فتوای آیت الله گلپایگانی در مورد تعیین مدت اجاره

فتوای آیت الله گلپایگانی در مورد تعیین مدت اجاره
کد خبر: ۸۵۰۴۷۶
|
۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۲۶ 11 November 2018
|
3264 بازدید

در اجاره بايد مدت معين شود


سؤال: در بعضى از بلاد مازندران مثل بابلسر و نواحى آن مرسوم است كه زمينى را از شخصى اجاره مىكنند جهت زراعت و مال الاجاره بين آنان معلوم است ولى مدت اجاره را معلوم نمىكنند چنين اجاره‌اى صحيح است يا خير.
جواب: در صورتى كه مدت، متعارفه يا معهوده باشد كه منصرف به آن شود صحيح است.

سؤال: مغازه‌اى ساختم و به اجاره دادم به انضمام مقدارى سرقفلى و با مستأجر شرط مىكنم كه مغازه براى هميشه به همين اجاره باقى باشد و حق انتقال دادن به غير را هم داشته باشد آيا اين سرقفلى براى بنده اشكال دارد يا نه.
جواب: در فرض سؤال كه مدت اجاره تعيين نشده اجاره باطل و شرط در ضمن آن نيز باطل است و گرفتن سرقفلى اشكال دارد ولى اگر مدت اجاره معين شود و شرط مذكور در ضمن اجاره واقع شود صحيح است و در اين صورت گرفتن سر قفلى براى صاحب مغازه اشكال ندارد.
سؤال: شخصى دو باب اطاق از خانه مسكونى خود را اجاره مىدهد به مبلغ معلوم ولى مدت اجاره را معلوم نمىكند بعد از مدتى موجر به مستأجر پيشنهاد مىكند كه يا مال الاجاره را اضافه كن و يا مدتى به شما مهلت مىدهم كه اطاقها را تخليه نمائى آيا پيشنهاد مذكور شرعا مانع دارد يا نه و در صورتى كه مستأجر هم به مقدار اضافه راضى شده لكن مال الاجاره را نپرداخته مديون هست يا نه.
جواب: پيشنهاد مذكور مانعى ندارد ولى اگر مدت معين نشده چنانچه ظاهر سؤال است اجاره صحيح نيست و موجر بيش از اجرة المثل طلب كار نيست.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟