بیشترین احتمال سقط در اوایل بارداری وجود دارد که به مرور زمان و با گذشت هفتهها این خطر کاهش مییابد. البته گاهی ممکن است حتی در میانه بارداری و حدود هفته بیستم بارداری هم این اتفاق رخ دهد. هرچند که از هفته دوازدهم به بعد ریسک سقط جنین به 5 درصد کاهش مییابد اما همچنان 5 درصد ریسک بروز چنین اتفاقی وجود دارد چراکه همیشه احتمال وقوع پیچیدگیهایی در بارداری وجود دارد.
بارزترین نشانه سقط هم خونریزی و انقباضهای رحمی است که در ناحیه شکم، لگن و بخش پایینی کمر احساس میشود. البته بعضی از خانمها در دوران بارداری دچار لکهبینی یا خونریزی سبک هستند؛ چند قطره خون یا روان شدن مقدار سبکی خون قهوهای یا قرمز تیره هم لزوما به معنی بروز مشکل نیست اما اگر دچار خونریزی به رنگ قرمز روشن آن هم در مقدار زیاد شدید، حتما با پزشکتان تماس بگیرید.
با وجودی که انقباض در بارداریهای نرمال هم رخ میدهد اما اگر شدید باشد یا بیشتر در یک سمت لگن رخ دهد، باید به پزشکتان مراجعه کنید.
به گفته پژوهشگران بیشتر سقطها به خصوص در حوالی هفته بیستم بارداری به خاطر مشکلات ژنتیکی یا سایر عوامل تهدیدکننده سلامت و خارج از کنترل است؛ بنابراین در چنین مواردی کاری از شما یا پزشکتان ساخته نیست. بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، کنترل سلامت بدنتان پیش از حامله شدن است.
به توصیه متخصصان بیماریهای زنان و زایمان پیش از بارداری بهتر است به این نکات توجه کنید:
اگر نگران بروز مشکلات کروموزومی هستید، میتوانید قبل از باردار شدن با پزشکتان برای انجام آزمایش ژنتیک مشورت کنید. یک نمونه خون ساده از پدر و مادر کافیست تا از بروز بزرگترین اختلالات ژنتیکی جلوگیری شود.