افزایش انتقادات به روحانی، این بار توسط خودی‌ها؛ رئیس‌جمهور در حلقه «مشایی‌ها»

انتقاد این روحانی نزدیک به دولت و رئیس جمهور، نشان می دهد، او هم دل خوشی از آنچه برخی معاونان، مشاوران و نزدیکان رئیس قوه مجربه انجام می دهند و می گویند، رضایتی ندارد و اتفاقا منتقد این مسأله هم هست؛ موضوعی که چندی است در برخی محافل سیاسی و رسانه ای از آن با عنوان «رئیس جمهور در حلقه و انحصار مشایی ها» از آن یاد می شود و بسیاری به ویژه در میان اصلاح طلب نسبت به آن منتقد و معترضند.
کد خبر: ۸۶۷۹۲۵
|
۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۰ 08 January 2019
|
16611 بازدید
|

توجه مرحوم هاشمی رفسنجانی به گروه تکنوکرات در دولت سازندگی ـ که بعدها همگی به عنوان هسته اصلی تشکیل دهنده حزب کارگزاران سازندگی معرفی شدند ـ و توجه سید محمد خاتمی به طیف تندروی اصلاح طلبان ـ که عمدتا برآمده از دو حزب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بودند ـ در دولت اصلاحات، از موضوعاتی بود که هم در دوران استقرار این دولت ها و هم پس از پایان آن، انتقادات زیادی در فضای سیاسی کشور به آن شده و می شود.

به گزارش «تابناک»؛ به رغم وجود این تجربه تاریخی، این مسأله همچنان در دولت های بعد از دولت سازندگی و اصلاحات ادامه یافت و شاید بسیار پررنگ تر هم دنبال شد، تا جایی که در دولت مهرورزی، بسیاری بر این باور بودند که رئیس جمهور به شدت تحت تاثیر اندیشه ها و تصمیمات «اسفندیار رحیم مشایی» است و بیشتر امورات دولت بر اساس نظریات مختص او دنبال می شود؛ مسأله ای که رئیس دولت وقت هیچ گاه آن را رد نکرد.

این موضوع از سوی محمود احمدی نژاد، حتی پس از پایان دولت نیز ادامه یافت و او حاضر شد، هزینه های زیادی از بابت همراهی با مشایی و اندیشه ها و تفکرات او بدهد، تا جایی که این حلقه امروز خود را در جایگاه اپوزیسیون نظام نشانده و انتقادات صریح و بی پرده زیادی که در بسیاری موارد باعث بهره برداری رسانه های خارجی و معاند علیه کشور می شود را مطرح می کنند؛ هرچند بررسی اتهامات برخی اعضای این حلقه در نهایت زندان را نصیب آنان کرده است.

این رویه چنان با انتقاد سیاسیون همراه شده که در دولت فعلی؛ یعنی دولت تدبیر و امید به ریاست حسن روحانی هم برخی به در پیش گرفتن برخی رویکردهای نزدیک به آنچه در دولت قبل در ارتباط با موضوع مرید و مرادی رخ داده است سخن می گویند و طی ماه های اخیر از رئیس جمهور به دلیل در پیش گرفتن همین رویه درباره برخی افراد کابینه انتقاد کرده اند تا شاید بعد مدت ها دولتی پیدا شود که در آن چنین مسأله ای دیده نشود.

انتقاداتی که در این رابطه از حسن روحانی می شود، بیشتر معطوف به توجه ویژه او به حزب اعتدال و توسعه و برخی اعضای ارشد آن نظیر «محمد باقر نوبخت» و «محمود واعظی» است که این دو با داشتن مسئولیت هایی نظیر ریاست سازمان برنامه و بودجه و ریاست دفتر رئیس جمهور اکنون به عنوان نزدیک ترین افراد به رئیس دولت تدبیر و امید شناخته می شوند و همین موضوع انتقاداتی را به ویژه از سوی اصلاح طلبان به دنبال داشته است.

این موضوع را جایی می توان به خوبی دید که با پایان یافتن دولت یازدهم رئیس جمهور تصمیم گرفت ریاست دفتر خود را تغییر داده و آن را به «محمود واعظی» که پیش از آن وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود، بسپارد. بسیاری از اصلاح طلبان این تغییر را به معنای تضعیف این جریان و عناصر آن در دولت دانستند؛ هرچند پیش از واعظی هم «محمد نهاوندیان» اصولگرا و نزدیک به حزب مؤتلفه بر عهده داشت.

همچنین در جریان تغییرات اخیر کابینه ـ که رئیس جمهور ترجیح داد به دلیل شرایط جدید اقتصادی تمامی اعضای تیم اقتصادی دولت را تغییر دهد ـ بسیاری حرف از عوض شدن رئیس سازمان برنامه و بودجه به دلیل گماردن فردی همسو با تیم اقتصادی تازه نفس دولت به میان آوردند، ولی این موضوع در نهایت پس از مطرح شدن چند گزینه، مسکوت ماند تا «محمدباقر نوبخت» همچنان عهده دار ریاست این سازمان پراهمیت باشد؛ هرچند بسیاری از اقتصادیون و تحلیلگران انتقادات زیادی را نسبت به رویکرد او داشتند.

در همین زمینه، به تازگی حجت الاسلام «مسیح مهاجری» مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی و از حامیان دولت در واکنش به نقش اطرافیان روحانی در تغییرات اخیر کابینه و انتقاد از رویکردی که در این گزارش به آن پرداخته شده، گفته است: «اکنون سخن در این نیست که وزیری نرود و در هیأت دولت جابجایی صورت نگیرد. سخن بر سر این است که اگر رئیس‌جمهور خواهان تحول است، چرا این تحول را در نزدیک‌ترین اطرافیان خود پدید نمی‌آورد؟»

او با انتقاد صریح از این مسأله درباره نزدیکان رئیس جمهور صریحا «محمد باقر نوبخت» را مورد اشاره قرار داده و گفته است: «تا چه وقت باید برنامه ریزی برای بودجه کل کشور بر مبنای تعارف و رودربایستی صورت بگیرد؟ تا چه زمان می‌توان شاهد متورم شدن دستگاه‌های غیرمفید و توصیه‌ای بود که از پستان پر شیر بودجه تغذیه می‌کنند؟ تا چه وقت باید مردم شاهد خاصه خرجی‌ها در تخصیص بودجه باشند؟ آقای رئیس‌جمهور تا کجا می‌توان اظهارنظر‌های برژنسکی مآبانه بعضی از مشاورانتان را تحمل کرد که بودجه میلیاردی می‌گیرند و مثل بعضی دستگاه‌های به اصطلاح فرهنگی حوزه و خارج حوزه فقط کارمند و حقوق بگیران آویزان اضافه می‌کنند؟ سازمان برنامه و بودجه به یک مدیر شجاع نیاز دارد تا بودجه از انحصار‌های تحمیلی کنونی آزاد شود و به مصرف واقعی برسد.»

انتقاد این روحانی نزدیک به دولت و رئیس جمهور، نشان می دهد، او هم دل خوشی از آنچه برخی معاونان، مشاوران و نزدیکان رئیس قوه مجریه انجام می دهند و می گویند، ندارد و اتفاقا منتقد این مسأله هم هست؛ موضوعی که چندی است در برخی محافل سیاسی و رسانه ای از آن با عنوان «رئیس جمهور در حلقه و انحصار مشایی ها» یاد می شود و بسیاری به ویژه در میان اصلاح طلبان به آن منتقد و معترضند.

اصلاح طلبان حتی جدال لفظی و رسانه ای هم با این طیف در دولت دارند؛ تا جایی که اعتقاد دارند حسن روحانی رأیش را از بدنه اجتماعی و هوادار این طیف گرفته و به مرور از دولت یازدهم تا امروز ار اختیارات اصلاح طلبان در دولت کاسته و بر اختیارات حلقه اطراف خود افزوده است؛ همین موضوع باعث شده که حتی جریان اصلاحات، بهانه کافی برای شانه خالی کردن از مسئولیت دولت روحانی پیدا کرده و خود را فاقد اختیار و نفوذ در دولت بخوانند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۵۲
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
ریس جمهور ، ائمه جمع، فرماندهان سپاه و ارتش، وزرا و نمایندگان مجلس اگر سعی کنند سکوت کنند مشکلات کمتری برای مردم و کشور ایجاد میکنند.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
اقای روحانی اگر همانقدر که اعلام می کنند که شفاف هستند و به ملت ایران تعهد دارند باید شجاعانه اعلام کنند که این رویه و این تحریمها برای اینده ملت ایران بسیار خطر ناک است و هر روزی که این روند ادامه یابد بازی در زمین دشمنان ایران است ولی مانند همه سابقه 40 ساله ایشان در قدرت ایشان و یا اقای ظریف اولین تعهدشان به خود و خانواده و عافیت طلبی است و اگر چیزی باقی ماند خرج ملت کنند.
ناشناس
| - |
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
اگه شماهم سکوت کنی کسی نمیگه لال هستی
ناشناس
| Germany |
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
پس کی باید حرف بزند!؟
فیتیله را بالا پایین بردن تمام شد!
اکنون وقت صداقت است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
واعظی جلوی طیف تندرو اصلاح طلب اییتاده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
هر جامعه ای همچون یک بچه روزی بدنیا میاد دوره های مختلف رو ميگذرونه این یک قانون جبريست این فرآیند در ایران هم صدق میکنه تنها فرآیند ی که به این تحول کمک می کنه مطالعه و خوندن کتابه که متاسفانه سرانه مطالعه ما چند دقیقه بیشتر نیست این باعث طولانی شدن این تحول میشه
amir
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
سه یا چهار نفر از معاونین سابق آقای نوبخت در سمت وزیر یا سرپرست در کابینه روحانی مشغول هستنند(اخیراً آقای نمکی سرپرست وزارت بهداشت ودرمان و.....) آقای نوبخت برای آینده چه برنامه ای دارد؟
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
تا حالا چه برنامه ای داشت؟ از این به بعد هم همونه..... برنامه اصلی جیب مبارکه ولاغیر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
در حکومت جمهوری اسلامی ، افرادی با گرایش سرمایه داری ملی شکل نگرفته است ، با اینکه بنا بگفتهٔ جناب سردار قالیباف بیش از ۸۰٪ ثروت ،و امکانات کشور در اختیار ۴٪ جمعیت کشور میباشد لاکن همین ۴٪ ها به منافع ملی اعتقادی ندارند ،و به منافع شخصی ،و جناحی پایبند هستند بهمین لحاظ است که بخش خصوصی را بخش خصولتی مینامند ،و کارایی ندارد ؟ و دیگر اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی مشکلات عدیده ای دارد که متناقضات فراوانی در آن هست ؟ که مردم در آن اهمیتی ندارد ، و اینکه ریس جمهور نیز اختیاراتی محدود دارد که موانع سخت ،و فراوانی در مقابل آن هست ؟ که در این سه دهه اخیر هیچ یک از دولتها نتوانسته اند ، به شعارهای انتخاباتی ،و ، وعده های داده شده عمل کنند ،برای اینکه موانع ،و هسته های سخت در مقابل آن میباشد ؟، که همهٔ اینها باعث بوجود آمدن فسادهای گسترده شده است که اینک جامعه را به مرز انفجار نزدیک نموده است ،و کافی است جرقه ای زده شود ؟ آنگاه شاهد فروریزی همهٔ ارکان نظام خواهد شد ، چونکه هر کسی بفکر خود میباشد ،نمونهٔ آن ارقام نجومی حسابهای خارج از کشور مربوط به مسولین وابستگان ،و منصوبین حکومت جمهوری اسلامی است ؟ ،، آیا کسی هست وضعیت سخت اقتصادی که برای مردم بوجود آمده است را بعهده بگیرد ‌‌ ، و بخواهد راه صحیح برون رفت از آنرا که. مقبول عامهٔ مداخله کنندگان در حاکمیت را بیان ،و اجرا نماید ؟ یقینا ،،،خیر ،،،
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
برخی از رفقا و همکاران آقای قالیباف هم جزء همان 4 درصدی ها هستن
ناشناس
| Germany |
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
حق با شماست
ولی وقتی برخی آقایان جزئی از ۴ در صدی هاهستند ،،مشکل نمیتواند حل کنند چون خود مشکل است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
روحانی دیگه به رای مردم نیازی نداره، همه چیز رو فراموش کرده. فقط منتظره که دوره ریاستش تمام بشه. ملت هم 3 سال دیگه بین بد و بدتر یکی دیگر را انتخاب میکنن و دوباره این داستان تکرار میشه.
البته با این وضع تحریم نفتی خدا میداند دیگر ملت رغبتی دارد برای صندوق رای یا خیر
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
و جالب اینکه همواره مردم فریب تبلیغات رو می خورند و بدتر رو اننتخاب می کنند
پرویز
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
اگرالان دلارصدتومان بشه مادیگه رای نمیدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
این ملت شهیدپرور وهمیشه درصحنه باحضور حماسی خود ورپای صندوق های رای مشت محکمی بر دهان استکبارجهانی خواهد زد.
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
شما بین بد و بدتر، بدتر رو انتخاب کردید. اگر این ور نفهمید، دوباره همین اتفاق در انتخابات های بعدی هم میفته.
همگی گول خوردیم
| Germany |
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
دوره دوم انتخابات ریاست جمهوری اگر آقای رئیسی بعنوان رئیس جمهور انتخاب شده بود بمراتب اوضاع بهتر از این بود ولی متاسفانه مردم فریب وعده و عید های روحانی را خوردن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
در کل سیستم حکومتی اشتباه است و معلوم نیست که بابت مشکلات باید یقه کی را گرفت. در کل هم هر رییس قوه مجریه باید فقط برای چهار سال یا یک دوره انتخاب شود. زیرا تجربه نشان داده است که همه آنها در دور دوم اگر مجددا انتخاب شوند دیگر حتی به فکر وعده و وعید های داده شده هم نیستند و همه چیز را به حال خود رها می کنند.
مهدی
| Germany |
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
مردم روحانی را انتخاب کردند که رئیسی نیاید و خیلی خوب هم میدانستند که قول های آقای روحانی در امکانات ایشان نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
فکر کنم حسام جون رو میگی؟!!
علی001
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
شرایط نابسامان اکنون به علت حضور 5 سالع اقای نوبخت در برنامه و بودجه و ناکارامدی ایشان هست 5 سال زمان کمی برای اصلاح ساختار های غلط کشور نبود.ایشون درگذشته نیز کارنامه قابل قبولی نداشتن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
درود بر احمدی نژاد و یارانش ... لعنت خدا و نفرین مردم بر پرونده سازان و دروغگویان و نان به نرخ روزخورها
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
اقای دکتر روحانی با نوبخت شمس و مولانا شده اقا تا کی مردم این بی تدبیری را تحمل کنند. والله تا نوبخت هست امکان نداره بازار روی ارامش به خود ببینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
رییس جمهور با رای مردم انتخاب میشه ولی حامیان او قبل از ‌پیروزی اش در انتخابات سهم و منافع خود را تقسیم کرده اند
بخاطر همین باید گفت رییس جمهور هیچ کاره است و درواقع این مشاوران و وزرا هستند که باید به توصیه دیگران و خواسته های مردم گوش بسپارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
اصلا رییس جمهور نیست بلکه رییس قوه مجریه است. اگر در تفکیک قوا کمی دقت شود پی به تقریبا بیهوده بودن وجود رییس جمهور می بریم
ناشناس
|
Switzerland
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۸
مهم مردم هستند کی هرکی از هرجناحی میاد بدبخت میکنه ملت را می ه خداحافظ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
این جناح بندی ها فقط بازی با کلمات است و سرگرم کردن مردم وگرنه همه سرو ته یک کرباسند. و با حرفهای بیهوده مردم را سرگرم می کنند
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟