رمز پویا با رمز یک بار مصرف بانکی چیست؟

سارقان با استفاده از اطلاعات کارت در کنار رمز دوم ثابت می‌توانند حساب فرد را به‌سرعت خالی کنند. برای جلوگیری از این ماجرا در بسیاری از کشور‌های جهان رمز دوم یکبارمصرف در نظر گرفته‌شده است. با استفاده از این روش سارقان درنهایت با فریب کاربر رمزی را به‌دقت می‌آورند که فقط یکبار قابلیت استفاده داشته و عملاً سرقت از حساب کاربر را غیرممکن می‌کند.
کد خبر: ۸۵۹۹۹۸
|
۱۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۱ 09 November 2019
|
133128 بازدید
|
۷

مقرر شده بود بانک‌ها از اول خردادماه ۹۸ رمز دوم ثابت را حذف کرده تا با جایگزینی رمز یکبارمصرف مقابله جدی با برداشت‌های غیرمجاز صورت بگیرد.

به گزارش همشهری، این روز‌ها کلاه‌برداری اینترنتی با روش‌های مختلف برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی در کشور بسیار گسترده شده و بسیاری از کسانی که اطلاعات کمی از روش‌های سارقان امروزی دارند دچار ضرر‌های هنگفتی شده‌اند. پلیس فتا اعلام کرده که در سال ۹۷، ۲۰ تا ۲۵ هزار پرونده برداشت غیرمجاز که بخش مهمی از آن‌ها به خاطر ناآگاهی مردمی بوده تشکیل‌شده است.

رمز پویا با رمز یک بار مصرف بانکی چیست؟

بر اساس آنچه پلیس فتا اعلام کرده فیشینگ عامل شکل‌گیری یک‌سوم جرائم سایبری در کشور است. به همین خاطر استفاده از رمز دوم یکبارمصرف به‌جای رمز ثابت در دستور کار قرارگرفته است؛ به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود با جایگزین شده رمز یکبارمصرف از سوی تمامی بانک‌ها می‌توان میزان قربانیان فیشینگ را به‌طورجدی کاهش داد.

به خاطر همین مقررشده است که از خردادماه ۹۸ رمز دوم ثابت حذف شود و رمز دوم یکبارمصرف فعال شود. پلیس فتا پیش‌بینی کرده با رمز یکبارمصرف میزان جرائم این حوزه از ۳۵ درصد به ۵ درصد کاهش پیدا کند. رمز یکبارمصرف، اما چرا باید به‌صورت جدی از سوی بانک‌ها پیگیری شود؟

رمز پویا با رمز یک بار مصرف بانکی چیست؟

خیز برای رمز دوم
در وضعیت فعلی شما برای خرید اینترنتی یا انتقال وجه اینترنتی یک رمز دوم همیشگی دارید که آن را در کنار مشخصات دیگری مانند شماره کارت، کد CVV۲ و تاریخ انقضا وارد می‌کنید. در کلاه‌برداری به روش فیشینگ سارقان به شکلی کاربران را فریب می‌دهند و آن‌ها را به یک صفحه جعلی پرداخت می‌کشانند.

این صفحات جعلی کاملاً شبیه صفحه‌های واقعی بانک‌ها طراحی می‌شود و حتی برای آن‌ها آدرس‌هایی که شبیه به پرداخت‌های حقیقی در سیستم بانکی است، طراحی می‌شود. کاربر فریب‌خورده در این صفحه جعلی همه مشخصات خود ازجمله رمز ثابت را وارد می‌کند، اما درنهایت همه اطلاعات به‌دقت سارقان می‌افتد.

سارقان با استفاده از اطلاعات کارت در کنار رمز دوم ثابت می‌توانند حساب فرد را به‌سرعت خالی کنند. برای جلوگیری از این ماجرا در بسیاری از کشور‌های جهان رمز دوم یکبارمصرف در نظر گرفته‌شده است. با استفاده از این روش سارقان درنهایت با فریب کاربر رمزی را به‌دقت می‌آورند که فقط یکبار قابلیت استفاده داشته و عملاً سرقت از حساب کاربر را غیرممکن می‌کند.

رمز پویا با رمز یک بار مصرف بانکی چیست؟

چطور از رمز یکبارمصرف استفاده می‌شود؟
بانک روی اپلیکیشن موبایل ویژه خود حساب کاربری و مشخصات شمارا فعال می‌کند. زمانی که قصد خرید اینترنتی یا انتقال وجه آنلاین دارید هم‌زمان این اپلیکیشن را باز می‌کند و یک رمز به شما ارائه می‌شود. این رمز تنها برای تراکنش فعلی شما اعتبار خواهد داشت.

اپلیکیشن‌های بانک‌ها این رمز را با استفاده از الگوریتم پیچیده‌ای تولید می‌کنند که دسترسی به آن برای هکر‌ها بسیار پیچیده یا حتی غیرممکن به‌حساب می‌آید. در قدیم برخی بانک‌ها از پیامک برای ارسال رمز استفاده می‌کردند.

 

با OTP آشنا شوید
در مقابل رمز ثابت، رمز یکبارمصرف One Time Password یا OTP قرار دارد که به معنای کلمه رمزی است که فقط یکبار می‌تواند مورداستفاده قرار گیرد. علاوه بر جلوگیری از فیشینگ با استفاده از این رمز یکبارمصرف جلوی برداشت از طریق کیلاگر‌ها (نرم‌افزار‌هایی که کلید‌های فشرده‌شده روی صفحه‌کلید را ذخیره می‌کند) را هم می‌توان گرفت.

بانک‌ها درواقع باید به‌وسیله ابزار‌هایی که در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند تا خردادماه ۹۸ امکان استفاده از رمز دوم را فراهم کنند. پیش‌ازاین برخی بانک‌ها از توکن که دستگاهی جداگانه برای تولید رمز بود، استفاده می‌کردند، اما با گسترش تلفن‌های همراه در کشور‌های مختلف جهان این کار به‌وسیله اپلیکیشن‌ها صورت می‌گیرد. بانک‌ها باید در اپلیکیشن‌های موبایل خود یا با اپلیکیشن جداگانه امکان استفاده از رمز دوم را فراهم کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۲
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
باید حق انتخاب به مردم داده بشه .. خیلی ها هستن حرفه ای هستن و حواسشون جمعه و پروسه دریافت رمز یکبار مصرف فقط باعث خرد شدن اعصابشون میشه مخصوصا اگه بخان با sms رمز بگیرن .. ضمنا متاسفانه اکثر اپلیکیشن های بانک ها هنگام نصب ، دسترسی های غیر ضروری را طلب میکنن .. واقعا چه لزومی داره یک اپلیکیشن ساده بانکی نیاز به کارت حافظه و دوربین و میکروفن و gps و سنسور حرکت داشته باشه ؟؟؟؟ همین قضیه باعث شده بیشتر مردم به این اپ ها اعتماد نکنن و قید نصبشون رو بزنن

بهتره حالا که گویا اجباریه ، یک اپلیکشن تولید رمز واحد برای تمامی بانک ها با سطح دسترسی بسیار محدود به گوشی (فقط دسترسی به اینترنت) ، پیاده سازی بشه تا کاربران هم بتونن بهش اعتماد کنن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
همون دستگاه های توکن را بدهند به جای استفاده از اپلیکیشن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۱
خب اگر سارق گوشی هم دزدید که بدتر میشه دیگه رمزو داره
محمدتبریزی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
بانک روی اپلیکیشن موبایل ویژه خود حساب کاربری و مشخصات شمارا فعال می‌کند. وقتیکه موبایل نداریم چکار کنیم
حمیدخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
چرا دولت بجای این جنگولک بازیها ؛ مجرمان حرفه ای سابقه دار را دستگیر نکرده آزاد می کند؟ تا وقتی با تبهکاران به صورت کج دار و مریز برخورد شود ؛ اینگونه برنامه ها باعث اتلاف وقت و پول مردم بیچاره است .
یک مهندس ساده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
سلام
خرداد 98؟! آقا یه نفر به من بگه امروز چندمه و چه ماهی از چه سالی هستیم؟!!؟!؟

و اما در مورد اون دوستی که فرموده حق انتخاب باید به مردم داده بشه!!! شما بیزحمت یه سری به دادسرای ویژه مبارزه با جرایم رایانه ای بزن!! قریب به 80 درصد پرونده ها در مورد فیشینگ و کلاهبرداری از حساب های بانکیه!!! طرف میاد دنبال پولش یه تمبر مفتکی هم باطل می کنه بعد کل کشور باید بیفتن دنیال پول حضرت آقا یا خانم!!!
چه حق انتخابی اخوی؟!؟! مشکل را باید ریشه ای و بدون استثنا حل کرد!
ساراسادات
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۳
اینکه برای هر کارت بانکی باید یه نرم افزار مخصوص همون بانک نصب کنیم شدیدا بغرنجه!! یعنی توانایی تخصیص یه نرم افزار واحد برای تمام بانکها رو ندارن؟؟؟ ضمنا چه دلیلی داره نرم افزار مربوطه دسترسی های بیجا طلب میکنه؟؟
به نظرم کار با پیامک منطقی تره تا نرم افزارای متعدد! هرچند همونم کماکان ایرادای خاص مثل عدم آنتن دهی موبایل میتونه مختلش کنه!
در کل این طرح به موازات مزایایی که داره خیلی جا برای بهبود بخشی داره که باید براش اقدام کنن. نصب نرم افزار خاص برا هر بانک واقعا عیب کوچکی نیست!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟