در روز جمعه، آخرین روز کاری بازار نفت در هفته، قیمت نفت نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته تغییر چندانی نیافت. با این حال در این هفته به طور کلی قیمت نفت افزایش داشته است که بیشتر به دلیل مشکل ارسال نفت از مسیر تنگه دریای سرخ، آرام شدن تنش های تجاری میان آمریکا و اروپا، و کاهش موجودی نفت آمریکا بوده است.
به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته تغییری نداشت و بشکه ای ۷۴.۵۴ دلار در بازار معامله شد. همچنین، معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با کاهش ۱۰ سنتی، بشکه ای ۶۹.۵۱ دلار صورت گرفت.
روز چهارشنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به توافقی دست یافتند که احتمال تنش تجاری میان اروپا و آمریکا را کاهش می دهد. کاهش تنش های تجاری باعث رشد اقتصادی و تقاضای بیشتر برای مصرف انرژی می شود.
از سوی دیگر عربستان سعودی، به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت جهان، روز پنجشنبه گفت که به طور موقت ارسال محموله های نفتی از تنگه دریای سرخ، باب المندب، را به دلیل حمله حوثی ها متوقف کرده است.
طبق برآورد های صورت گرفته توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در سال ۲۰۱۶ روزانه ۴.۸ میلیون بشکه نفت خام و فرآورده های نفتی از این مسیر به سمت اروپا، آمریکا و آسیا ارسال شده است.
اولیور یاکوب از پتروماتریکس طی یادداشتی گفته است که باید دید حرکت عربستان سعودی بر نرخ های بیمه و نیز تمایل کشتی رانی ها برای استفاده از این کانال تاثیر می گذارد یا خیر.
وی گفت: "این گذرگاه به اندازه تنگه هرمز اهمیت بسیاری ندارد ... اما محدودیت عبور و مرور ها از آن می تواند نه تنها بر نفت خام، بلکه برای محصولات دیگر نیز به دلیل طولانی تر شدن زمان حمل و نقل از طریق این دماغه، تاثیر بگذارد."
این ها در حالی است که الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه روز جمعه با اشاره به خطرات ناشی از تحریم ایران توسط آمریکا و تاثیر آن بر بازار نفت گفت که بازار کماکان از ثبات کافی برخوردار نیست و به مداخلات کلامی واکنش نشان می دهد.
او گفت که سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و متحدانش در مورد گزینه ای برای افزایش تولید بیش از یک میلیون بشکه در روز بحث نمی کنند.
ماه گذشته، سازمان کشورهای صادر کننده نفت و دیگر تولیدکنندگان، از جمله روسیه، توافق کردند که تولید خود را از ماه جولای به میزان ۱ میلیون بشکه در روز افزایش دهند. هدف از این اقدام جلوگیری از جهش چشمگیر قیمت نفت با کاهش بیش از حد تولیدات نفتی اعلام شده بود.
اوپک و همپیمانان غیرعضو با هدف کاهش مازاد عرضه نفت در بازار و افزایش قیمت این محصول، از سال ۲۰۱۷ اقدام به کاهش تولید نفت به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز کرده بودند. اما کاهش تولید به بیش از این مقدار رسیده بود و در توافق ماه گذشته، در واقع با افزایش تولید روزانه ۱ میلیون بشکه، میزان تولید به سطح توافق شده در سال ۲۰۱۷ برگردانده شد و سهم روسیه در این افزایش تولید در حدود ۲۰۰ هزار بشکه است.
از دلایل دیگر افزایش قیمت نفت در این هفته، کاهش موجودی نفت آمریکا بوده است. موسسه صنعتی نفت آمریکا در روز سه شنبه اعلام کرد که موجودی نفت و بنزین آمریکا در هفتهٔ گذشته بیش از آنچه که پیش بینی شده بود کاهش یافته است.
این موسسه اعلام کرده است که در هفته منتهی به ۲۰ جولای، موجودی نفت ایالات متحده با ۳.۲ میلیون بشکه کاهش به ۴۰۷.۶ میلیون بشکه رسیده است. این در حالی است که تحلیلگران پیش بینی کرده بودند که در هفته مذکور، موجودی نفت این کشور ۲.۳ میلیون بشکه کاهش پیدا کند.
همچنین طبق گزارش این سازمان، موجودی بنزین این کشور هم ۴.۹ میلیون بشکه کاهش داشته است، در حالی که طبق نظرسنجی رویترز پیشبینی میشد که در هفته گذشته موجودی این محصول تنها ۷۱۳ هزار بشکه کاهش داشته باشد.