دانشگاه تربیت مدرس برای بررسی، تحلیل و آسیب شناسی علل وقوع سیل اخیر در کشور اعلام آمادگی کرد.
به گزارش مهر به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، گروه مهندسی آبخیزداری دانشگاه تربیت مدرس به منظور تحلیل و آسیب شناسی شرایط پیش آمده در سیلابهای اخیر، اعلام آمادگی کرد تا از طریق تشکیل کنسرسیومی متشکل از انجمنهای علمی مربوط به آب، منابع طبیعی و کشاورزی، نمایندگان بخشهای مختلف اجرایی، آموزشی، پژوهشی، مردمی و سایر نمایندگان دولتی به بررسی علل وقوع سیل در کشور بپردازد.
حمیدرضا صادقی مدیر گروه آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس در این خصوص گفت: ارزیابی کلی و تحلیل شرایط اتفاق افتاده مبتنی بر گزارشهای دورسنجی و میدانی دریافتی و نیز بررسیهای اولیه مرتبط با گستره، نوع، تداوم، رفتارشناسی و حتی پیامدهای رخ داده ناشی از وقوع سیلهای اخیر از عدم رعایت اصول اولیه آمایش سرزمین، توسعههای ناسازگار، احداث سازههای نامناسب و نامتناسب، تخریب منابع طبیعی و افزایش مقدار و سرعت پاسخ هیدرولوژیکی حوزههای آبخیز حکایت دارد.
وی افزود: به منظور جلوگیری از تکرار وقایع مشابه، کاربست رویکرد مدیریت جامع حوزههای آبخیز کشور با همکاری تمام ردههای سیاست گذاری، حکمرانی، آموزشی، پژوهشی، اجرایی، سازمانهای مردم نهاد و انجمنهای علمی ضروری است.
مدیر گروه آبخیزداری دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: در عصر کنونی رویکردهای جاری، بر مدیریت سازگار بوم سازگانهای مختلف و پیشگیری از وقایع از طریق رفتار شناسی سامانهها در قبال محرکهای ورودی، توجه به موقع و شایسته به هشدارها و تذکرات متخصصین استوار است.
صادقی تأکید کرد: بروز سیلاب یکی از نمایههای سریع عدم تعادل در مدیریت بخشهای مختلف منابع کشور است که نمایان گر هشدارهای جدی بروز انواع دیگر خطرات از قبیل فرسایش شدید خاک، تخریب زمین ناشی از فعالیتهای عمرانی بزرگ بدون توجه به مسائل محیط زیستی، فرونشست زمین، گرد و غبار و توسعههای نامعقول و غیر علمی است.
وی اظهار داشت: گروه آموزشی آبخیزداری آمادگی دارد در صورت تأمین اعتبارات لازم و از طریق تشکیل کنسرسیوم متشکل از انجمنهای علمی مربوط به آب، منابع طبیعی و کشاورزی، نمایندگان بخشهای مختلف اجرایی، آموزشی، پژوهشی، مردمی و سایر نمایندگان دولتی به تحلیل و آسیب شناسی شرایط اتفاق افتاده در کشور بپردازد.