در پی واژگونی خون بار اتوبوس در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و پس از آن، خطری که از بیخ گوش سرویس دانشگاه بوئین زهرا گذشت، وزارت علوم به فکر اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از بروز این دست اتفاقات در آینده افتاده است.
به گزارش «تابناک»، صحبت درباره تدابیری از جنس بخشنامه است که اگرچه عنوانی کلی برای آن انتخاب شده و «بخشنامه رعایت ضوابط ایمنی» نام دارد، اما به طور ویژه مباحثی در خصوص سرویسهای دانشگاهها را نشانه رفته است.
این را میشود از سخنان اخیر امروز مجتبی صدیقی، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان دریافت که در تشریح این بخشنامه به ایرنا گفته: «لازم است دانشگاهها روی سرویسهای رفت و آمد موجود هم یک بازنگری کلی و اساسی داشته باشند و بخشنامهی رعایت شرایط و ضوابط ایمنی در راستای یادآوری این ضوابط با امضای وزیر علوم به همه دانشگاهها ابلاغ شده است.»
وی در ادامه گفته: «مطلوب است برای سرویس رفت و آمد دانشجویان با پیمانکاران معتبر و دارای سابقه مناسب قرارداد منعقد شود. در این بخشنامه تاکید شده، دستگاهها حتما دارای معاینه فنی باشند و سلامت آنها و راننده توسط نهاد مربوطه تایید شود.»
مواردی که جملگی از نکات مغفول در واحد علوم و تحقیقات بودند که در نهایت در چهارم دی ماه ۹۷ منجر به شکل گیری رویدادی خونین شد. رویدادی با انبوه جان باخته و مصدوم، به داغی فراموش ناشدنی تبدیل شد و پیرو آن، سلسله اقداماتی در دستور کار قرار گرفت که از جمله آنها، خارج کردن اتوبوسهای فرسوده و ناایمن از سرویس این دانشگاه و جایگزینی آنها با اتوبوسهای نو و نصب گاردریل در معابر کوهستانی آن دانشگاه بود.
اقداماتی که به این موارد محدود نمانده و حالا به صدور بخشنامهای ویژه از طرف وزارت علوم نیز رسیده که البته مشخص نیست ضمانت اجرایی هم دارد یا تنها به دنبال رفع تکلیف بوده و بس؟ بخشنامهای که البته جز سرویسهای دانشگاه به برخی موارد دیگر نیز پرداخته چراکه به گفته معاون وزیر، «دانشجویان سرمایههای بی نظیری هستند که آینده کشور را میسازند بنابراین باید تمامی راههای پیشگیری از حوادث اجرایی و به آنها توجه ویژه شود.»
نکتهای که وی با یادآوری آن میافزاید: «در این آیین نامه به ایمنی خوابگاه ها، رفت و آمد دانشجویان و در بخشهای دیگر دانشگاه مثل ایمنی آزمایشگاهها و کارگاهها اشاره شده است تا مسئولین دانشگاه بحث رعایت اصول ایمنی را به عنوان یک اصل ضروری بدانند.»
نوشدارویی که جا داشت خیلی زودتر تجویز شود، اما تجویز دیرهنگام آن نیز شایسته تقدیر است، به شرطی که نظارت دقیقی بر اجرای آن صورت گیرد و مقدمهای برای طراحی و اجرای دستورالعملها و مقررات ایمنی جامعی باشد که در آن برای خاطیان مجازاتهایی در نظر گرفته است، نه بخشنامهای که صرفا توصیه کند سرویسهای دانشگاه ایمن باشند!