دلار۴۲۰۰تومانی فقط برای کالاهای اساسی

کد خبر: ۸۲۰۲۸۰
|
۰۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۲ 28 July 2018
|
6018 بازدید
|
۴

دولت در تصمیم جدیدی قرار را بر این گذاشته تا دلار ۴۲۰۰ تومانی را تنها برای کالاهای اساسی و دارو اختصاص داده و واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای را به بازار ثانویه موکول کند.

به گزارش مهر، حدود ۱۱۰ روز از تصمیم دولت مبنی بر یکسان‌سازی نرخ ارز آن هم به شیوه‌ای غلط می‌گذرد. در روزهای ابتدایی کار، اگرچه به دلیل شرایط خاص کشور، بسیاری از صاحب‌نظران و تحلیلگران اقتصادی، بر این باور بودند که دولت تصمیم صحیحی را اتخاذ کرده است، اما سایه سنگین بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های جانبی آنقدر سنگین بود که اصل کار را زیر سوال برد.

دولت تصمیم گرفت که همه نیازهای ارزی کشور را با اعلام پرافتخار رئیس سازمان برنامه و بودجه، با دلار ۴۲۰۰ تومانی تامین کند و هر نیاز درشت و ریزی را که لازم باشد برای وارداتش، ارز دریافت کند، با همان منابع ذی‌قیمت دولتی تامین اعتبار نماید، غافل از اینکه در این میان، چه رانت‌ها که شکل نگرفت و چه انحراف‌هایی که در پرداخت‌ها، منابع ارزی کشور را به تاراج نبرد. تا جایی که انتشار فهرست دریافت‌کنندگان ارز دولتی که به منظور شفافیت از سوی دولت صورت گرفت؛ دردهای پنهانی را نهان کرد که باز هم اقتصاد رانتی و فساد سیستم‌های دولتی، آن را رقم زده بودند.

اکنون دولت چند وقتی هست که به دلیل وخامت اوضاع ارزی و احساس دیرهنگام ضرورت حفظ منابع ارزی کشور در شرایط کنونی، بر مدار دور زدن از جاده تصمیمات غلط ارزی قرار گرفته و تلاش دارد تا منابع ارزی کشور را به نحو بهتری مدیریت کند؛ کاری که از مدتها قبل بسیاری از کارشناسان، آن را هشدار می‌دادند و خواستار اصلاح تصمیمات دولتی شده بودند، اما تفکرات غلط در هیات دولت، اجازه توجه به این هشدارها را نمی‌داد؛ تا بلکه خاطر برخی اعضای دولت از اصلاح اشتباهات، مکدر نشود.

حال خبرها از درون دولت حکایت از آن دارد که تصمیم گرفته شده تا دلار دولتی دیگر به مواد اولیه و واسطه‌ای تولید، اختصاص نیابد و این بخش هم از شمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی مستثنی شده و به بازار ثانویه هدایت شود. آنگونه که منابع دولتی و بانک مرکزی می‌گویند، قرار بر این است که دلار ۴۲۰۰ تومانی، تنها به واردات دارو و کالاهای اساسی اختصاص یابد و مابقی نیازها، با نرخ بازار ثانویه که محلی برای تعامل صادرکنندگان و واردکنندگان است، تامین شود.

بر اساس این تصمیمات، قرار بر این است که دولت ارز حاصل از صادرات مواد پتروشیمی و محصولات معدنی را نیز به بازار ثانویه منتقل کرده و دیگر قرار بر این نباشد که تامین ارز واردات کالاها با ارز حاصل از صادرات این دو گروه نیز، با دلار ۴۲۰۰ تومانی صورت گیرد.

یک مقام مسئول در نظام بانکی با تائید این خبر به خبرنگار مهر گفت: پتروشیمی‌ها از این پس دیگر الزامی به عرضه ارز حاصل از صادرات خود به دولت به نرخ ۴۲۰۰ تومانی نداشته و تنها با ارایه ارز با نرخ توافقی در بازار ثانویه، رفع تعهد ارزی خواهند کرد.

وی افزود: دولت دیگر مکلف نخواهد بود که دلار دولتی را به بخش تولید بدهد و تنها برای واردات کالاهای اساسی و دارو، دلار موسوم به ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده می‌شود که البته اکنون نرخ آن از مرز ۴۳۰۰ تومان هم گذشته است.

به گفته این مقام مسئول در نظام بانکی، صادرکنندگان پتروشیمی و مواد معدنی نیز می‌توانند ارز خود را با نرخ توافقی در بازار ثانویه عرضه کنند؛ درحالیکه تا پیش از این پتروشیمی‌ها نیز مجبور بودند که ارز خود را با نرخ دولتی به دولت بدهند ولی قرار است که این محدودیت هم برداشته شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۶
این یعنی پذیرش دلار با قیمت بالای 8 هزار تومان و تورم
ناشناس
|
Canada
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۶
بازار ثانویه یعنی دلار نزدیک به ده ویا بیشتر
فقط در این حد که مردم عادی زنده بمونن
و پولدار ها پولدار تر
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۶
برادر اگر چنین امری حادث شود کل تولید کشور منهدم خواهد شد چون برخلاف نظریات عوامی تنها بخشی از کالاهای مصرفی خاص مانند خودرو و موبایل بوده اند که قابلیت فروش با ارز ازاد انهم به قیمت کاهش شدید حجم فروش را داشته اند وگرنه کدام تولید کننده ای که محصولش را با قیمت تعزیراتی یا قیمت بی کشش و رقابتی می فروشد می تواند مواد اولیه را با نرخ ازاد تهیه کند و متعاقب ان کدام وارد کننده ای می تواند مواد اولیه را به چنین تولید کننده ای با نرخ ازاد بفروشد؟مگر نشنیده اید که 75 درصد ارز ارائه شده در بازار دوم مشتری پیدا نکرده و روی دست صادر کننده باد کرده است ؟این یعنی اینکه تولید با این نرخ ارز با توجه به قدرت خرید مردم توجیه اقتصادی ندارداگر این اتفاق روی دهد اولا سرمایه در گردش تولید کنندگان نابود خواهد شد و ثانیا به واسطه افزایش شدید قیمت محصولات و قدرت خرید کم مردم حجم تولید و فروش شدیدا کاهش می یابد و باید فاتحه تولید را خواند در طرف مقابل اگر از قبل ارز ارزان تر مزیتی عاید تولید کننده شود در مقابل بلاهایی که ادارات مالیات،کمرک،بیمه،تعزیرات،ندادن یارانه تولید،قطع مکرر برق و ... به سر او می اورند هیچ است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۶
شما برو از تمام کسانی که در کار بازرگانی هستند بپرس حتی برای کالای اساسی هم نمیدن دلار
فقط حرف میزنن فقط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟