ابهاماتی مالی در خودروهای پیش فروش شده وجود دارد!/ خودرو از زمان اجرای قانون جدید، بیش از ۳۰ درصد گران شده است

موضوع خودرو در ایران تمامی ندارد و به نظر می‌رسد، غول‌های جاده مخصوص نمی خواهند به حاشیه‌های خود پایان دهند. شاید مشکلات خودرویی کشور از زمانی آغاز شد که این دو شرکت بزرگ خودروسازی به دست دولت افتاد و شاید از همان زمان است که حاشیه‌ها نیز آغاز شده.
کد خبر: ۸۸۴۱۸۸
|
۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵ 09 March 2019
|
15460 بازدید
|

ابهامات مالی در خودرو‌های پیش فروش شده وجود دارد! / خودرو‌ها از زمان اجرای قانون جدید وزارت صنعت، ۳۰ درصد گران شده اندموضوع خودرو در ایران پایانی ندارد و به نظر می‌رسد، غول‌های جاده مخصوص نمی‌خواهند به حاشیه‌های خود پایان دهند! شاید مشکلات خودرویی کشور، از زمانی آغاز شد که این دو شرکت بزرگ خودروسازی به دست دولت افتاد و از همان زمان است که حاشیه‌ها نیز آغاز شده است!

به گزارش «تابناک»؛ اما در سال جاری و به ویژه در روز‌های اخیر، ماجرا پیچیده‌تر شده است؛ از یک سو، خودروسازی‌ها به طور گسترده ای خودرو پیش فروش می‌کنند و از سوی دیگر، توان تحویل خودرو‌های پیش فروش یک سال پیش خود را نیز ندارند و از سوی دیگر، اعلام می‌کنند که به دلیل کمبود منابع مالی به مشکل برخورده اند.

اما با وجود این، خودروسازان حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان از پیش فروش خودرو‌ها درآمد به دست آورده اند و از سوی دیگر، هر یک حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار از دولت گرفته اند. اکنون دیگر موضوع ارتقای کیفیت و افزایش قیمت خودرو مطرح نیست، بلکه موضوع تحویل خودروست که خودروسازی‌ها حاضر نیستند همین چهارچرخ‌هایی که به آن خودرو می گویند، نیز به مردم بدهند.

جالب آنکه رفتارشان با مشتریان نیز به همین شیوه تحویل خودروست؛ یعنی اگر کسی بخواهد برای به دست آوردن حقش پافشاری کند، ممکن است با برخورد تند از سوی کارمندان نمایندگی‌ها مواجه شود و یا حتی از دست مدیر یکی از این نمایندگی‌ها کتک هم بخورد. خودروساز هم نه قرار است به کسی پاسخی بدهد و نه مسئولیت آن را می‌پذیرد.

مجموعه این اتفاقات با واکنش‌های بسیاری در جامعه روبه رو شده و حتی برخی نمایندگان مجلس نیز به این موضوع اعتراض کرده اند، اما همچنان موضع خودروسازی‌ها سکوت است و بی توجه به این اعتراضات در حال انجام کار‌های خود هستند.

در همین زمینه، حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از برخورد نامناسب یکی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی با مشتری گفت: خودروسازان باید در برخورد با مشتری نهایت احترام و ادب را رعایت کرده و شرایط خریداران را درک کنند. هم اکنون که مردم به دلیل خُلف وعده خودروسازان بسیار ناراحت و عصبانی هستند، شرکت‌های خودروسازی باید تمام هم و غم خود را برای عمل به تعهداتشان به کار گیرند.

نماینده مردم فیروزه و نیشابور در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه خودرو‌های پیش فروش شده با تأخیر چهارماه یا بیشتر به خریداران تحویل داده می‌شود، افزود: در شرایطی که خودروسازان به تعهدات خود عمل نکرده‌اند و خودرو‌های پیش فروش شده را با دیرکردهای طولانی و قیمت‌های سرسام‌آور به خریداران تحویل می‌دهند، رفتار بی‌ادبانه و برخورد نامناسب توجیهی ندارد و قابل دفاع نیست. دستگاه‌های نظارتی و قضایی باید با متخلفان برخورد کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، با بیان اینکه خودروسازان باید تمام توان خود را برای عمل به تعهداتشان به کار گیرند، خاطرنشان کرد: این شرکت‌ها نمی‌توانند با ادعا‌هایی مانند افزایش نرخ ارز از تحویل خودرو سر باز زنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با طرح این پرسش که در صورت کاهش نرخ ارز آیا خودروسازان مابقی پول را به خریداران برگشت می‌دادند، تصریح کرد: مسلما در صورت ایجاد چنین شرایطی، این شرکت‌ها مبلغی به ازای ارزانی خودرو به خریداران پرداخت نمی‌کردند بلکه قیمت مندرج در قرارداد را مبنا قرار می‌دادند.

غیر از گرمابی، نمایندگان دیگری نیز از بی مسئولیتی‌های خودروسازان انتقاد کرده اند، به طوری که سخنگوی کمیسیون اصل نود از ورود جدی این کمیسیون به موضوع خودروسازی‌ها خبر داده و اعلام کرده که در صورت بی توجهی خودروسازی‌ها به اعتراضات عواقب بدی در انتظار آن‌ها خواهد بود.

بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس، با اشاره به جلسه کمیسیون متبوعش با وزیر صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان گفت: در ماه‌های گذشته بیشترین حجم شکایات واصله به کمیسیون اصل ۹۰ مربوط به خودرو‌های پیش فروش و قیمت لجام گسیخته چهارچرخ‌ها بود. به همین دلیل، این کمیسیون در هفته جاری برای بررسی مشکلات صنعت خودروسازی جلسه‌ای با حضور مسئولان امر برگزار کرد.

بیشتر بخوانید

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی افزود: در جلسه ۲۹ آذر ماه سال جاری در جلسه‌ای که در کمیسیون اصل ۹۰ تشکیل شد، خودروسازان متعهد شدند، در صورتی که خودرو‌های تولیدی را ۵ درصد زیر قیمت بازار به فروش رسانند، به تدریج و در هر مرحله می‌توانند قیمت چهارچرخ‌ها را ۵ درصد کاهش دهند. در صورت تحقق وعده خودروسازان، قیمت خودرو باید در آخرین فروش نقدی -که چند روز پیش بود- نسبت به ۲۹ آذر حداقل ۲۰ درصد کاهش پیدا می‌کرد، در حالی که نه تنها قیمت چهارچرخ‌ها کاهش پیدا نکرده بلکه از آن زمان، ۲۰ تا ۳۰ درصد نیز افزایش قیمت داشته است.

وی با بیان اینکه خودروسازان ۶۰۰ هزار دستگاه خودروی پیش فروش را تاکنون تحویل نداده‌اند، خاطرنشان کرد: هرچند در ۲۹ آذر ماه خودروسازان متعهد شدند، همه خودرو‌های پیش فروش را ظرف شش ماه (تا آخر خرداد ماه) به خریداران تحویل دهند، در هفته جاری این شرکت‌ها اذعان کردند، دست کم یک سال فرصت برای تحویل این خودرو‌ها نیاز است؛ یعنی تا سال آینده نیز نمی‌توانند خودرو‌های پیش فروش شده را تحویل داده و به تعهدات خود عمل کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: به دلیل خُلف وعده‌های پی در پی خودروسازان، مقرر شد کمیته‌ای با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارشناسان حسابرسی و کارشناسان حوزه خودرو تشکیل شود تا با بازدید‌های میدانی از دو شرکت بزرگ خودروساز و بررسی مشکلات آن‌ها ابهامات موجود در صنعت خودروسازی کشور رفع شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس، با بیان اینکه شرکت‌های خودروساز باید نهایت همکاری را با کمیته‌ی مذکور داشته باشند، تأکید کرد: با این بررسی، ابهاماتی که در موضوعات مالی و خودرو‌های پیش فروش وجود دارد، مشخص خواهد شد.

وی با بیان اینکه هدف نمایندگان از تشکیل کمیته برای بررسی مشکلات صنعت خودروسازی، جلوگیری از ایجاد بحران جدی در جامعه است، گفت: خودروسازان ۲۰ هزار میلیارد تومان بابت پیش فروش خودرو از مردم دریافت کرده‌اند، اما مشخص نیست این مبلغ در چه محلی هزینه شده است. همچنین این شرکت‌ها انباشته دارند. هرچند خودروسازان ادعا می‌کنند ۲۰ درصد از تولید خود را در فروش‌های نقدی ثبت‌نام می‌کنند، گویا نام نویسی خودرو در طرح‌های فروش نقدی بیش از این مقدار باشد!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۴۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
اگر مودبانه بگویینمجلس و مجلسیان فقط حرف می زنند!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
تو رو به خدا برای هیچ موضوعی برنامه ریزی و تصمیم گیری نکنید چون هر جا ورود کردید، اوضاع خرابتر شده است.
آرش
|
Germany
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
دیگه حتی از اظهار نظر در این مورد واقعا خسته شدیم ...... خیلی متاسفم!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
دولت نتوانست ، شاید قوه قضائیه بتواند این موضوع را حل کنند
این میتواند آزمونی باشد برای رئیس جدید قوه قضائیه تا ببینیم چگونه عمل میکند
متاسفانه نمایندگان مجلس هیچ اقدامی نمیکنند و حرفشان در رسانه ها با رای که میدهند متناقض هست
.
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
قابل توجه اعضا محترم کمیسیون اصل نود و کمیسیون محترم صنایع مجلس

=====================

طبق الزامات قانون حمایت از خریداران خودرو خودرو سازان موظف بوده اند پول مردم را صرف خرید قطعه به قیمت روز ثبت نام بکنند

اگر به این تکلیف قانونی خود عمل نکرده اند تقاضای رسیدگی قانونی داریم
جامعه شناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
واقعا در این کشور چه خبره. خود دولت عامل گرانی همه ی کالا ها است. دو شرکت خودروساز سودجو و منفعت طلب چ دایم از این ملت سو استفاده می کنند کسی ناظر بر اعمال آنها نیست. باور کنید اگر آنها را تعطیلش کنید ویا دارایی های ثابت آن را بخ مشاغل دیگر اجاره بدهید بهتره. این خودرو سازی نیست که، واردات خودرو از ساخت آن با این عملکرد برای مردم و خود کشور سود آور تره.
امین محمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
با سلام، وقتی خودرو های ثبت نامی تحویل نشده اند، با چه حقی خودرو ساز اقدام به ثبت نام فوری با قیمت بسیار بالا به نام تنظیم بازار میکند؟؟ همه دیدند نه تنها بازار تنظیم نشد بلکه بدتر هم شد.
خودرو هایی که قرار بود آذر ، دی و بهمن تحویل شود به صورت فوری و با قیمت بالا فروخته شد و وقتی تماس میگیری با شرکت ایران خودرو میگن قطعه نداریم خودروی شما رو تحویل بدیم..
واقعا جای تعجب هست ...این همه سکوت در مقابل این بی احترامی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
این همه نوشتید نماینده ها گفتن باید چی بشه و چی نشه ولی یک کلمه از برخورد با اون نمایندگی گستاخ نگفتن. آقا زور دولت و نمایندگان به خودروساز نمیره. تازه فقط تعدادی از نماینده ها اعتراض کردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
وقتی که فروش خودروی اشغال بدون هر گونه رقیبی با پیش فروش های یکساله و بدون هرگونه امکاناتی ادامه دارد و هر روز هم دنبال تهسلات مجانی از مردم و دولت هستند احترام به متقاضی هیچ جایگاهی ندارد . در مدیریت بازاریابی امروزه حق با مشتری است و اصلا مشتری است که تعیین کننده نوع کالاست. اما آیا این موضوع در کشور ما مفهوم دارد به هیچ وجه و دلیل آن کاملا مشخص است . انحصار در تولید . اگر حمایت های بی حدو حصر از خودروسازان برداشته شود و تعرفه های واردات کاهش یابد حتما خودروساز داخلی با نهایت بی ادبی با مشتری برخورد نمی کند. تولید کننده واقعی تامین نیاز خود را در برآورده کردن نیازهای واقعی مشتریان خود می داند ولی تولید کننده بدون رقیب فاقد اداب مربوط به رفتار با مشتری هستند. آخه چند سال باید از صنایع هزینه زای کشور حمایت کرد 10 سال ، 20 آل ، 30 سال ، 40 سال و...این حمایت کاملا بی جا و هزینه زاست.
فراموش نکرده ایم در اواخر دهه 80 خودروساز آمریکایی با زیان مواجه شد و به ورشکستی رسید که دولت برای نجات آن اقدام نمود اما این اقدام دولت آمریکا تنها در طی دو سال اتفاق افتاد و شرکت پس از سودده شدن به سرعت واگذار شد. این یعنی سرعت عمل و یعنی شفافیت و یعنی حمایت. ما از دشمنان خود هم نمی توانیم مدیریت های خوب را یاد بگیریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
بزودی اعلام ورشکستگی خواهند کرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات