نایب رئیس انجمن گفتاردرمانی ایران با اشاره به علل اختلال در گفتار، زبان و بلع گفت: درمان این مشکل بر اساس نوع و منشأ بیماری متفاوت است.
به گزارش فارس، اکبر دارویی، در آستانه برگزاری هفدهمین همایش گفتاردرمانی ایران اظهار داشت: بر اساس آمارهای جهانی ۷ تا۱۰ درصد جمعیت دچار مشکل گفتار، زبان و یا بلع هستند و این مشکلات در کودکان شایعتر است.
وی افزود: علل مختلف پزشکی، روانشناختی، محیطی و آناتومیک میتواند سبب بروز مشکلات ارتباطی و بلع شود که از میان آنها می توان به کم شنوایی، شکاف لب و کام، سکته های مغزی و مشکلات حنجره از جمله سرطان حنجره اشاره کرد.
نایب رئیس انجمن گفتاردرمانی ایران با بیان اینکه درمان مشکل گفتار، زبان و بلع بر اساس اختلال ایجاد شده متفاوت است، افزود: برخی از افراد به صورت کامل بهبود مییابند و برخی نیاز به اقدامات توانبخشی طی سالهای طولانی دارند.
عضو هیئت علمی گروه گفتاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهار کرد: گفتار درمانگران تلاش میکنند که فرد مبتلا به این نوع اختلالات بتواند توانایی گفتاری خود را به دست آورد و از قابلیتهای خود برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: هفدهمین همایش گفتاردرمانی ایران یازدهم تا سیزدهم اردیبهشت ماه سال ۹۸ در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران با حضوراساتید و صاحبنظران برجسته برگزار میشود و جدیدترین دستاوردها و مباحث علمی در حوزه گفتار درمانی مورد بحث و گفت و گو قرار میگیرد.