۴ استان جنوبی در اولویت مقابله با گرد و غبار

کد خبر: ۸۷۸۵۱۴
|
۲۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۸ 15 February 2019
|
4410 بازدید

مدیر ملی ستاد مقابله با پدیده گرد و غبار از تهیه سند ملی مقابله با گرد و غبار و نهایی شدن مطالعات منشایابی داخلی فرسایش بادی، طوفان ماسه و گرد و غبار خبر داد و اظهارگرد: سال بعد استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان در اولویت مقابله با گرد و غبار قرار می‌گیرند.

به گزارش «تابناک»، علی محمد طهماسبی بیرگانی با اشاره به تهیه سند ملی مقابله با پدیده گرد و غبار در گفت‌وگو با ایسنا، اعلام کرد: این سند هفته آینده در کمیته تخصصی گرد و غبار - که با حضور دستگاه‌های مختلف برگزار می‌شود - مطرح خواهد شد تا اگر اعضا نظری روی این سند دارند، اعمال شود.

وی ادامه داد: برنامه پنج ساله مقابله با گرد و غبار یک سند بالادستی است که برنامه‌ها و رهنمودهای کلی را در حوزه سیستم‌های پیش‌بینی می‌کند، هشدار گرد و غبار، عملیات اصلاحی و روش‌های احیایی را شامل می‌شود و وظایف همه دستگاه‌های اجرایی را مشخص می‌کند.

مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار در پاسخ به این پرسش که در عملیات مقابله با گرد و غبار کدامیک از دستگاه‌ها بیشترین وظیفه را برعهده دارند، گفت: تقریباً بیش از ۵۰ درصد تکالیف مقابله با گرد و غبار در حوزه مسئولیت‌های وزارت جهاد کشاورزی به‌ویژه بخش‌های زراعت و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور است و عمده اعتبارات نیز به این وزارتخانه اختصاص یافته است. در درجه بعدی وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست بیشترین نقش را دارند. تأمین حق‌آبه مورد نیاز تالاب‌ها و دریاچه‌ها به منظور حفظ رطوبت عرصه‌ها مهمترین وظیفه وزارت نیرو است و سازمان حفاظت محیط زیست هم بیشتر به عنوان هماهنگ‌کننده دستگاه‌ها فعال خواهد بود.

طهماسبی بیرگانی همچنین با اشاره به نهایی شدن گزارش کشوری مطالعات منشایابی داخلی فرسایش بادی، طوفان‌های ماسه و گرد و غبار تصریح کرد: گزارش شامل چند فصل است که در آن نقشه‌های متعدد مرتبط با گرد و غبار و کانون‌های آن تهیه شده است. برای مثال پتانسیل فرسایش‌پذیری سرزمین یک مؤلفه مهم است که نقشه‌های آن تهیه شده است و نشان می‌دهد که حدود ۲۴ میلیون هکتار از عرصه‌های کشور دارای این پتانسیل و منشاهای گرد و غبار کشور دارای وسعتی برابر ۲۸ میلیون هکتار هستند.

به گفته این مقام مسئول در سازمان محیط زیست، در حال حاضر اطلاعات وضعیت گرد و غبار کشور در مناطق مختلف برای ماه‌ها و فصل‌های مختلف به‌طور مجزا تهیه شده است که به احتمال قوی تا خردادماه سال آتی منتشر می‌شود و در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد.

طهماسبی بیرگانی با بیان اینکه در سال گذشته به دلیل نحوه تخصیص اعتبارات، عمده اقدامات مقابله با گرد و غبار در استان خوزستان متمرکز بود، گفت: خوشبختانه به دلیل برنامه‌های اجرا شده در خوزستان طی سال گذشته و امسال و تخصیص اعتبارات مورد نیاز برای مقابله با گرد و غبار این استان همچنین بارش‌های مناسب، اتفاقات خوبی در خوزستان افتاد اما برای سال جدید علاوه بر خوزستان سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان مورد توجه و در اولویت طرح‌های مقابله با گرد و غبار قرار خواهند گرفت.

شناسایی کانون‌های خارجی گرد و غبار تا سال آینده

مدیر ملی ستاد مقابله با گرد و غبار در پایان در پاسخ به پرسشی در مورد میزان منشاهای خارجی گرد و غبارهای ایران، با بیان این نکته که شناسایی کانون‌های گرد و غبار خارجی که استان‌های کشور ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد با کمک سازمان هواشناسی شروع شده است و به احتمال زیاد تا سال آینده نتایج آن مشخص خواهد شد، اظهارکرد: در حال حاضر شناسایی منشاهای داخلی گرد و غبار تهیه و نهایی شده است و کلیه اطلاعات مربوط به مناطق غبارخیز را به فراخور ماه و فصل در اختیار ما قرار می‌دهد، مسلماً بعد از آماده شدن مطالعات منشایایی خارجی فرسایش بادی و طوفان‌های ماسه و گرد و غبار می‌توانیم با دقت حداکثری در مورد سهم کانون‌های داخلی و خارجی گرد و غبار اظهار نظر کنیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟