قیمت دلار واقعی نیست!

یک کارشناس اقتصادی گفت: سال گذشته تورم ۳۵ درصد بود اما نرخ ارز بیشتر از ۳۵ درصد رشد کرد، به این ترتیب نرخ ارز کنونی واقعی و اقتصادی نیست.
کد خبر: ۱۲۹۸۱۷۲
|
۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۰ 09 April 2025
|
4175 بازدید
|

یک کارشناس اقتصادی گفت: سال گذشته تورم ۳۵ درصد بود اما نرخ ارز بیشتر از ۳۵ درصد رشد کرد، به این ترتیب نرخ ارز کنونی واقعی و اقتصادی نیست. از سوی دیگر چنانچه نرخ تورم در سال جاری به ۳۵ درصد برسد، نرخ ارز نمی‌تواند بیشتر از مقدار فعلی رشد کند. همچنین اگر بانک مرکزی بتواند نقدینگی را زیر ۲۹ درصد حفظ کند نرخ ارز توانایی جهش نخواهد داشت. 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا؛ پیمان مولوی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی می‌کردیم که تورم در سال ۱۴۰۳ به حدود ۳۵ درصد برسد و نرخ ارز در انتهای سال ۱۴۰۳ به ۸۵ هزار تومان افزایش یابد، گفت: نرخ ارز بازار غیر رسمی نباید اصلاً به قیمت ۱۰۰ هزار تومان می‌رسید اما در شرایطی که جهان با التهابات جنگ تجاری و جنگ‌های سخت نظامی روبرو است، نرخ دلار به قیمت ۱۰۰ هزار تومان رسید، در حالی که با توجه به شاخص‌های اقتصادی اصلاً نباید به این قیمت‌ها می‌رسید.

مولوی با بیان اینکه نرخ دلار بالاتر از ۹۰ هزار تومان توجیه منطقی ندارد، تصریح کرد: چنانچه نرخ تورم در سال ۱۴۰۴ به ۳۵ درصد برسد، نرخ ارز نمی‌تواند بیشتر از این مقدار فعلی رشد کند.

این تحلیل‌گر اقتصادی تصریح کرد: از سوی دیگر، اگر بانک مرکزی بتواند نقدینگی را زیر ۲۹ درصد حفظ کند نرخ ارز توانایی جهش نخواهد داشت.

وی افزود: پیش بینی بنده برای طلا جهانی در انتهای سال ۲۰۲۵ در حدود ۳ هزار و ۱۰۰ دلار است که در حال حاضر نیز اونس جهانی در محدوده فعلی در نوسان است.

مولوی گفت: جنگ‌ تعرفه‌ای و تحولات بازار سهام آمریکا موجب شده اونس طلا رکورد زنی کند که حتی تا قیمت ۳ هزار و ۱۵۰ دلار افزایش پیش رفت، با این حال نهایتا اونس طلا در قیمت ۳ هزار و ۱۰۰ دلاری در نوسان خواهد بود.

وی با اشاره به این که با تورم بالا نمی‌توان نرخ ارز را در ثبات نگه داشت، گفت: بانک مرکزی با کنترل تورم می‌تواند نرخ ارز را مدیریت و جلوی رشد غیرمنطقی و مخرب آن را بگیرد.

مولوی در پایان تاکید کرد: در سال گذشته تورم ۳۵ درصد بود اما نرخ ارز بیشتر از ۳۵ درصد رشد کرد، به این ترتیب نرخ ارز کنونی منطقی و اقتصادی نیست. متاسفانه برخی افراد سودجو با افزایش نرخ ارز به دنبال کسب منافع شخصی خود هستند این در حالی است که نرخ ارز حداقل باید ۱۰ هزار تومان پایین‌تر از قیمت‌های فعلی باشد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۳
ملت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
واقعی نیست... بله درسته بیشتره
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۸:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
سکه های پیش فروش بانک مرکزی دلارش ۱۲۰ تومانی بوده
ناشناس
| - |
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
نترس قیمت دلارهای پایین نمی آید چرا به دست و پا می افتی
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
کارشناس عزیز، عامل تورم همان دلار است.بر چه مبنایی تورم را حساب می کنید؟ ما مردم عادی اینگونه حساب می کنیم که حقوقمان در سال 95، 550 دلار بود و الان 190 دلار میگیریم. شما چگونه حساب میکنید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
دوباره و طبق معمول ، کارشناسان حباب شناس سر و کله شون پیدا شد!
زندگی مردم بر اساس همین قیمت دلار ( حباب دار غیر واقعی ) داره زیر چرخ اقتصادی له میشه
شهروند درجه 2
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
با همین کارشناس های نابلد اقتصاد ، سیاست داخلی و خارجی ، محیط زیست ، مصرف انرژی ، توسعه شهری و روستایی ، کشاورزی ، صنعت ، تولید و ....... رو نابود کردید.
ناشناس
|
France
|
۰۸:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
تو این مملکت هیچ چیز واقعی نیست
علیرضا
|
Taiwan (Province of China)
|
۰۸:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
با فرض درست بودن نرخ تورم، سبد تورم شامل کالاهایی هست که مستقیم با دلار رابطه ندارن. در نتیجه افزایش نرخ دلار بالاتر از تورم باید باشه که به طور متوسط به 35 درصد برسه.
به نظر میاد خود کارشناس واقعی نیست و نرخ دلار واقعی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مسبب بالا بودن نرخ ارز خود بانک مرکزی است طلا را با دلار توافقی از جیب صادر کننده وارد و با دلار 120 به مردم میفروشد. دلالی از این راحت تر
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
چکار دلار داری کارشناس اقتصاد سهمیه‌ای!؟
ارزش دلار مشخصه، تو هم نمی تونی در موردش تصمیمی بگیری.
در مورد ارزش واقعی ریال صحبت کن. قیمت دلار یعنی چی!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
از سال 91-92 که دلار 3 تومان شد همچنان گوش فلک رو کر کردین که قیمت دلار واقعی نیست!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مگه پارسال نرخ دلار واقعی بود؟ معمولا نرخ رشد ارز خارجی از تورم کمتره
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت