مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات، از هجوم ملخهای صحرایی از شبه جزیره عربستان به کشور خبر داد و گفت: برای مبارزه با این آفت، به ١٠ میلیاردتومان اعتبار نیاز داریم.
سعید معین در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه ملخهای صحرایی از سمت شبه جزیره عربستان به ایران حمله کردهاند، گفت: از تاریخ ۹ بهمنماه، هجوم ملخها به سمت ایران آغاز شده است و حدود یک الی دو روز بعد، مبارزه علیه این آفات اول در استان هرمزگان و بعد در استانهای دیگر مانند بوشهر، جیرفت، خوزستان، جنوب فارس و سیستان و بلوچستان آغاز شد.
به گفته وی، تاکنون مبارزه با ملخها در حدود ۲۴ هزار هکتار انجام شده که حدود ۲۷۰۰ هکتار آن، با فرم پوره (زمانی که ملخ تخم گذاری میکند و تخمها باز میشود) انجام شده است؛ اما اکثر مبارزه نیز مربوط به فرم بازدار است، به این معنا که ملخها از سطح خلیج فارس، ۴۰۰ کیلومتر پرواز میکنند و وارد ایران شده و سپس در کشور ما تخمریزی میکنند؛ بنابراین باید این مساله را کنترل کنیم.
این مقام مسئول تصریح کرد: مبارزه به صورتی انجام شده که خسارتی به محصولات کشاورزی وارد نشود؛ ولی هجوم همچنان ادامه دارد.
معین توضیح داد: در شرق آفریقا یک کانون دائمی ملخ وجود دارد که به حالت طغیانی درآمده است، به نحوی که ملخها به سمت شبه جزیره عربستان آمدهاند و هم اکنون در منطقه ساحلی عربستان و دریای سرخ، دستههای بزرگ ملخ در حالتهای مختلف وجود دارد؛ ضمن اینکه در مناطق مرکزی عربستان از جمله جده و ریاض نیز دستههای دیگری از این حشره در حالتهای مختلف وجود دارد.
وی اظهار داشت: همچنین در قسمت شمالی عربستان که منطقه ساحلی آن هم مرز با خلیج فارس و دریای عمان است، نیز وضعیت به همین ترتیب است.
به گفته وی، تا این لحظه مبارزه به شکل زمینی و هوایی در حال انجام است و اجازه داده نشده به محصولات کشاورزی خسارتی وارد شود؛ ضمن اینکه مبارزه با ملخها تا اوایل تیرماه ادامه دارد.
معین با بیان اینکه ریزش ملخها به کشور همچنان ادامه دارد، افزود: ملخها مانند موج دریا در حال ورود به کشور هستند؛ ملخهای پروازی از عربستان، کویت، عمان، قطر و امارات از روی خلیج فارس و دریای عمان میگذرند و وارد کشور ما میشوند.
وی ادامه داد: ملخ هر نوع سبزی چه کشت زراعی، چه غیر زراعی، حتی پوست درختان را هم میخورد و درخت خشک میشود.
این مقام مسئول افزود: این هجوم ظاهراً تا اواخر اردیبهشت و اوایل خردادماه ادامه دارد. ما نیز همچنان موجی بعد از موج دیگر در حال مبارزه هستیم.
معین درباره اینکه چرا ریزش ملخها به کشور تا اوایل خرداد ادامه دارد؛ اما مبارزه با آنها تا تیرماه ادامه مییابد، گفت: چون ملخهایی که وارد کشور میشوند، جفتگیری و تخمریزی میکنند و بعد ما باید با بچههای آنها هم مبارزه کنیم.
به گفته وی، کشورهای مبدا مبارزه خوبی در این زمینه ندارند و این ملخها وارد کشور ما میشوند.
معین افزود: امیدواریم با همه مسائلی که در کشور وجود دارد، دولت کمک کند و اعتبار لازم را برای مقابله با ملخ به موقع تخصیص دهد.
وی با بیان اینکه ما درخواست ۱۲ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخهای صحرایی کردهایم که در ستاد بحران به ۱۰ میلیارد تومان کاهش یافته است، گفت: این درخواست به هیأت دولت رفته و هنوز جواب نهایی به آن داده نشده است.
معین، درباره اینکه برای ٢٤ هزار هکتار مبارزه انجام شده چقدر اعتبار تخصیص یافته است؟، افزود: برای ۲۴ هزار هکتار اعتباری اختصاص داده نشده و عملیات از طریق امکانات سازمان حفظ نباتات و امکانات دیگر استانها انجام شده است.
وی افزود: پیش بینی ما برای مبارزه با ملخ حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار است که ۲۴ هزار هکتار هم جزو آن محسوب میشود؛ بنابراین عمده کار همچنان ناتمام باقی مانده است.
به گفته معین، ملخ صحرایی سه نسل دارد؛ به نحوی که نسل اول خود را به کشور ما میرساند. نسل دوم و سوم در کشور ما طی میشود و تیرماه به پایان میرسد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه مبارزه با ملخ صحرایی اهمیت زیادی دارد، تصریح کرد: این آفت عامل بیرونی است که به کشور تحمیل شده و کشاورزی ما را در مناطق مرکزی و جنوبی، اگر نابود نکند، میتواند حداقل تهدید کند. بنابراین امیدواریم با کمکی که میشود بتوانیم تا پایان تیرماه آنها را نابود کنیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.