به تازگی دانشمندان دریافتهاند که تعداد ساعات استفاده کاربران از گوشی هوشمند و رایانه ارتباط مستقیمی با مشکلات خواب و بیخوابی آنها دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از وب سایت the star، با توجه به افزایش روزافزون محبوبیت شبکههای اجتماعی و افزایش قابلیت اپلیکیشن و پیامرسانهای مختلف، افراد بسیاری به استفاده بیش از حد از اینترنت و فضای مجازی اعتیاد پیدا کردهاند، بهگونهای که در یک نظرسنجی گسترده، آنها چندان محو استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی میشوند که در بسیاری از موارد مهمترین کارهایشان نظیر صرف وعدههای غذایی را فراموش کرده و با مشکلاتی نظیر بیخوابی و کمخوابی مواجه میشوند.
حالا بهتازگی دانشمندان با انتشار یک مقاله علمی در مجله اروپایی «رفتار سازمانی و اقتصادی» اعلام کردهاند میزان خواب کاربرانی که به اینترنت اعتیاد دارند، به طور متوسط تقریبا ۲۵ دقیقه کمتر از افرادی است که کمتر از اینترنت، گوشی هوشمند و رایانه استفاده میکنند.
علت این بیخوابی، تماشای طولانی مدت و زل زدن به صفحه نمایش دستگاههای الکترونیکی نظیر گوشی موبایل، تبلت و رایانه است چراکه نور نمایشگرهای آنها حتی درصورت کم نور بودن، چشم کاربران را اذیت کرده و آنها را با مشکل بیخوابی مواجه میسازد.
به باور آنها، میان اینترنت پرسرعت و پهن باند و مشکل کم خوابی کاربران یک ارتباط مستقیم و معنادار وجود دارد، به گونهای که هرچه سرعت اتصال به وب و دانلود اینترنت بیشتر باشد، افراد تمایل بیشتری برای مشاهده و تماشای ویدیو، وبگردی و گشت در شبکههای اجتماعی دارند که این مساله به خاطر نور صفحه گوشی هوشمند و امواج آن، موجب میشود آنها کمتر بخوابند و یا در خوابیدن با مشکل مواجه شوند.
به گفته دانشمندان، تاثیر منفی نمایشگر دستگاههای الکترونیکی برروی کیفیت و میزان خواب افراد، برروی کاربران نوجوان در فاصله سنی ۱۳ تا ۱۸ سال بسیار بیشتر از کاربران بزرگسال بوده است و آنها را با مشکلات جدی در خواب مواجه ساخته است.
در این نظرسنجی همچنین بالغ بر ۴۳ درصد از والدین عنوان کردهاند که کودکانشان با اعتیاد به اینترنت و استفاده از دستگاههای الکترونیکی بیخوابتر از پیش شدهاند.