اسم رمز موفقیت وزیر صمت: توقیف سورپرایز!

در هفته‌های اخیر، بخشنامه‌های یک شبه، صدای بخش خصوصی را هم درآورد و باعث شد غلامحسین شافعی در مراسم روز ملی صادرات بگوید: در ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار این موضوع مطرح شده که هر نوع تغییر در رویه ها، صدور بخشنامه‌ها و دستورالعمل ها، همراه با پیش آگهی به فعالان اقتصادی باشد و هر گونه تغییر قبل از اجرا، از طریق رسانه‌های عمومی و صدا و سیما اطلاع رسانی شود، این در حالی است که هر روز ما سورپرایز می‌شویم و دعا می‌کنیم، یک بخشنامه بدون مطالعه دیگر صادر و اجرا نشود.
کد خبر: ۸۴۷۲۴۵
|
۰۷ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۴ 29 October 2018
|
8527 بازدید
|

با تصمیمات یک شبه با اعتبار صادرکنندگان بازی نکنیماز آغاز سال جاری که تکانه‌های شدید ارزی آغاز شد و ارزش پول ملی کاهش یافت، واردات کالا‌های تولید ایران برای سایر کشور‌ها به صرفه شد و از همین روی، صادرات غیرنفتی کالا‌ها رشد پیدا کرد، به گونه ای که ارزش صادرات کالا‌های غیرنفتی در مدت شش ماهه نخست سال جاری، رشد ۱۳ درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه نمود. رشد صادرات باعث شد تا وزارت صنعت برای تنظیم بازار داخلی بر سر راه صادرات برخی کالا‌ها موانعی ایجاد کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ تکانه‌های ارزی که از ابتدای سال جاری آغاز و رفته رفته شدیدتر نیز شد؛ هر چند ضرر‌های بسیاری برای اقتصاد ایران داشت، در موضوع تجارت خارجی تا حدودی این موضوع به نفع ایران تمام شد. این تکانه‌های شدید ارزی باعث شد تا ارزش پول ملی کاهش یابد و به همین دلیل، صادرات کالا‌های ایرانی به سایر کشور‌ها صرفه اقتصادی پیدا کرد و از طرف دیگر کالا‌های خارجی برای ایرانی‌ها گران‌تر از قبل تمام شد و در نتیجه صادرات کالا‌های غیرنفتی در شش ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد پیدا کرد و در عوض واردات در مدت مذکور کاهش یافت.

آمار‌های ارائه شده توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران پیرامون تجارت خارجی در شش ماهه نخست امسال نشان می‌دهد که در نیمه نخست سال جاری به میزان ۵۶۶۴۴ هزار تن کالای غیرنفتی به ارزش ۲۳ میلیارد و ۱۲۳ میلیون دلار صادر شده است.

ارزش صادرات کالا‌های غیرنفتی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۳ درصدی را تجربه نموده است. همچنین میزان کالا‌های وارد شده به ایران در این مدت ۱۶۲۲۰ هزار تن بوده که ارزش این کالا‌ها ۲۲ میلیارد و ۱۸۲ میلیون دلار عنوان شده است.

ارزش واردات کالا به ایران در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهشی ۱۲ درصدی داشته است. در مجموع در شش ماهه نخست سال جاری تراز تجاری ایران که از تفاضل ارزش صادرات و ارزش واردات به دست می‌آید، مثبت ۹۴۱ میلیون دلار بوده است.

اشاره به این نکته ضروری به نظر می‌رسد که هر چند افزایش رشد صادرات کالا‌های غیرنفتی یک دستاورد مثبت محسوب می‌شود و در این شرایط کمک حال اقتصادی ایران خواهد بود، اما در برخی اقلام صادرات بی رویه باعث شد تا نظم بازار داخلی برهم بخورد که در این گونه اقلام وزارت صنعت، معدن و تجارت ورود پیدا کرد و کوشید با محدودیت هایی چون ممنوعیت صادرات این اقلام، بازار داخلی را تنظیم نماید. اما به دلیل آن که در بیشتر این ممنوعیت‌های صادراتی، وزارت صنعت دیر اقدام کرد و برای جبران این موضوع برخلاف قانون، ممنوعیت‌ها را یک شبه اعلام و اجرا نمود (طبق قانون باید وزارت صنعت هر نوع ممنوعیت در صادرات و واردات کالا‌ها را سه ماه قبل به اطلاع تجار برساند).

صادرکنندگان دچار سردرگمی شدند و بیشتر آن‌ها به دلیل توافقات قبلی با طرف خارجی و ممنوعیت یکباره صادرات، در حال از دست دادن بازار‌ها و اعتبار خود هستند. ذکر این نکته مهم است که بدانیم، بازارهای صادراتی به سختی و با تلاش شبانه روزی فعالین بخش خصوصی بدست آمده و حال با آزمون و خطا و بازی با اعتبار صادرکنندگان، در حال از دست دادن این بازارهای صادراتی هستیم. چه بسا بدست آوردن دوباره این بازارها، کاری بسیار دشوارتر از گذشته باشد، زیرا در کسب و کار، مهم ترین فاکتور، اعتبار طرفین است.

این بخشنامه های یک شبه، صدای رئیس پارلمان بخش خصوصی را هم در آورد و باعث شد غلامحسین شافعی در مراسم روز ملی صادرات بگوید: مقام معظم رهبری در جلسه هفتم شهریورماه با هیأت دولت، بر این نکته تأکید فرمودند که توجه ویژه ای به نظرات بخش‌خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها به انجام رسد؛ قدر مسلم بیانات گوهربار رهبر فرزانه انقلاب حاکی از این است که حتما این توجه به درستی انجام نمی‌شود که این تذکرات را ارایه فرموده اند، ضمن اینکه حتما نظرات بخش خصوصی و مردم را در تصمیم‌گیری‌ها دانسته‌اند. رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین در آن روز اظهار داشت: معاون اول رئیس جمهور همواره بر اجرای قانون و قانونگرایی توجه داشته است و همواره بر لطمه خوردن به اعتماد عمومی، حساسیت داشته است، حال آن که در ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار این موضوع مطرح شده که هر نوع تغییر در رویه ها، صدور بخشنامه ها و دستورالعمل ها، همراه با پیش آگهی به فعالان اقتصادی باشد و هر گونه تغییر قبل از اجرا، از طریق رسانه های عمومی و صدا و سیما اطلاع رسانی شود، این در حالی است که هر روز ما سورپرایز می شویم و دعا می کنیم، یک بخشنامه بدون مطالعه دیگر صادر و اجرا نشود.

همچنین بر اساس این گزارش، باید یادآور شد، در برخی اقلام به دستور مقام مسئول، در ابتدا ممنوعیت صادرات اعلام شد و سپس در مدت بسیار کوتاهی از این ممنوعیت، وزارت صنعت دوباره اعلام کرد که صادرات آن کالا آزاد است که این موضوع باعث مبهم شدن وضعیت صادرات این نوع کالا‌ها شد؛ برای نمونه موضوع صادرات گوشت مرغ از جمله این موارد بود.

همان گونه که در تصویر زیر دیده می‌شود، صادرات مرغ زنده و گوشت آن در ابتدا طی نامه‌ای که از سوی محمد شریعتمداری وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت به فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران ارسال شد در ۱۹ شهریور ۱۳۹۷ ممنوع اعلام شد.

با تصمیمات یک شبه با اعتبار صادرکنندگان بازی نکنیم

سپس در ۲۵ مهر ۱۳۹۷ اعلام شد، با توجه به اینکه پا و پنجه مرغ در داخل مصرف چندانی ندارد، صادرات این دو قلم کالا آزاد است.

با تصمیمات یک شبه با اعتبار صادرکنندگان بازی نکنیم

و در نهایت مطابق با تصویر زیر در یکم آبان ۱۳۹۷ و با گذشت ۴۱ روز از ممنوعیت صادرات گوشت مرغ، دوباره صادرات گوشت مرغ و احشاء آن آزاد اعلام شد.

با تصمیمات یک شبه با اعتبار صادرکنندگان بازی نکنیم

به هر صورت از آنجا که رشد صادرات کالا‌های غیرنفتی برای کشور، هم می‌تواند ارزآوری داشته باشد و هم باعث ایجاد اشتغال شود، به نظر می‌رسد که اولین اقدام رضا رحمانی وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت باید سر و سامان دادن به این وضعیت بی سامان صادرات باشد.

بازار‌های صادراتی به سختی به دست می‌آیند و نباید با تصمیمات این گونه، به سادگی به کشور‌های رقیب واگذار شوند و اعتبار صادرکنندگان ما خدشه دار گردد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
کاهش ارزش پول ملی را توجیه کردید ساده لوحانه پذیرفتیم اما کاهش ارزش گذرنامه ایران را چطور میخواهید ماسمالی کنید ؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
دو وزیر با تجربه قبلی کاری از پیش نبردند جناب رحمانی تجربیاتش خیلی کمتر از قبلیهاست، ضمن اینکه بخشی از مشکل برمیگرده به مدیران ضعیفی که راس کارند
حسين
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
بيست و سه ميليارد دلار صادرات غير نفتي ولي تنها پنج ميليارد دلار در سامانه نيما عرضه شده است !!

پيدا کنيد پرتغال فروش را !!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
سوپرایز شدیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
وقتی خوراک دام را به قیمت ارز 3500 تومانی و 4200 تومانی در اختیار مرغداریها قرار می دهند و مرغداری ها هم به جای تامین بازار داخل انها را صادر میکنند عملا یک رانت برای مرغداری ها ایجاد می شود و همچنین بخشی از این سوبسید هم به خریداران خارجی می رسد
مرغداران اگر توانایی رقابت دارند خوراک مرغ را با ارز آزاد بخرند بعد هر چقدر مرغ خواستند صادر کنند
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
صادرات و ارز آوری وقتی معنی پیدا میکنه که اون کالای مورد نظر بیشتر از نیاز کشور باشه، تا اونحایی که من یادمه کشور ما همیشه گوشت وارد میکرده، وقتی گوشت تولید کشور جوابگوی نیاز مردم خودمون نیست به چه دلیلی باید گوشت صادر کنیک که بعدا دوباره بخواهیم از برزیل گوشت وارد کنیم؟ این کار فقط جیب دلالها رو پر میکنه هم از صادرات سود میبرند و هم از واردات، صادرات گوشت توهین و مسخره کردن مردم هست
تاریخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
و این هم سورپرایز جدید: کلیه ثبت سفارش ها و تمدید سفارش های ثبت شده در حوزه صنعت. معدن. جهاد کشاورزی و غذا و دارو متوقف شد...
hamid
|
United States of America
|
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
اینم یکی مثل بقیه هست مردم که دیگه واقعا براشون مهم نیست هر کی هم بیاد پشت میز دنبال بستن خودش و 70نسل بعد خودش هست نه مردم.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۳:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
دقیقا
ناشناس
|
Saudi Arabia
|
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۷
تابناک از ترس + - ها را حذف کردی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
باید نسبی باشه
نه انقدر صادرات که کمبود تو کشور باشه نه اینکه تلمبار و اسراف تو کشور بشه
اگر بنا باشه مردم یک جنس رو چند برابر قیمت بخرن چون فلان صادر کننده اعتبارش خدشه دار میشه
میخوام خدشه دار بشه
مردم پول ندارن برن دزدی؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟