برای درمان سینوزیت چه کنیم؟

کد خبر: ۸۶۹۱۱۷
|
۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۹ 12 January 2019
|
9576 بازدید

یک متخصص گوش، حلق و بینی با اشاره به این که سینوزیت یکی از شایع ترین بیماری‌های سیستم تنفسی است، گفت: مصرف زیاد مایعات گرم موثرترین راه درمانی سینوزیت است.

به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی تقوی با اشاره به شیوع بیماری سینوزیت در میان گروه‌های سنی مختلف، اظهار کرد: حضور و فعالیت عوامل بیماری زا و همچنین آلرژی در سینوس‌های صورت منجر به بروز التهاب می‌شود که آن را سینوزیت می‌نامند .

وی افزود: سینوسها حفرات خالی در درون استخوانهای صورت هستندکه سطح داخلی آنهابا غشای مخاطی پوشیده شده و هر یک با مجرایی به بینی راه پیدا می‌کنند .

این متخصص گوش، حلق و بینی سینوزیت را یکی از شایع ترین بیماری‌های سیستم تنفسی عنوان کرد و گفت: عفونت‌های موجود در سینوس‌ها ممکن است در حد التهاب مخاطی باقی بماند یا منجر به تشکیل چرک و تجمع ترشحات شود .

تقوی با بیان این که سینوزیت‌ها براساس مدت بیماری در دسته حاد، تحت حاد و مزمن قرار می‌گیرند، تصریح کرد: التهاب ناشی از سینوزیت حاد تخلیه ترشحات طبیعی از سینوسها را با مشکل مواجه می‌کند و باعث تولید ترشحات غیرطبیعی می‌شود .

وی ادامه داد: ممکن است ابتلا به این نوع سینوزیت باعث تورم در ناحیه اطراف چشم و صورت شود و دردهای شدیدی را در این نقاط به همراه اورد .

این پزشک متخصص با اشاره به این که سینوزیت حاد عمدتا ناشی از سرماخوردگی و آلرژی است، خاطرنشان کرد: این بیماری معمولا در مدت ۷ تا ۱۰ روز درمان می‌شود .

این متخصص در ادامه به سینوزیت‌های مزمن اشاره کرد و گفت: سینوزیت مزمن فرم بهبود نیافته بیماری سینوزیت حاد است که مدت ابتلا به آن بیشتراز ۸ هفته است .

وی نشانه‌های ابتلا به این بیماری را در افراد متفاوت عنوان کرد و افزود: به طور کلی افراد مبتلا به سینوزیت مزمن علائمی نظیر گرفتگی بینی، درد یا احساس فشاریا سنگینی در نقاط مختلف صورت یا دندان ها، آبریزش بینی به رنگ زرد، سبز و یا بی رنگ را تجربه می‌کنند .

تقوی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم در راستای درمان سینوزیت های بهبود نیافته عدم خود درمانی و مراجعه به پزشک است .

وی با بیان این که راهکارهای پیشگیری از سینوزیت به هنگام سرماخوردگی یا حملات آلرژی استفاده از داروهای ضد احتقان به مدت کوتاه است، خاطرنشان کرد: شستشوی بینی بامحلولهای کلرور سدیم رقیق، مرطوب نگهداشتن هوای تنفسی، دوری از دود سیگار، نوشیدن مایعات زیاد و گرم از دیگر اقدامات پیشگیرانه این بیماری است .

تقوی اولین اقدام برای درمان سینوزیت حاد را رفع ارگانیسم ایجاد کننده دانست و بیان کرد: اگر در شخص علائم عفونت باکتریال وجود داشته باشد استفاده از آنتی بیوتیک مناسب‌ترین کار است و در صورت عدم بهبودی شستشوی سینوس‌ها ضرورت می‌یابد .

وی در پایان گفت: برای درمان سینوزیت مزمن در ابتدا بکاربردن آنتی بیوتیکها و در صورت عدم رفع بیماری استفاده از اسپری های استروئیدی،آنتی هیستامین ها و در مواردشدید عمل های جراحی لازم است .

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟