مجموعهی فرهنگی، تاریخی سعدآباد یکی از مکانهای دیدنی تهران است که در چهار فصل سال زیباییهای خود را دارد.
این مجموعهی تاریخی که شامل عمارت و کاخهای زیبایی است در منطقهی دربند، شمالی و خوش آب و هواترین منطقه تهران واقع شده است و علاوه بر ارزشی که از نظر قدمت و تاریخچه خود دارد، طبیعتی بسیار زیبا نیز دارد و چنارهای معروف تهران در این کاخ هم طراوتبخش محیط هستند.
در مطلب امروز در مورد کاخ سعدآباد تهران بیشتر بخوانید.
تاریخچه کاخ سعدآباد تهران
مجموعهی فرهنگی، تاریخی سعدآباد، چهار دورهی تاریخی قاجاریه، پهلوی اول و پهلوی دوم و پس از انقلاب ایران را سپری کردهاست. سعدآباد در دوره قاجار بنا شده است و سکونتگاه تابستانی (ییلاق) شاهان این سلسله بودهاست.
پس از کودتای ۱۲۹۹ و تصرف آن توسط خاندان اکبری، بنا و عمارتهای متعددی در آن ساخته شد که شامل بیش از ۱۸ کاخ در ابعاد مختلف میشود. هر یک از بناها محل سکونت یکی از افراد دودمان پهلوی بودهاست. محمدرضا پهلوی نیز در دهه ۱۳۵۰ در این مکان سکنی گزید. جدیدترین کاخ این مجموعه نیز کاخ لیلا پهلوی است که متعلق به کوچکترین دختر محمدرضا پهلوی بود.
پس از پیروزی انقلاب ۵۷ این مجموعه به شکل موزه درآمد؛ اما کاخ فعلی ریاست جمهوری در جوار این مجموعه قرار دارد. از کاخ ملکهی مادر نیز که متعلق به ارگان ریاست جمهوری است برای پذیرایی از مهمانان خارجی استفاده میشود.
دربارهی سعدآباد
مجموعهی فرهنگی تاریخی سعدآباد در زمینی به مساحت ۱۱۰ هکتار بنا شدهاست. این مجموعه دارای حدود ۱۸۰ هکتار جنگل طبیعی، چشمهسارها، قناتها، باغستانها، گلخانهها و خیابان است.
این عمارت از شمال با کوههای البرز، از شرق با گلابدره، از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی دارد. رودخانه جعفرآباد، از وسط محوطه کاخ میگذرد.
ساختمان بهمن، کاخ احمد شاهی، ماخ اختصاصی، کاخ ملکهی مادر (ساختمان جمهور)، کاخ سبز، کاخ موزهی سفید (کاخ شاه پهلوی)، موزهی آب، موزهی استاد بهزاد، موزهی چهرههای ماندگار، موزهی خط و کتابت، موزهی ظروف سلطنتی (کاخ اشرف پهلوی)، موزهی مردمشناسی (کاخ شمس پهلوی)، موزهی مینیاتور، موزهی نظامی و... بخشهایی از این مجموعهی عظیم و تاریخی هستند.
علاوه بر این مجموعهی مورد نظر دارای رستوران، کافیشاپ، فروشگاه، سالنهای ورزشی و... است.
دسترسی به مجموعهی سعدآباد
کاخموزهی سعدآباد در خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری قرار دارد. برای رسیدن به مجموعهی سعدآباد، میتوانید از مترو استفاده کنید و در خط یک مترو به میدان تجریش بروید و یا با انتخاب ایستگاه مترو تجریش در این لیست از اتوبوسهایی که به میدان تجریش میروند باخبر شوید و از آنها استفاده کنید. سپس از میدان تجریش با تاکسی به میدان دربند و ورودی شمالی کاخ سعدآباد بروید یا اگر قصد پیادهروی دارید در میدان تجریش به خیابان سعدآباد، خیابان افراز، خیابان جاودان و در نهایت خیابان خیابان طاهری و ورودی غربی کاخ سعدآباد برسید.
شما میتوانید در وبسایت نابرو درباره این کاخ بیشتر بخوانید.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.