عهده بگیرند و این نفت هم باید از جلوی چشم ما و از آبهای سرزمینی و تحت حاکمیت خود ما رد بشه اونوقت شما میفرمایید ما بشینیم و نگاه کنیم که اونا بجای ما نفت بفروشند
اصلا به نظر من حتی اگه تحریمها هم تموم بشه و اوضاع عادی بشه ایران باید برای نفتی که از این دوتا کشور صادر میشه یا نفتی که برای آمریکا از تنگه هرمز عبور میکنه یک عوارض دائمی وضع کنه و با تغییر سیاستای اونا نسبت به ایران این عوارض رو کم یا زیاد کنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
دوست گرامی. پاسخ همه پرسشهای شما منفی است . اما اگر با تسامح بیشتر ما هم معیشت بهتر نشود و دنیا به دشمنی ادامه بدهد و مانع توسعه اقتصاد ما شود و به ما اعتماد نکند و مانع خرید مایحتاج ما شود باید چه کنیم؟ این وضعیت به معنای اعلام جنگ است و ما حق نداریم پیش از ورود به جنگ در جنگ شکست بخوریم!!. ما پیش قدم در جنگ نیستیم اما اگر ناچار شویم حتما قاطبه مردم به دفاع در رای می دهند و با تدبیر لازم وارد نبرد خواهند شد. این جنگ لزوما با ذهنیت قبلی ما از جنگ برابر نخواهد بود و لزوما جنگی مستقیم نیست کما این که در 8 سال گذشته ما درگیر جنگ بوده ایم و اهداف کشور صدها کیلومتر دورتر ازمرزها تضمین شده است. چه بسا تنها غمض عین از تضمین امنیت منطقه در نقاطی که ما صلاح بدانیم آتش داعش را به خرمن آفرینندگانش بزند و دنیا به جای تقابل با ایران نیازمند همکاری ش باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
فک کنم حسین اقا باز دیشب فیلم جنگی دیده
Reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
با سلام ، این بندهایی که روزنامه کیهان در مقاله خود آورده است ، مربوط به ترجمه خودشان از معاهده ها است یا ترجمه بین المللی است ؟!
ناشناس
|
Syrian Arab Republic
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
اين نظريه عينا نظير راهبرد حمله عراق به كويت است كه به نابودي كامل عراق و رژيم صدام منجر شد. گيريم تنگه را بستيم با اجماع جهاني و قطع نامه سازمان ملل و يك جنگ برق اسا تمام داشته هايمان را از دست ميدهيم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
شما لطف کنید و یک بار دیگه این پیشنهاد رو دوباره و اینبار دقیقتر بخونید
تنگه هرمز برای عبور نفت کشورهایی که با ما دشمنی میکنند نا امن بشه یعنی دقیقا آمریکا سعودی و امارات.یعنی نفتی که از امارات و سعودی برای آمریکا حمل میشه دچار مشکل بشه که اتفاقا به نظر من با توجه به جنگ تجاری که الان آمریکا با دنیا راه انداخته اگر دنیا با ایران همکاری هم نکنند حداقل مخالفتی در باطن نخواهند کرد
این کار بهتر از اینه که بی کار بشینیم و ببینیم امارات و سعودی جای مارو تو بازار نفت بگیرند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
آیا نتیجه تصویری که دولت‌های نهم و دهم از جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی ارائه کردند چیز بهتری بود؟!!! آن نوع رفتار نیز نهایتا به تصویب چند قطعنامه و اعمال تحریمهای فلج کننده منجر شد، به طوری که در دو سال پایانی دولت دهم شاهد هرج و مرج اقتصادی از جنس امروز بودیم. ضمن اینکه بستن تنگه هرمز و درنتیجه رویارویی نظامی احتمالی با آمریکا و متحدانش کاری است بزرگ، و این کار بزرگ پشتوانه بزرگ مردمی و اقتصادی میخواهد. آیا کشور ما در شرایط امروز از این پشتوانه برخوردار است؟
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
آخه خداییش شما چه میدونی این حرفا چیه
برو همون روزنامه را بنویس تا آدما خودت بخونن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
آقای شریعتمداری؟آیا تاکنون به این فکر کردید که به فرض محال تنگه هرمز بستید بعد از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟آیا اروپا و آمریکا و متحدان عربشان هیچ واکنشی نشان نخواهند داد و دست روی دست می گذارند و ما را تماشا می کنند.یا اینکه ایران شخم میزنند و از زمین و هوا و دریا به ما حمله می کنند.و ایران و ایرانی و از روی صفحه زمین محو می کنند.پس لطفا با آینده جوانان و فرزندان این کشور احساسی عمل نکنید و بازی نکنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
فطعا نظامیان کاربلد، پیشاپیش فکری به حال محل استقرار موشک های دوربرد امریکا هم خواهند کرد..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
متاسفم برا این اقا که می خواهد کشور ایران را به قربانگاه ببرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
رسیدن به ملی شدن صنعت نفت با بستن تنگه هرمز و جنگ و خونریزی و... امکانپذیر شد؟؟
ابتدا با حوصله و رایزنی پیش برن ببینن چیزی عاید ایران نمیشه بعدش انتحاری عمل کنیم و.... کافی است جمعیت یمن 20 میلیونی، 25 میلیونی سوریه و لبنان و 25 میلیون عراق و فلسطین رو رها کنیم بچسبیم به 800 میلیون مسلمون دیگه و 6 میلیون یهودی اسرائیل
عمق استراتژیک خودمون و همانند ترکیه عوض کنیم. ....
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟