آیا هیأت پارلمانی ایران با ۵۴ نفر در اجلاس بین‌المجالس شرکت کرد؟

با توجه به اینکه چند وقت پیش، صد و چهلمین اجلاس اتحادیه بین‌المجالس در قطر برگزار شد، اکنون پس از یک هفته از برگزاری این نشست در دوحه، برخی حاشیه‌های سیاسی و اقتصادی در رسانه‌ها و فضای مجازی پدید آمده، به گونه‌ای که ادعا شده، مجلس ایران با ٥٤ نفر، بزرگترین هیأت در بین‌المجالس بوده که البته از ۵۴ شرکت کننده، تنها ده نفرشان نماینده مجلس بودند!
کد خبر: ۸۹۳۱۸۴
|
۳۱ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۱ 20 April 2019
|
13650 بازدید
|

چرا ایران با ۵۴ نفر به دوحه رفت؟ / هیأت ایرانی در دوحه چند تن بود؟ / تیم لاریجانی از هیأت پارلمانی جداستاتحادیه بین‌المجالس (IPU) مؤسسه بین پارلمانی است که در سال ۱۸۸۹ توسط فردریک پسی فرانسوی و رندال کرمر انگلیسی تأسیس شد. این نخستین نهاد انجمن ثابت برای مذاکرات چندجانبه سیاسی بود. در آغاز این نهاد مختص نمایندگان پارلمان بود، ولی بعدها به یک سازمان بین‌المللی برای مجالس کشورهای مختلف تبدیل شد. مجالس ملی ۱۷۸ کشور (سه کشور آخر ترکمنستان، ازبکستان و وانواتو هستند که عضویت آنها در کنفرانس 137 اعطا شد) عضو آی پی یو و دوازده مجمع پارلمانی منطقه ای اعضای وابسته هستند. این نهاد یک عضو ناظر ثابت نیز در مجمع عمومی سازمان ملل دارد.

به گزارش «تابناک»؛ چند وقت پیش صد و چهلمین اجلاس اتحادیه بین‌المجالس در قطر برگزار شد. ابتدا قرار بود این اجلاس در بوئنوس آیرس آرژانتین برگزار شود، ولی به گفته جمالی نوبندگانی، رئیس هیأت پارلمانی ایران در اجلاس، با تلاش جمهوری اسلامی ایران به دوحه قطر منتقل شد.

بنا بر این گزارش، هیأت پارلمانى جمهورى اسلامى ایران، پانزدهم فروردین به منظور شرکت در اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانى (IPU) وارد دوحه قطر شد و در آغاز ورود مورد استقبال محمدعلی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر و یکی از اعضای کمیسیون سیاست خارجی پارلمان قطر قرار گرفت.

رئیس مجلس شورای اسلامی نیز برای شرکت در این اجلاس در هفدهم فروردین جاری، راهی قطر شد و پیش از عزیمت در جمع خبرنگاران گفت: «این اجلاس که نزدیک دویست تن از رؤسای مجالس و هیأت های پارلمانی کشورها شرکت می کنند، شبیه به مجمع عمومی سازمان ملل است که دولت ها در آن حضور می یابند.»

اما اکنون پس از یک هفته از برگزاری این نشست در دوحه، برخی حاشیه های سیاسی و اقتصادی در رسانه ها و فضای مجازی ایجاد شده است، به گونه ای که بهمن احمدی امویی، روزنامه‌نگار اقتصادی و اجتماعی با انتشار پستی در فضای مجازی، ادعای عجیبی در این باره مطرح کرده است.

این روزنامه نگار در پست خود نوشته است: مجلس ايران با ٥٤ نفر، بزرگترين هيأت در بين‌المجالس بود که البته از ۵۴ شرکت کننده، تنها ده نفرشان نماینده مجلس بودند! این در حالی است که بنا بر ادعای وی، حق مأموریت روزی ۱۳۰ یورو در یک هفته برای اعضای هیأت پارلمانی در نظر گرفته شده بود، حال آنکه بقيه هيأت های ديگر حداكثر ده تن بودند.

وی در پایان با محکوم کردن هیأت ایرانی به فساد گفته است: فساد در همه جا نفوذ كرده است؛ حتی نهادهای نظارتی.

برای روشن شدن موضوع، تابناک با چند تن از نمایندگان و مدیران مجلس شورای اسلامی صحبت کرد. یکی از مدیران مجلس که نخواست نامش فاش شود، در این باره گفت: جمالی نوبندگانی، رئیس هیأت ایرانی در این نشست بوده که به همراه 9 تا 10 نماینده در اجلاس حاضر بوده است.

وی ادامه داد: هیأت ایرانی حدود چهار یا پنج روز هم در قطر اقامت داشته اند که البته برخی نمایندگان از جمله علی لاریجانی، تنها سه روز در این سفر با نمایندگان بوده است. اولاد قباد، ذوالقدر، نوبندگانی، زاهدی، حسینی، کاظم جلالی، فاطمه حسینی از نماینده هایی بودند که در این سفر حضور داشته اند.

وی در توضیح این مطلب افزود: کاظم جلالی و حسینی جزو هیأت ایرانی به شمار نمی آیند، چون این دو، کرسی بین المللی در این اجلاس داشتند. در واقع خانم حسینی، حسب عنوان عضو کمیسیون زنان و حقوق بشر سازمان و کاظم جلالی، عضو هیأت رئیسه اجلاس در این نشست حاضر بودند.

وی درباره حق مأموریت اشخاص هم گفت: حدود حق مأموریت همین میزان است و حتی افرادی که نماینده مجلس نیز نبودند، حق مأموریت خود را دریافت می کنند، به طوری که حتی به خبرنگارها هم حق مأموریت پرداخت شده است.

امام محمد جمالی نوبندگانی، رئیس هیأت پارلمانی ایران در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: شمار نمایندگان در این اجلاس شش تا هفت نفر بوده، ولی کاظم جلایی، نماینده ثابت در هیأت اجرایی (IPU) هستند و خانم حسینی که کرسی دارند.

وی گفت: آقای ذوالقدر، رئیس هیأت دوستی بودند که به همراه لاریجانی به اجلاس آمدند، ولی لایجانی به دعوت دولت قطر در آنجا حضور داشت و حدود سه روز ـ از ظهر شنبه تا عصر دوشنبه ـ در اجلاس حاضر بود؛ بنابراین، ایشان هم جزو هیأت به حساب نمی آیند.
سه کارشناس از وزارت خارجه، سه مترجم نیز به دلیل وجود کمیته های مختلف در این هیأت همراه ما بودند؛ علاوه بر این، نیز خود لاریجانی یک مترجم لازم داشتند و یک نفر خبرنگار از خانه ملت و یک کارشناس از معاونت بین الملل مجلس نیز در آنجا بود.

نوبندگانی همچنین یادآور شد: از گروه (IPU) حدود دوازده تن در این اجلاس بودند. وی در پاسخ به این که ادعا شده هیأت ایرانی، بزرگترین هیأت پارلمانی در دوحه بوده و حدود 54 عضو داشته، گفت: این گونه نیست. موضوع رئیس مجلس که دو روز حضور داشته اند به ما ارتباطی ندارد، چون آنها به هر حال چند محافظ دارند یا افراد دیگری همراه آنهاست که ما تعداد آنها را نمی دانیم. گروه لایجانی با هیأت در یک هتل مستقر نبودند و مکان های جداگانه برای ما در نظر گرفته شده بود. از سوی دیگر، ما از آغاز تا پایان بودیم، ولی لایجانی به دعوت رئیس مجلس قطر در آنجا بود و کار جداگانه ای داشتند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۷
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
چه مقاله بى سر و تهى.... آخرش هم كه گفيته شد ٥٤ نفر بودند ديگه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
از هیات های ایرانی بعید نیست

در جهان ایران را به اتوبوس میشناسند.
محمد شریفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
خوب حالا نتیجه این 54 نفر سفر و حق ماموریت چی بوده؟ بجز حق ماموریت و گشت و گذار در قطر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
سفر مجانی به قطر ؟ فقط بلیط رفت و برگشت به قطر 4 میلیون تومانه، به جز هزینه هتل و غذا
ناشناس
|
Russian Federation
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
خانم حسینی این آخرین دوری است که نماینده مجلس هستین، با این عملکرد ضعیف شما و بقیه اصلاحات چی ها مثل آقای عارف قطعا دیگر جایی در بین رای مردم ندارین.
عبدالله گرگانی
|
United States of America
|
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
تابناک به شایعات دامن نزند. دشمن به اندازه کافی شایعه سازی میکند .نباید آن طوری باشد که اخبار نادرست در جامعه پخش گردد.
نوید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
دستاورد اینها اشنایی نمایندگان با هتل و غذا بوده نه زبان بلد بودند نه شناخت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
خجالت نمیکشند. مترجم هم نیاز دارند. نماینده ای که زبان ندونه، کارامد نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
علی برکت ا... .
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
"مجلس ايران با ٥٤ نفر، بزرگترين هيأت در بين‌المجالس بود که البته از ۵۴ شرکت کننده، تنها ده نفرشان نماینده مجلس بودند! این در حالی است که بنا بر ادعای وی، حق مأموریت روزی ۱۳۰ یورو در یک هفته برای اعضای هیأت پارلمانی در نظر گرفته شده بود،" عجب مملکت خر تو خر بی در و پیکری داریما.
جمعی را داده ای صد ناز و نعمت جمعی را نان جو آغشته در خون
اگر دستم رسد بر چرخ گردون از او پرسم که این چونست و آن چون.
(از بابا طاهر معذرت می خواهم که یک کم کوچولو در شعر دستکاری کردم)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
چرا انگلیسی بلد نیستند؟ چرا یاد نمی گیرند؟ چرا با و جود اینکه انگلیسی بلد نیستند به اینچنین جایی می روند؟ آیا فرهیخته تر از اين ها ما در مجلس نداریم؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟