زندگی با وحشت سیلاب و خانه‌های زیر آب

کد خبر: ۸۷۶۵۸۵
|
۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۴ 07 February 2019
|
10365 بازدید
|
۱

روستای«چاله هلوش» در ۵۰کیلومتری پلدختر در سیلاب پنجم آذرماه به زیر آب رفت تا هم‌چنان خسارت و آب‌گرفتگی مهمان ناخوانده‌ی روستاییان باشد.

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، شهرستان پلدختر محل خروجی تمام روان‌آب‌های لرستان است و با هر بار بارش باران سیلاب در این شهر رخ‌داده و خسارت سنگینی به این شهرستان بحران‌زده وارد می‌کند، سال‌های گذشته نیز سیلاب خسارات جبران‌ناپذیری به شهر پلدختر وارد کرده که هنوز برخی از این خسارات پرداخت‌ نشده‌است.

بارش شدید و بی‌سابقه باران در شب سوم آذر در شهرستان پلدختر سبب بروز سیلاب در این شهر و روستاهای پلدختر شد به‌طوری‌که در عرض سه ساعت تمام این شهرستان را در وضعیت بحران قرار داد و در چندین روستای پلدختر اگر مردم به هم کمک نمی‌کردند شاید سیل تلفات جانی را هم در بر می‌داشت.

روستای چاله هلوش در 50کیلومتری پلدختر با هر بار بارش باران پُر از آب شده و در سیلاب پنجم آذرماه نیز سیلاب وارد منازل اکثر اهالی این روستا شد و آب‌گرفتگی در خانه‌های مردم رخ داد.

اوضاع روستای چاله با این حادثه در وضعیت خطرناک قرار گرفت و فرماندار پلدختر به‌همراه مسئولان شهرستان از این روستا بازدید و بسته‌های کمکی و غذایی را بین اهالی این روستا توزیع کردند.

بازدید از سیلاب در تاریکی

اسماعیل نجار، رئیس ستاد بحران کشور هم در سفر به پلدختر و بازدید از مناطق سیل‌زده حوالی ساعت هشت شب روانه روستای زیر سیل‌رفته چاله در 50کیلومتری پلدختر شد، ولی گویا این بازدیدها هیچ‌گونه سودی برای اهالی این روستا نداشت‌ و قسمتی از این روستا منازل مسکونی هم‌چنان زیر سیلاب قرار دارد و اهالی از این وضعیت نگران و ناراضی هستند.

امروز علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن کشور نیز به‌همراه کاظمی نماینده پلدختر و جمعی از مسئولان شهرستانی از روستای زیر سیلاب رفته چاله بازدید کردند تا شاید راه چاره‌ای برای رفع مشکل این روستا اندیشیده شود.

زندگی در آب

میررضایی یکی از اهالی روستای«چاله هلوش» گفت: روستای ما از سیلاب سوم آذرماه که در پلدختر اتفاق‌افتاده تاکنون زیر سیلاب قرار دارد ولی مسئولان هیچ کار عملی برای رفع مشکل ما انجام نمی‌دهند، بعد از گذشت دو ماه از سیلاب قسمتی از منازل مسکونی هم‌چنان زیر آب قرار دارد و عملاً زندگی مردم فلج شده‌است.

جودکی یکی دیگر از اهالی چاله عنوان کرد: یک تالاب بزرگ وسط روستای ما ایجادشده وقسمتی از منازل مسکونی اهالی روستا زیر آب قرار دارد که از مسئولان تقاضا می‌کنیم زودتر این مشکل را برطرف کنند.

‌میر رضایی یکی دیگر از اهالی روستای چاله می‌گوید: من بیش از 100میلیون تومان برای ساخت مسکن هزینه کردم ولی اکنون نصف خانه‌ام زیر سیلاب است و هیچ‌کس هم به داد ما نمی‌رسد؛ سیلاب زندگی مردم روستا را فلج کرده، مسئولان از شب سیلاب تاکنون به روستا مراجعه می‌کنند ولی اقدامی عملی برای حل این مشکل را انجام ندادند.

میررضایی عنوان کرد: آبی که بر اثر بارندگی‌ها در این دو ماه در وسط روستای ما باقی‌مانده علاوه بر اینکه خطر جانی برای اهالی روستا دارد در حال تبدیل‌شدن به یک مشکل بهداشتی بزرگ است، در صورتی که حل نشود شاید تمام اهالی روستا را درگیر کند.

خسارت به دام و علوفه

اسدالله رشنو دهیار روستای چاله گفت: این روستا 320جمعیت دارد که بارش باران در آذرماه سبب جمع‌شدن آب در وسط روستا شده و راه عبوری ندارد، آب روستا تا عمق بیش از 10متر بالا آمده و به یک تالاب تبدیل شده‌است.

وی با اشاره به اینکه چنان‌چه تصمیمی برای تخلیه آب انجام نشود به‌طور قطع بهداشت و سلامتی مردم به‌خطر خواهد افتاد، افزود: سیلاب خسارات‌های جبران‌ناپذیری به مردم این روستا وارد کرده و آب وارد منازل مسکونی مردم شده‌است.

دهیار روستای چاله هلوش با بیان اینکه سیلاب جاده و معابر این روستا را تخریب کرده‌است، عنوان کرد: سیلاب به محصولات و جاده‌های کشاورزی، اصطبل و علوفه دام‌ها نیز خسارت وارد کرده‌است‌.

وی بیان کرد: یک‌سوم منازل روستایی چاله هلوش دچار خسارت شدید شدند که از مسئولان استانی به‌ویژه استاندار لرستان تقاضا داریم با توجه به اینکه اکثر مردم این روستا دامدار هستند و درآمدی ندارند مشکلات مردم این روستا را برطرف کنند.

قابلیت جاذبه گردشگری

احمد مرادپور معاون عمرانی استاندار لرستان در حاشیه بازدید از روستای چاله هلوش اظهار داشت: راهکار کوتاه‌مدت روستای چاله هلوش این است که با پمپ آب روستا خارج شود ولی در بلندمدت باید آن را با ساماندهی حفظ کرد، چون می‌تواند به یک جاذبه گردشگری در روستا و به‌همین نام تبدیل شود.

وی افزود: باید یک کانال تخلیه برای این روستا ساخته شود تا اضافه آن سرریز شود و سرریز آن سبب آسیب نشود؛ هم‌چنین باید دور آن ساخته‌شده و ساماندهی صورت بگیرد و یک سد به همین شکل و نام حفظ شود.

معاون عمرانی استاندار لرستان عنوان کرد: باید یک مطالعه روی روستا انجام بگیرد تا در آینده بر اساس آن مطالعات کار آن انجام شود، داخل روستای چاله نباید ساخت‌وساز انجام می‌دادند.

منازل روستایی در زیر آب

مرتضی کاییدی‌فرد، بخشدار مرکزی پلدختر گفت: بارندگی‌های شدیدی که ماه‌های گذشته و از سوم آذرماه داشتیم سبب آب‌گرفتگی روستای چاله شد.

وی افزود: روستای چاله با توجه به نامش به‌معنای جای آبگیر است و آب در آن جمع می‌شود، در سیلاب گذشته قسمتی از منازل روستایی زیر آب رفت و مشکلاتی را برای اهالی به‌وجود آورد که سه بار سعی کردیم آب آن را تخلیه کنیم ولی بارندگی‌های بعدی سبب آب‌گرفتگی مجدد این روستا شد.

وی بیان کرد: در گذشته دو کانال برای تخلیه آب وجود داشته که آب را به زیرزمین هدایت می‌کردند، ولی با توجه به رسوباتی که آب با خود آورده این کانال‌ها مسدود شدند و در حال حاضر آب به لایه‌های زیرزمین نفوذ نمی‌کند و زمین روستا اشباع‌شده و سبب‌شده که آب در داخل روستا ماندگار شود و مشکلاتی را برای اهالی به‌وجود آورده‌است، اهالی خواستار تخلیه کامل آب به یک کیلومتری بیرون روستا هستند و راضی به جابه‌جاشدن نمی‌شوند.

جذب اعتبارات

علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن کشور در حاشیه بازدید از مناطق سیل‌زده پلدختر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بازدید اصلی ما به‌خاطر سیل بود تا میزان خسارتی که وارد شده و توسط دولت قابل جبران است را از ماده 10 و 12 بررسی کنیم تا عصر امروز در جلسه‌ استانداری به جمع‌بندی برسیم و به هیئت دولت پیشنهاد ‌دهیم.

وی افزود: قسمتی از خسارتی که در اثر سیل به استان وارد شده در بخش مسکن بوده که ناچیز است ولی نیاز به تعمیرات دارند و حدود 1400 واحد روستایی و 1000 واحد شهری برآورد شده که ما صحت این موضوع را تحقیق می‌کنیم اگر درست بود یک سقف وام تعمیراتی و یک سقف وام بلاعوض احداثی هم می‌دهیم.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور عنوان کرد: ما امسال بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومان وام از اعتبارات حوادث و بیش از 1000 میلیارد تومان هم بلاعوض داده‌ایم، یعنی یک سقف 3هزار و 500 میلیارد تومانی وام و بلاعوض بوده که تمام آن ابلاغ و جذب‌شده و شاید امسال، یک سال استثنایی در جذب اعتبارات وام و بلاعوض بوده‌است.

پیشنهاد احداث سد

سیدحمیدرضا کاظمی نماینده پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی درحاشیه بازدید از روستای چاله به خبرنگار تسنیم گفت: با توجه به سیلاب اخیر، سیلاب چندماه گذشته و خساراتی که به روستاهای مختلف پلدختر وارد شده‌بود از رئیس بنیاد مسکن کشور دعوت کردیم تا امروز به‌عنوان نمونه چند روستای پلدختر را بازدید کند، اما چون جلسه بعدازظهر در استانداری لرستان برای جمع‌بندی مشکلات روستاها برگزار می‌شود فرصتی وجود نداشت تا «تابش» در جریان وضعیت همه‌ی روستاها قرار بگیرند، به‌طور قطع در جلسه بعدازظهر مشکلات و نیازهای روستاها تصمیم‌گیری می‌شود.

وی افزود: روستای چاله تالابی است که از گذشته دور هم وجود داشته، اگر طرح کارشناسی این روستا مثمرثمر واقع شود، معاون عمرانی استاندار تعدادی از کارشناسان را درحوزه‌های کشاورزی، منابع‌طبیعی، محیط‌زیست و امور آب را دعوت کند تا به‌عنوان پروژه روی آن کار کنند، اگر به هر نتیجه‌ای برسند آن‎را انجام خواهند داد.

نماینده پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دو مشکل عمده مردم روستای چاله از جمله آب‌گرفتگی منازل، اصطبل‌ها، علوفه دام و مشکلات بهداشتی را را به رئیس بنیاد مسکن اعلام کردم، در نهایت تصمیم‌گیری شد که کارشناسان از روستا بازدید کنند و نتیجه کارشناسی منشأ عمل شود تا مشکل روستا برطرف شود.

وی بیان کرد: پیشنهاد ما این است که یک حوضچه و سدی را در روستای چاله احداث کنند، کنند تا زندگی مردم با بارندگی‌ها تهدید نشود، درصورت احداث سد و یا حوضچه مازاد آب به بیرون از روستا هدایت‌شده و در زمان بارندگی‌ها نیز آب میان روستا در حالت سکون قرار نمی‌گیرد، بعد مردم اطمنیان خواهند یافت که آب بیش‌تر از حجم سد افزوده‌ نشده و درصورت سرریزشدن می‌توانند سرریزِ آن‌را تخلیه کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۸
همونطور که مشاهده میکنیم مسئولین با کت و شلوار اتوکشیده در حال مدیریت هستن
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟