یک فعال بازار کامپیوتر ایران در تشریح وضعیت کنونی این بازار، گفت: جدای از اینکه خرید و فروش کالا در بازار کامپیوتر به شدت کاهش یافته و هرچه به شب عید نزدیک میشویم، رکود بیشتری بر بازار کامپیوتر حاکم میشود، سازمانها و ارگانهای دولتی نیز تمایلی به خرید ندارند و استعلامهای دولتی برای خرید کالا به حداقل رسیده است.
به گزارش ایسنا، محمدعلی هاشمی با بیان اینکه در ماههای پایانی سال، کامپیوتر اولویت خرید مردم نیست و کاهش قدرت خرید به ویژه در بازار کامپیوتر بیشتر از هر صنفی چشمگیر است، افزود: طبق روال معمول بازار کامپیوتر از اواخر بهمنماه دچار رکود میشود و خرید و فروشها به شدت کاهش مییابد. با وجود این، سالهای گذشته حداقل شاهد خریدهای دولتی بودیم که متأسفانه به دلیل کمبود بودجه و شرایط بد اقتصادی خریدهای دولتی نیز امسال کاهش یافته است.
وی در ادامه تصریح کرد: بسیاری از سازمانها و ارگانهای دولتی برای اینکه بتوانند سال بعد بودجه بگیرند، به خرید PC و به خصوص آل این وان (کامپیوترهای بدون کیس) اقدام میکردند اما اکنون خریدهای دولتی نیز کاهش یافته و استعلامی در این رابطه وجود ندارد.
این فعال بازار کامپیوتر ایران همچنین درباره وضعیت بازار تبلت و نوتبوک گفت: بازار برخی کالاها مانند تبلت نیز افت بسیاری پیدا کرده است، زیرا گوشیهای هوشمند جایگزین آن شدهاند و کاربری که گوشی هوشمند با کارایی بالا دست میگیرد، دیگر نیازی به تبلت ندارد. از طرفی قیمت نوتبوک نیز مانند کالاهای دیگر بین دو تا سه برابر رشد پیدا کرده که موجب شده مصرفکنندگان کمتر سراغ این کالا بیایند.
کاهش خرید و فروش بین همکاران
هاشمی درباره میزان عرضه و تقاضای کالا در بازار کامپیوتر نیز گفت: هرچند کالا در بازار کامپیوتر نسبت به سال قبل به مراتب کمتر است، اما نیاز مصرف کنندگان تأمین میشود؛ در واقع میتوان گفت تعداد کالا در انبارها کاهش یافته و خرید و فروش بین همکاران مانند قبل نیست.
بر اساس اعلام اتحادیه فناوران، وی افزود: به طور مثال واردکنندگان نوتبوک در سالهای گذشته، هفتهای ۵۰۰۰نوتبوک از گمرک ترخیص میکردند که با رسیدن به ماهیانه ۲۰ هزار نوتبوک، در سطح کشور توزیع میشد، اما اکنون بهطور متوسط ماهانه ۲۰۰۰ نوتبوک وارد بازار میشود. با توجه به افزایش قیمت نوتبوک و کاهش تعداد مصرفکنندگان، این میزان واردات نوتبوک اکنون جوابگوی تقاضای خریداران است. از طرفی از آنجا که تعداد کالا در انبارها بسیار کاهش یافته، بهتبع آن خرید و فروش بین همکاران کم شده است که این موضوع نسبت به خریدکاربرهای معمولی بیشتر به چشم میآید.
سود یک تا سه درصدی خرده فروشی
او در ادامه با بیان اینکه حاشیه سود در بازار کامپیوتر بسیار پایین است، گفت: سود خردهفروشی در بازار کامپیوتر سه درصد است، در حالیکه فروشندگان مجبورند مالیاتهای بسیار سنگینی پرداخت کنند. از طرفی تکنولوژی مرتب در حال تغییر است و فروشندگان باید کالا را با سود پایین هرچه سریعتر بفروشند که بتوانند کالای جدید با تکنولوژی بهروزتری جایگزین آن کنند.
هاشمی گفت: حاشیه پایین سود خردهفروشی در بازار کامپیوتر باعث شده جشنواره فروش هم کمک چندانی به رونق این بازار نکند، زیرا کالا باید حداقل ۳۰ درصد سود داشته باشد که در جشنواره فروش ۱۰ درصد روی آن تخفیف داده شود.