جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه امور اجتماعی، فردا چهاردهم مرداد در صحن علنی پارلمان برگزار میشود؛ بنابراین، قرار است صبح فردا، طرح استیضاح وزیر تعاون که روز چهارشنبه هفته گذشته با 40 امضا از سوی هیأترئیسه پارلمان اعلام وصول شده بود، از سوی نمایندگان در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش «تابناک»؛ اما موضوع استیضاح ربیعی در روزهای اخیر، یکی از جنجالیترین موضوعات مربوط به پارلمان بود و بسیاری از نمایندگان مجلس بر این باورند که سلسلهمراتب در این استیضاح رعایت نشده و برخی شیطنتها و سیاسیکاریهای بعضی از اعضای کابینه و نمایندگان مجلس باعث شده تا موضوع استیضاح ربیعی مطرح شود.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفتوگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: اولویت کنونی ما برای تغییر در کابینه اقتصادی است و در حال حاضر اگر مشکلات اقتصادی در طبقه کارگر دیده میشود، باز هم مربوط به موضوع اقتصادی کلان کشور است، نه وزارت اقتصاد.
این نماینده مجلس گفت: در پنج ماه گذشته چندین بار از وزیر کار سؤال و استیضاح شده و واقعیت این است که مجلس هم از صحبتهای وزیر قانع شد, اما طرح دوباره این موضوع داستان دیگری دارد و شائبههای زیادی را ایجاد کرده است.
ما وزرای دیگری داشتیم که جلوتر از وی در نوبت استیضاح بودند و مشخص نیست چگونه شده است که وزیر کار یکباره از ته لیست به مجلس آمده و به نوبت اول رسیده است، از اینها مهمتر این که اصلاً موضوع استیضاح ربیعی در کمیسیون مطرح نشده و کمیسیون تخصصی در مورد این موضوع اظهارنظر نکرده است.
این نماینده افزود: الآن ما اصرار داریم که روال قانونی در این مورد طی و شائبههایی هم که در این مورد وجود دارد، باید رفع شود. به نظر من ربیعی باید به مجلس بیاید و شجاعانه همه پشت پردههای استیضاح را افشا کند، متأسفانه از سوی بخشهای دیگر دولت شیطنتهایی میکنند که این وزیر استیضاح شود.
وی افزود: مهمترین ابهام این طرح آن است که چطور یک استیضاح بدون طرح و بررسی در کمیسیون تخصصی و اعلام نظر نمایندگان آن کمیسیون در صحن علنی اعلام وصول میشود؟ این از جمله نقاط مهم ابهام در خصوص این استیضاح است که شائبه فشار به هیأترئیسه بابت اعلام وصول آن را جدی میکند.
مجموعه این دست ابهامات است که یا ابزارهای نظارتی مجلس را ناکارآمد و بدون بازده میکند یا اگر بازدهی برای آنها باقی بگذارد، در چارچوب مناقشات و منافع سیاسی و جناحی قابلطبقهبندی است، نه در کلیت منافع عمومی جامعه و در راستای اجرای دقیقتر قانون.
جعفرزاده ادامه داد: ما اکنون در شرایطی خاص و فوقالعاده به استقبال استیضاح وزیر کار و سؤال از رئیسجمهوری میرویم. هر دوی این طرحها و به ویژه سؤال از رئیسجمهوری بدون توجه به فضای عمومی کشور میتوانند مهم و قابلتأمل باشند که درواقع شرایط عمومی کشور اهمیت آنها را دوچندان میکند.
وی افزود: به نظر من، خود وزیر باید بیاید و همه این ماجراها را به نمایندگان و مردم در صحن علنی و از پشت میز خطابه مجلس اعلام کند، و بگوید که برای دفاع از وزارت خانه و سازمانی که در آن هست چقدر هزینه پرداخت کرده است، بگوید که چه شیطنتهایی شده و چه کسانی دارند این بازی را مدیریت میکنند. اگر ربیعی بیاید و مماشات کند و حقایق را نگوید، ما کمک میکنیم که استیضاح به نتیجه برسد؛ اما وی باید حقایق را بگوید، در این صورت ما هم تا پایان خواهیم ایستاد و از حق وزیر دفاع خواهیم کرد.