سید زمان حسینی معاون هماهنگی انتقال شرکت توانیر در حاشیه پنجمین کنفرانس بینالمللی ترانسفورماتور در گفتوگو باخبرگزاری فارس، در پاسخ به این سؤال که ارتباط الکتریکی میان ایران، آذربایجان و روسیه از چه زمانی عملیاتی خواهد شد، گفت: تفاهمنامه چهارجانبهای انجام شده است تا این ارتباط الکتریکی برقرار شود، بنابراین در حال حاضر یک پروژهای در حال انجام است که از ایران و ارمنستان منتقل میشود، پس باید ارتباط الکتریکی از گرجستان به کشور روسیه متصل شود، بنابراین در همین روزهای نزدیک در خصوص ارتباط الکتریکی سه کشور یادشده با روسیه برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که میزان صادرات برق ایران به کشورهای همسایه در حال حاضر چقدر است، گفت: در حال حاضر صادرات برق ایران به کشورهای همسایه ۱۶۰۰ مگاوات است که نسبت به سال گذشته رشد اندکی داشته است.
حسینی در پاسخ به این سؤال که آیا پول برق صادراتی ایران به کشورهای همسایه بهراحتی دریافت میشود یا خیر، اضافه کرد: با پیگیریهای انجامشده دریافت مطالبات از بابت صادرات برق به کشورهای همسایه در حال انجام است.
وی در خصوص میزان تلفات برق در شبکه انتقال برق چقدر است، گفت: تلفات انرژی در بخش انتقال برق حدود ۳ درصد است که نسبت به متوسط جهانی عدد قابل قبول و مناسبی است.
وی در پاسخ به این سؤال که چند درصد از شبکه انتقال برق فرسوده است، گفت: به هر حال فرسودگی شبکه انتقال عدد قابل ملاحظهای است اما باید اذعان داشت که در حال حاضر تجهیزات برق در شبکه شاید ۲۰ درصد این تجهیزات بالای ۳۰ سال عمر داشته و فرسوده هستند و نیاز به نوسازی دارند.
وی با بیان اینکه تجهیزات برق که بالای ۴۰ سال میشوند باید فکری برای نوسازی آنها شود، گفت: اگر فکری برای نوسازی تجهیزات برق نشود، مشکلات زیادی برای تأمین برق و پایدار شدن برق به وجود میآید؛ بنابراین دو راهکار باید برای تجهیزات برق اندیشیده شود.
وی با بیان اینکه یا باید تجهیزات برق تعویض و یا اینکه بازسازی شود، گفت: خط انتقال برق که ۴۵ سال از عمر مفید آن میگذرد، با توجه به مشکلات اقتصادی باید بازسازی شود؛ بنابراین با این اقدام میتوان تا چند سال دیگر از آن تجهیزات استفاده کرد. کاری که در دنیا مرسوم است.