گازرسانی به شهر زاهدان، ۲۱ ماه پیش با بهرهبرداری از پروژه خط انتقال گاز ایرانشهر به زاهدان به طول ۲۶۲ کیلومتر و با سرمایهگذاری ۷۵۰ میلیارد تومانی آغاز شد و در فاز بعدی نیز بیش از ۴۶۰ کیلومتر از شبکه تغذیه و توزیع شهری و همچنین حدود 8000 انشعاب احداث شده و اشتراکپذیری ۱۵ هزار و ۲۰۰ مشترک نیز صورت گرفته است.
به گزارش ایسنا، دولت در لایحه پیشنهادی بودجه برای سال ۱۳۹۸ در بند "د" تبصره یک، برنامهای را برای اتمام طرحهای نیمهتمام گازرسانی پیشبینی کرده است. در این بند آمده است که به منظور تسریع گازرسانی به روستاها و اتمام طرح (پروژه)های نیمهتمام گازرسانی به روستاها با اولویت تداوم گازرسانی به شهرها و روستاهای استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان و خراسان جنوبی، وزارت نفت از طریق شرکت دولتی تابعه ذیربط مکلف است از محل سهم ۱۴.۵ درصد شرکت ملی گاز ایران تا میزان ۱۵۰۰ میلیارد تومان اقدامات لازم را به عمل آورد.
جهانگیری اما درباره موضوع گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، از اهتمام دولت برای برخورداری همه شهرها و روستاهای این استان از نعمت گاز خبر داد و عنوان کرد: کارهای مهمی در این زمینه صورت گرفته و براساس گزارش وزیر نفت تاکنون برای گازرسانی به همه مناطق این استان، ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده و سرمایهگذاری برای طرحهای در دست اجرا در زمینه گازرسانی در استان نیز ۴۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اعلام مسئولان استان مبنی بر اینکه مردم توان مالی برای برخورداری از انشعاب گاز در منازل خود را ندارند، گفت: تا پیش از این، برای هر خانواده ۲ میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه در نظر گرفته شده بود که با برنامهریزی بانک مرکزی این مبلغ به سقف ۵ میلیون تومان افزایش یافت و این موضوع به نظام بانکی کشور ابلاغ شده و قابل اجراست.
طبق آخرین آمار، افزون بر مصرف ۶۰۰ هزار مترمکعبی نیروگاه زاهدان، روزانه ۱۳۰ هزار مترمکعب گاز در بخش خانگی استفاده میشود. به گفته نماینده مردم زاهدان در مجلس، سرپرست شرکت گاز استان قول داده است تا پایان سال در ۳۵ درصد زاهدان گازرسانی شود. طبق برنامه ارائه شده از سوی دولت قرار است گازرسانی به زاهدان تا اواسط سال ۱۳۹۹ به پایان برسد.