حاشیه‌ای بر نام نامزد‌های جدید شهرداری تهران؛

رزومه یکی از گزینه ها، وزارت پدر در دوران اصلاحات است/ یازده گزینه بیش از ۶۰ سال و ۱۰ گزینه بیش از ۵۰ سال دارند

هنوز مدت زمان فعالیت شورای پنجم شهر تهران به دو سال نرسیده، اعضای این شورا در تدارک مقدمات برای انتخاب سومین شهردار شهر تهران هستند؛ شهرداری که قرار است پس از بررسی نام و سابقه کاری سی چهره سیاسی کشور صورت بگیرد. در این بین، اما آنچه بیشتر به چشم می‌خورد، وجود نام برخی چهره‌های آقازاده و سالخورده در لیست پیشنهادی است.
کد خبر: ۸۴۷۲۵۸
|
۰۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۸ 30 October 2018
|
20845 بازدید
|
۹
رزومه یکی از گزینه ها، وزارت پدر در دوران اصلاحات است/ یازده گزینه بیش از ۶۰ سال و ۱۰ گزینه بیش از ۵۰ سال سن دارندهنوز مدت زمان فعالیت شورای پنجم شهر تهران به دو سال نرسیده، اعضای این شورا در تدارک مقدمات برای انتخاب سومین شهردار شهر تهران هستند؛ شهرداری که قرار است پس از بررسی نام و سابقه کاری سی چهره سیاسی کشور صورت بگیرد. در این بین، اما آنچه بیشتر به چشم می‌خورد، وجود نام برخی چهره‌های آقازاده و سالخورده در لیست پیشنهادی است.

به گزارش «تابناک»؛ به دنبال قانون جدید مصوب مجلس شورای اسلامی که ناظر بر منع بکارگیری بازنشستگان در پست و مقام‌های دولتی است، محمد علی افشانی، شهردار کنونی تهران باید از مقام کنونی اش کناره گیری کند و جای خود را به یک نیروی فاقد ممنوعیت بازنشستگی بدهد؛ شرایطی که موجب شده تا اعضای شورای شهر تهران برای سومین بار در پی گزینه اصلح برای مسند شهردار تهران برآیند.

در همین رابطه، روز دوشنبه لیست سی کاندیدای شهرداری تهران منتشر شد و در آن در کنار نام‌های آشنایی چون محسن هاشمی، الهه کولایی، رضا اردکانیان، عباس آخوندی، علی ربیعی، محسن پورسیدآقایی، علی ربیعی و... همچنین نام‌هایی دیده می‌شود که گاه نه تنها تناسبی با مدیریت شهری و مطالعات این حوزه ندارند، بلکه بیش از آنکه حضورشان در لیست پیشنهادی تابعی از توانمندی باشد، به نظر تابعی از حزب و نسبت‌های فامیلی موجود است.

جزئیات لیست مورد اشاره حاکی از آن است که از روز شنبه هفته آتی بررسی صلاحیت سی فرد پیشنهادی با نام‌های محسن هاشمی، علی اوسط هاشمی، تقوی نژاد، الهه کولایی، حسینی مکارم، مقدس زاده، علی ربیعی، مناف هاشمی، محسن پورسیدآقایی، معصومه ابتکار، حجت میرزایی، اردکانیان، عباس آخوندی، مصطفی سلیمی، نصرالله جهانگرد، مولاوردی، مصطفی موسوی لاری، ایرج معزی، مصطفی سالاری، جواد امام، حمید امامی، غلامرضا انصاری، کشت پور، شیخ، صادق خرازی، انصاری لاری، پیروز حناچی، واعظ احمدی، خواجه نصیر، و علی اصغر احمدی در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار خواهد گرفت.

آنچه در این لیست پیشنهادی بیشتر توجه را به خود جلب می‌کند، حضور تعدادی از افراد فاقد تجربه و صلاحیت کافی در کنار افراد بالای شصت سال و یا نزدیک به سن بازنشستگی است که به صورت مشخص نگرانی‌ها در مورد آینده مدیریت کلانشهر تهران را افزایش می‌دهند.

شهر بزرگی مثل تهران که به واسطه حساسیت‌های موجود، لازم است هر چه زودتر به یک ثبات مدیریتی در مجموعه مدیریت شهرداری دست یابد و در این چهارچوب روند حل آسیب‌های مختلف آن شروع شود، اکنون و با لیستی که پیش روی اعضای شورای شهر قرار دارد، آنچنان که باید و شاید نگرانی‌های موجود را برطرف نمی‌کند، به ویژه اینکه در میان نام‌های پیشنهادی گزینه‌هایی حضور دارند که برای تعیین عدم صلاحیت آن‌ها نیاز به دلیل و برهان قابل ذکری نیست.

با این حال، بررسی جزئیاتی هر چند کوتاه از سوابق سیاسی و مدیریتی، سن و توانمندی این افراد در حوزه مدیریت شهری خالی از لطف نیست؛ افرادی که به هر صورت و پس از بررسی‌های فراوان موفق شدند در لیست سی نفره گزینه‌های احتمالی شهرداری تهران قرار بگیرند و چه بسا پس از مذاکرات و رایزنی‌های احتمالی به عنوان گزینه نهایی اعلام شوند.

محسن هاشمی رفسنجانی گزینه ۵۷ ساله و احتمالی مقام شهرداری تهران را باید یکی از جدی‌ترین احتمال‌ها برشمرد که در حوزه مدیریت شهری دارای سابقه کاری مناسبی است و اکنون نیز در مقام ریاست شورای شهر مشغول به فعالیت است. وی در دوران شهرداری محمد باقر قالیباف نیز معاون نیز برای مدتی مدیرعامل توسعه و بهره برداری از مترو تهران بود.

مناف هاشمی ۵۱ ساله دیگر گزینه اعلامی است که دانش آموخته کارشناسی ارشد شهرسازی از کارولینسکای سوئد است طی سال‌های گذشته مسئولیت‌های مختلفی داشته و در دوران مدیریت اصولگریان در پایتخت نیز مسئولیت‌هایی همچون معاونت برنامه‌ریزی و توسعه شهری، قائم مقام معاونت خدمات شهری و مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران را عهده دار بوده است. وی که اکنون به عنوان استاندار گلستان مشغول به فعالیت است، سابق بر این نیز معاون وزارت ورزش و جوانان بود.

علی اوسط هاشمی شصت ساله، یکی دیگر از گزینه‌های مطرح است که سابق بر این معاون وزیر جهاد کشاورزی، استانداری استان سیستان و بلوچستان و مدیر عاملی سازمان تعاون روستایی را در کارنامه خود دارد؛ شخصیتی سیاسی و اصلاح طلب که اکنون وارد دهه هفتم زندگی خود شده است.

محمدرضا واعظ مهدوی با ۶۳ سال دیگر گزینه پیشنهادی است که مسئولیت‌های متعددی از جمله معاونت توسعه امور علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، عضویت در شورای سیاستگذاری مشارکت‌های اجتماعی در نظام سلامت کشور، عضویت در شورای سیاستگذاری نظام بیمه‌های درمانی کشور، را بر عهده داشته و در حال حاضر به عنوان گزینه شهردار احتمالی پایتخت معرفی شده است.

حجت الله میرزایی یکی دیگر از گزینه‌های شهرداری دارای سابقه تحصیل در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا در حوزه اقتصاد نظری، توسعه و برنامه ریزی و اقتصاد است. او از سوی محمدعلی نجفی به عنوان معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا شهرداری تهران انتخاب و مدتی پیش در پی انتشار شایعه شنود مکالمات مدیران شهرداری توسط افشانی، از سوی شهردار تهران عزل شد.

الهه کولایی با ۶۲ سال سن، یکی از زنان سیاستمدار است که تاکنون نمایندگی مجلس شورای اسلامی تهران را در کارنامه خود داشته، اما فاقد سابقه اجرایی مشخص است. وی که یکی از رقبای نجفی برای تصاحب صندلی شهرداری تهران بود این بار نیز در لیست جدید قرار دارد.

علی ربیعی وزیر سابق کار، رفاه و تأمین اجتماعی که با استیضاح از این مقام کنار رفت، اکنون در حالی در میان گزینه‌های شورای شهر برای شهرداری قرار گرفته که ۶۳ سال سند دارد و عملاً بازنشسته محسوب می‌شود.
پیروز حناچی با ۵۵ سال سن، یکی دیگر از گزینه‌های مطرح است. وی که معاونت فنی و عمرانی شهردار تهران را طی دوره جدید مدیریت شهری عهده دار شده است، پیش از این نیز طی یک ساله گذشته همواره به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح بود و در دور قبل انتخاب شهردار در رقابت با شهردار فعلی از دور کنار رفت.

سمیع الله حسینی مکارم که اکنون ۵۷ سال دارد، دیگر گزینه پیشنهادی شورای شهر برای مسند شهردار تهران است. وی سال گذشته از سوی محمدعلی نجفی عهده دار معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران شد و پس از استعفای نجفی مدتی سرپرست شهرداری تهران بود. او با آمدن افشانی از مسئولیت خود استعفا کرد. گفته می‌شود، مکارم نیز شائبه بازنشستگی دارد و احتمالا حضور وی در این لیست جدی نیست.

محسن پورسید آقایی نیز همانند حسینی مکارم ۵۷ سال دارد. وی که در سال ۹۵ به دلیل حادثه دلخراش قطار مشهد- تبریز از سمت خود استعفا کرد، سال گذشته از سوی نجفی شهردار پیشین عهده دار معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران شد. او که همچنان در این پست حضور دارد، یکی دیگر از گزینه‌های جدی مسند شهردار است.

رضا اردکانیان با ۶۰ سال دیگر گزینه احتمالی است. او اکنون وزیر نیرو دولت است. وی که کار خود را از سال ۶۴ به عنوان مسئول دفتر وزیر کشور وقت آغاز کرده به نظر می‌رسد یکی از گزینه‌های در آستانه بازنشستگی است. اشاره به نام وی برای سمت شهرداری در حالی است که وی اکنون وزیر نیروست و تصور اینکه وی مقام وزارت را با شهرداری تعویض کند، بعید به نظر می‌رسد.

عباس آخوندی، وزیر مستعفی راه و شهرسازی با ۶۱ سال سن، یکی دیگر از گزینه‌های مطرح است. وی که همواره در دوران حضور در مقام وزارت راه و شهرسازی با انتقاد‌های فراوانی در رابطه با عملکردش رو به رو بود، اکنون در حالی به عنوان گزینه احتمالی شهرداری مطرح است که وارد دهه هفتم زندگی خود شده است.

یکی دیگر از گزینه‌های جدی شهرداری تهران را باید معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان محیط زیست کشور و معاون ۵۸ ساله امور زنان و خانواده رئیس جمهور دانست؛ گزینه‌ای که خود اعلام کرده است، هیچکس از شورای شهر در رابطه با شهرداری تهران با وی صحبت و یا مذاکره‌ای نداشته و از اینکه نامش در لیست وجود دارد، بی خبر است.

مصطفی سلیمی ۶۰ ساله سرپرست سابق شهرداری تهران، شهردار اسبق منطقه ۶ و ۲۱ و مدیرعامل سابق سازمان پسماند شهر تهران است که نسبت به بسیاری از گزینه‌ها در این حوزه تجربه بیشتری دارد. هر چند در مورد عملکرد وی در دوران مدیریت و تخصص او به آسانی نمی‌توان قضاوت کرد.

در میان نام های معرفی شده اما شاید پرحاشیه ترین فرد را مصطفی موسوی لاری فرزند عبدالواحد موسوی لاری وزیر دولت اصلاحات دانست که یکی از آقازاده های پرحاشیه در موضوع ژن خوب است. وی که سال گذشته بدون هیچ سابقه خاصی از سوی محمدعلی نجفی به عنوان مدیر کل هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران انتخاب شد، اکنون تنها پس از یک سال سابقه فعالیت مدیریتی در شهرداری تهران از سوی از اعضای شورا لایق مقام شهرداری دانسته شده است.

مصطفی سالاری ۵۲ ساله استاندار گیلان، علی اصغر احمدی ۶۲ ساله استاندار سابق گلستان و نماینده مردم شاهرود، غلامرضا انصاری ۶۲ ساله از اعضای چهارمین دوره شورای شهر تهران، ابراهیم انصاری لاری ۵۸ ساله مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش، کامل تقوی نژاد ۵۴ ساله رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، نصرالله جهانگرد ۶۱ ساله معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، صادق خرازی ۵۴ ساله دبی حزب ندای ایرانیان، محمود رضا خواجه نصیر عضو هیأت مدیره بورس تهران، ابراهیم شیخ ۴۴ ساله معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، رسول کشت پور، ایرج معزی معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مصطفی موسوی لاری فرزند وزیر اسبق کشور و شهین دخت مولاوردی ۵۳ ساله دستیار ویژه رئیس جمهور نیز از دیگر اعضای پیشنهادی برای مسند شهرداری تهران هستند که مروری بر سابقه کاری آن‌ها نشان می‌دهد چندان در حوزه مدیریت شهری تجربه و فعالیت خاصی نداشته اند و حضور این افراد در لیست شاید تنها بخاطر فرار از نقد‌های درون حزبی و جناحی باشد که اعضای اصلاح طلب شورای شهر پیوسته با آن روبه رو هستند.

به هر صورت آنچه در این لیست شفاف دیده می‌شود، یکی موضوع سالمندی و یا در شرف بازنشستگی قرار داشتن بسیاری از گزینه‌های جدی شهرداری است و دیگری نیز فاقد تجربه و توانمندی خاص دیگر گزینه‌ها در این حوزه است.

حقایقی قابل تأمل که با اشاره به آن، نمی‌توان دورنمای روشنی را پیش روی مدیریت شهری شهر تهران مشاهده کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
در سیاست هیچکس تا هفت نسل بعد بیکار یا نیازمند مالی نخواهد بود.

اینهمه آدم چرا باید از کسانی استفاده شود که خودشان یا نیاکانشان قبلا سِمتی داشته اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
چه طوری هست که برخی آقایان با بیش از ۶۰ سال سن هنوز بازنشسته نشده‌اند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
از ماست که بر ماست
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
با سلام.سن مصطفی سالاری استاندار گیلان در حدود ۴۳ می باشد حال آنکه شما در این متن ۵۲ سال درج کرده اید.ضمنا جوان ترین استاندار دولت آقای روحانی می باشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
اصلاح طلب ها از داشتن افراد لایق محرومند و تفکر سلطه طلبی شون مانع جذب و اعتمادشون به نیروهای لایق و جوان شده. متاسفانه 6 ساله دولت اصلاح طلب روحانی کشور رو به فلاکت کشیده و توی طو سال گذشته نیز شهرداری تهران به این وضع دچار شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۸
در این لیست آنچه مهم است هم حزبی بودن حضرات بوده ، حیف بیت المال که یک عده ای با عنوان اعضای شورای شهر از آن ارتزاق می کنند!
پاسخ ها
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
انتظار انتخاب فراجناحی یا از جناح مخالف غیرمنطقیست. انتقاد واقعی آن است که چرا جناح های سیاسی از حضور جوانان لایق در بدنه خود محرومند و یا از سپردن کار به آنها ابا دارند؟!.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
چرا یکی از نیروهای با تجربه شهرداری رو برای این سمت انتخاب نمی کنن؟ واقعا چه اشکالی داره؟ حتما باید از خواص خودشون باشه؟
دیوار
|
Germany
|
۲۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۰۹
هر پستی را به تقوی نژاد پیشنهاد کنید قبول میکنه
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟