ازدواج دانشجویی در یک نگاه

کد خبر: ۸۵۲۴۵۲
|
۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۱ 17 November 2018
|
3495 بازدید

ازدواج به عنوان مسئله‌ای تأثیرپذیر از جامعه و تأثیرگذار در کاهش آسیب‌های اجتماعی خود با آسیب‌هایی روبروست که می‌توان آنها را از دوران دانشجویی مداوا کرد.

به گزارش آنا، رهبر معظم انقلاب در دیدار افطاری دانشجویان امسال از نکته‌ای که در حاشیه‌ی صحبت‌های یک دانشجو مطرح شد، به عنوان مسئله‌ای مهم یادکردند و ضمن گله‌مندی از نگاه بی‌تفاوت به ازدواج جوانان و تبعات آن فرمودند: «به نظر من بر روى مسئله‌‌ى ازدواج جوان‌ها، خود جوان‌ها، اولیاى خانواده‌‌هایى که جوان‌ها متعلق به آن‌ها هستند، و مسئولان ذى‌‌ربط مرتبط با دانشگاه، فکر کنند و تصمیم بگیرند. نگذاریم سن ازدواج - که امروز متأسفانه بالا رفته؛ به‌ خصوص در مورد دختران- ادامه پیدا بکند. بعضى از تصورات و سنّت‌هاى غلط در مورد ازدواج وجود دارد که این‌ها دست‌وپا گیر است، مانع از رواج ازدواج جوان‌ها است. این سنت‌ها را باید عملاً نقض کرد.»

ازدواج امری ساده، بی‌تکلف و بدون تشریفات است که طی آن، زن و مرد ضمن انشاء خطبه‌ عقد، پیمان زندگی مشترک می‌بندند و مرد به مقدار امکاناتش، چیزی یا مبلغی را به‌عنوان صداق و نشانه‌‌ صداقت، تقدیم به همسر می‌کند.

سیره‌ گفتاری و رفتاری پیامبر اسلام (ص)، آسان‌گیری در ازدواج است. پیامبر (ص) می‌فرمایند: «بهترین ازدواج‌ها آن است که آسان انجام شود.» ازدواج قشر جوان و پویای کشور یکی از مسائلی است که عموم جامعه به آن تأکید و توجه دارند اما با وجود مشکلات اقتصادی، فرهنگ نادرست و پر از تجملات تنها با اعطای وام و گه‌گاه برنامه‌های آموزشی در رسانه ملی کار چندانی از پیش نمی‌برد.

از طرفی برخی ازدواج‌هایی که صورت می‌گیرد به علت ناآگاهی‌ها منجر به جدایی و طلاق می‌شود از همین رو از سال ۱۳۷۶ طرح جشن ازدواج دانشجویی شکل گرفت. طرحی که از دانشگاه شهید بهشتی متولد و با استقبال عموم دانشگاهیان کشور مواجه شد. در سال چهارم اجرایی شدن این طرح ۱۴ هزار دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی جشن ازدواج خود را برگزار کردند. در سال‌های بعد از آن هر دانشگاه به‌ویژه در دانشگاه‌های مادر و بزرگ به‌ صورت جداگانه اما هم‌زمان طرح ازدواج دانشجویی را برگزار کردند.

این طرح با حمایت نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود. در این طرح که همراه با مراسمی در دانشگاه است زوج‌های دانشجو به سفر سه‌روزه به مشهد مقدس مشرف می‌شوند. هرچند این طرح فرهنگی اثر بسزایی در بین دانشجویان دارد اما هرساله از منابع مالی آن کاسته شده و از آن طرح یک مراسم و سفر آموزشی و زیارتی به مشهد مقدس باقی‌مانده است. در سال ۹۵، ۱۸ هزار زوج دانشجو و سال ۹۶، ۲۰ هزار زوج دانشجو توسط این طرح در مشهد حضور یافتند.

به گفته مسئولین این امر یکی دلایل موفقیت این طرح حمایت‌ها و عنایت‌های مقام معظم رهبری بوده است، به‌ واقع هیچ نوع حمایت مالی‌ از سوی دولت‌ها و دیگر مقامات و مسئولان برای این طرح صورت نگرفته است. یکی از رسالت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مسئله نشاط و شادابی زوج‌های دانشجو و ترویج سبک زندگی اسلامی در میان آن‌ها بوده است.

به عقیده بسیاری از صاحب‌نظران اگر می‌خواهیم آمار نگران‌کننده طلاق‌ها کاهش یابد، باید آموزش‌های لازم در قالب شبکه ویژه زوج‌های جوان به زوجین به خصوص جوانان داده شود. طرح ازدواج دانشجویی یکی از طرح‌هایی است که در طول این ۲۱ سالی که در جریان است تاثیر بسزایی در کاهش میزان طلاق شده است.

به‌ گفته حجت‌الاسلام مصطفی رستمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها این دوره‌های آموزشی ساده و کم‌هزینه اختلاف ۱۲ الی ۱۳ درصدی با آمارهای کشوری را به وجود آورده است به‌طوری‌که در بدترین حالت نزدیک به یک‌سوم آمار فروپاشی ازدواج‌های کل کشور، در ازدواج‌های دانشجویی وجود دارد. این اتفاق خیلی بزرگ و قابل دفاعی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟