به گزارش «تابناک»؛ با فرا رسیدن اردیبهشت ماه، گرمای هوا رو به افزایش گذاشته و تابستان زودرس در نقاط گرمسیری کشورمان خودنمایی میکند؛ گرمایی که کمک حال بزرگی برای تبخیر آبهای جمع شده در استان خوزستان خواهد بود، اما قادر به رفع مشکل از بیخ و بن نیست.
این را هشدارهای بهداشتی نشان میدهد که تأکید دارد راکد شدن آبهای به دام افتاده در سطح زمینها و مزارع و مجاورت شهرها و روستاها، بستر مناسبی برای رشد بیماریها و انگلها و حشرات است و سلامت مردم را تهدید میکند. سلامت مردمی که هنوز برخی شان از خطر سیلاب هم رهایی نیافته اند.
اوضاع و احوال عجیبی که ظاهرا تمامی هم ندارد، چون پیش بینیهای هواشناسی حکایت از ورود دو جبهه بارشی در روزهای آتی به کشورمان دارد که اولی قرار است مناطق شمال غربی کشورمان را به دمای صفر درجه ببرد و زمستانی کند و دومی احتمالا به وقوع سیلابهایی در مناطق شمال شرقی تا جنوب کشور منجر خواهد شد!
موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با آمادگی های ایجادشده به جز چند روستای شهرستان هیرمند که امروز با شدت یافتن سیلاب در معرض خطر قرار گرفتند و همه ساکنان آنها تخلیه شدند، این سیلاب در حال حاضر مشکل جدی ایجاد نکرده است.
وی گفت: از یکماه گذشته اقدامات ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان آغاز شده بطوریکه در این مدت 31 نقطه آسیب پذیر منطقه سیستان شناسایی شده و نسبت به ترمیم و اصلاح آنها اقدام شده است. استاندار سیستان و بلوچستان باتاکید برآمادگی همه اعضای ستاد مدیریت بحران استان، ازمردم خواست باهمکاری خود با این ستاد ادامه دهند و به هشدار ها توجه کنند.
ابراهیم پیرامون، مدیرعامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری از اعزام ماشین آلات سنگین ترابری این شرکت به شادگان خبرداد و گفت: بنا به درخواست ستاد بحران بخشی از ماشینآلات سنگین ترابری شرکت مستقر در شهرستانهای حمیدیه، کارون و اهواز جهت خدمات رسانی به شهرستان شادگان اعزام شدند.
وی افزود: این ماشینآلات از ابتدای شروع بحران و وقوع در استان خوزستان به مناطق سیل زده اهواز، حمیدیه، کارون و روستاهای همجوار اعزام شدند که پس از پایان ماموریت بنا به درخواست ستاد بحران به شهرستان شادگان اعزام شدند. تا کنون با توجه به نیاز شهرستان شادگان، چهار دستگاه کمرشکن، یک دستگاه بیل مکانیکی، دو دستگاه لودر و دو دستگاه ایسوزو اعزام شده است.
بهنام سعیدی سخنگوی سازمان مدیریت بحران در گفتوگو با تسنیم درباره وضعیت امدادرسانی و اسکان مردم مناطق سیلزده در استان خوزستان اظهار کرد: در خوزستان اوضاع تحت کنترل است. ضمن اینکه یک تیم فنی و کارشناسی و متخصص، ورودی و خروجی سدها را کنترل میکنند.
وی اضافه کرد: در آبادان یک مقدار آب به خاطر «مد اکبر» در حال ورود به برخی مناطق بود که با تلاش صورت گرفته، مانع از ورود آب شدیم و الان تمام تلاشمان در جهت ترمیم و تقویت سیلبندها و در جاهایی منحرف کردن آب به سمت دریا و دشتهاست.
سعیدی در ادامه از بارگشت مردم برخی مناطق سیلزده خوزستان به خانههایشان به دلیل برطرف شدن آبگرفتگی و نبود خطر سیل، گفت: در هویزه تعداد 85 خانوار به خانههایشان بازگشتند و اردوگاه اسکان اضطراری بامدژ نیز تخلیه شد و مردم به خانههایشان بازگشتند.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران تاکید کرد: البته پیش از بازگشت مردم به خانههایشان، گروهی متشکل از مهندسان و متخصصان بنیاد مسکن، شهرداری و نظام مهندسی، استحکام خانهها را بررسی میکنند و در صورتی که خطری نباشد، مردم به خانههایشان باز میگردند ضمن اینکه در این مرحله نیز بستههای غذایی توسط هلال احمر بین خانوارها توزیع میشود.
مدیر کل راه آهن جنوب از مسدود شدن محور ریلی خرمشهر اهواز به سبب آبشویی زیر خط راه آهن بر اثر سیلاب خبر. داد.
عبدالکریم درویش زاده در گفتگو با مهر افزود: این محور تا اطلاع ثانوی و برطرف شدن سیلاب مسدود خواهد بود. مسافران میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره حرکت قطارها و آخرین وضعیت مسیرهای ریلی با سامانه صدای مسافر به شماره تلفن ۵۱۴۹-۰۲۱ تماس حاصل بگیرند.
انفجار یک دستگاه تریلی در خرمشهر باعث قطعی برق سراسری در این شهرستان شد. سخنگوی آتش نشانی خرمشهر در گفتگو با مهر در این باره گفت: حدود ساعت ۱۴ امروز بی احتیاطی یک راننده تریلی ۱۸ چرخ به انفجار تریلی و قطع برق شهرستان شد.
میلاد جعفری در رابطه با این اتفاق توضیح داد: یک دستگاه تریلی بارکش ۱۸ چرخ پس از تخلیه بار در کارگاه در جاده کمربندی خرمشهر، بر اثر بی احتیاطی راننده از قسمت اتاقک خودرو با سیمهای فشار قوی برق برخورد کرد و مخزن تریلی منفجر شد.
وی با اعلام اینکه این حادثه تلفات جانی نداشته است، افزود: جان راننده تریلی نجات یافت و تنها به قطعی برق انجامید.
لازم به تاکید است برق خرمشهر بعد از یک ساعت قطعی مجدد وصل شد.
عامر کعبی پیش از ظهر امروز در جلسه بررسی وضعیت مناطق سلیچ و ذوالفقاری که در محل شهرداری مرکزی برگزار شد با انتقاد از عملکرد وزارت نیرو در آبادان به ویژه در حوزه آب و فاضلاب گفت: در آبادان ناکارآمدی وزارت نیرو به ویژه در بخش آب و فاضلاب قابل مشاهده است و متأسفانه نارضایتیهایی که در این باره در میان شهروندان ایجاد میشود متوجه شهردار، شورای شهر و نمایندگان است.
وی افزود: با وجود سختی تخصیص و جذب اعتبارات عمرانی اما دستگاههای اجرایی از این اعتبارات استفاده مطلوبی نمیکنند در حالی که اگر این مبالغ به خوبی مدیریت میشد بخش مهمی از نارضایتی مردم کاهش مییافت.
کعبی اظهار کرد: ما با هیچ دستگاهی تعارف نداریم. از طریق وزارتخانههای نفت، ارتباطات و نیرو تمام کوتاهیها را پیگیری میکنیم زیرا باید پاسخگوی مردم و نگرانیهای آنان در خصوص مشکلات عمرانی شهر باشیم.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در مناطقی از آبادان همچون سلیچ شرقی و غربی، سده، مسکن مهر، علوانیه، جمشید آباد و ذوالفقاری مشکلاتی وجود دارد که دستگاههای اجرایی ما میتوانستند آنها را برطرف کنند. متأسفانه با وجود آمارهای مختلف و نجومی که از سوی بعضی سازمانها منتشر میشود، آنچه امروز شاهدیم؛ نارضایتی بیشتر مردم از وضعیت موجود است.
کعبی گفت: از شهردار آبادان میخواهیم تا اسامی دستگاههایی که با شهرداری همکاری لازم را ندارند و بر سر راه اجرای پروژههای عمرانی، مشکل آفرینی میکنند را به نمایندگان دهد تا از ابزار نمایندگی برای برخورد با آنان استفاده کنیم.
بهنام سعیدی، سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور به فارس گفت: سامانه بارشی جدیدی از بعدازظهر شنبه وارد کشور شده است و در بعضی نقاط رعد و برق و وزش باد شدید موقت داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه در ارتفاعات و نقاط سردسیر نیز بارش برف داشتهایم، گفت: استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی، گیلان، مازندران، گلستان و ارتفاعات شرق سمنان نیز با ورود سامانه بارشی در آمادهباش قرار گرفتند که بیشترین باران تجمعی را در خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی داشتهایم که بین ۲۰ تا ۲۵ میلیمتر بوده است.
وی گفت: در روز دوشنبه ۲ اردیبهشت ماه نیز باراش باران را در ارتفاعات و نقاط سردسیر کشور خواهیم داشت و بارش برف در استانهای گیلان، مازندران و گلستان پیشبینی شده است که بیشترین بارش تجمعی بین ۳۵ تا ۴۰ میلیمتر نیز در گیلان و غرب مازندران خواهد بود.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور اظهار کرد: در ارتفاعات غربی، بارش برف در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، همدان، مرکزی، غرب اصفهان، شمال خوزستان و دامنه البرز، قزوین، تهران و شمال سمنان که بیشترین میزان باران تجمعی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر است پیشبینی شده.
وی گفت: در خراسان شمالی، خراسان رضوی، غرب کرمان و شمال هرمزگان هم رگبار و بارش باران پیشبینی شده است که بیشترین میزان بارش تجمعی ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر پیشبینی شده است.
وی تأکید کرد: با توجه به انتظار بارش برف و تشدید آن در روز دوشنبه، در شمال غرب و جادههای کوهستانی البرز و شرایط جدی مخاطرهآمیز شامل مه غلیظ و احتمال کولاک و برف به هموطنان توصیه میشود از سفرهای غیرضروری به شمال و شمال غرب کشور پرهیز کنند و اگر هم در سفر هستند، از وضع هوای مسیر اطلاع داشته باشند و با انجام رعایت نکات ایمنی، سفر خود را ادامه دهند و با این اقدام میتوانند در کاهش ریسک مخاطرات احتمالی کمک کنند.
سرگرد بهنام طیبی، رئیس پلیس راه آبادان امروز در جمع خبرنگاران به حجم بالای آبگرفتگی و سیلاب در جاده آبادان ــ اهواز اشاره کرد و گفت: با توجه به اعلام هشدار به رانندگان که از این جاده گذر نکنند اما متأسفانه برخی از رانندگان همچنان این مسیر را برای تردد انتخاب میکنند.
وی با ابراز اینکه رانندگان خاطی نیروهای امدادی را دچار مشکل کردهاند، بیان کرد: امروز و روزهای گذشته چندین خودرو در سیلاب گیر افتادند که با کمک نیروهای امدادی نجات پیدا کردند. آب در اطراف جاده به حجم بالایی رسیده اما از طریق سیلبندها هنوز در جاده نفوذ نکرده است.
وی با یادآوری پر بودن جاده شادگان دارخوین از روانآبها خاطرنشان کرد: رانندگان برای سفر به شادگان مسیر سهراهی خور دورق را به عنوان جاده جایگزین انتخاب کنند.
به گزارش تسنیم، علی اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر کشور در بازدید از یکی از اردوگاههای اسکان اضطراری اهواز با اشاره به امدادرسانی به 450 هزار نفر در سطح کشور در سیل اخیر اظهار داشت: 220 هزار نفر اسکان اضطراری شدهاند.
وی با اشاره به استقرار 140 هزار نفر در اردوگاههای اسکان اضطراری بر اثر وقوع سیلاب بیان کرد: سیل اخیر با توجه به برآوردهای اولیه باعث خسارت 40 هزار میلیارد تومانی شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور به تخریب منازل مسکونی مناطق سیلزده بر اثر سیلاب اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: ساکنان این منازل در اسکانهای اضطراری مستقر شدهاند و برای بازگشت آنها مقدمات بازسازی و بهسازی باید انجام شود.
ترکیب دو موج بارشی از سمت خلیج فارس و ابرهای بالاتر از فردا موجب بارشهای خوبی در کشور میشود. اصغری، کارشناس هواشناسی با اعلام این مطلب گفت: شمال غرب نشینان کشور منتظر برف باشند بطوری که در استانهای اردبیل، ارتفاعات آذربایجان شرقی و غربی، کردستان دما به زیر صفر میرسد. همچنین برای امروز در شمال شرق کشور، استانهای خراسان شمالی، خراسان رضوی، کرانههای دریای خزر و شمال غرب انتظار وقوع رگبارهای خفیف و پراکنده را داریم.
به گزارش صداو سیما، این کارشناس هواشناسی با اشاره به احتمال جاری شدن روانابها به شکل نقطهای و محلی گفت: در استانهای بوشهر، جنوب فارس، کرمان، شمال هرمزگان، بخشهایی از یزد، خراسان جنوبی بارشها قابل توجه خواهد بود. یکی از هستههای بارش در خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی مستقر میشود و بارندگی خوبی برای گلستانیها هم ظاهر خواهد شد.
وی افزود: برای خوزستان، ایلام و کرمانشاه بارشها قابل توجه نخواهد بود، اما آبهای جنوبی به دلیل وزش باد مواج میشوند و صاحبان شناورهای سبک حتما به این نکته توجه کنند.
مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، گفت: از تاریخ 25 اسفند 97 لغایت 30 فروردین 98 در 31 استان کشور بیش از 3400 شهر، روستا و محورهای کوهستانی به 602هزار نفر از هموطنان امدادرسانی شده و بیش از 290هزار نفر اسکان اضطراری داده و 8345 نفر توسط نیروهای امدادی و بالگرد به مناطق امن انتقال یافتند. در این روزها 4809 دستگاه خودرو از برف رهاسازی و بیش از 57هزار و 7 مورد تخلیه آب از منازل انجام شد و بیش از 21هزار نیروی عملیاتی در قالب 5165 تیم امدادی در حال فعالیت هستند.
وی افزود: باتوجه به محاصره برخی از روستاها توسط آب و تخریب راههای ارتباطی، یکی از نکات برجسته عملیات روزهای گذشته، استفاده از توان امدادهوایی جمعیت هلالاحمر بوده که در این مدت نسبت به انتقال بیش از 785هزار کیلوگرم اقلام غذایی و زیستی طی 915 ساعت پرواز بالگردهای جمعیت و انتقال 2802 از امدادگران و نجاتگران اقدام کردهاند.
رئیس سازمان امداد و نجات اضافه کرد: امدادرسانی در ایلام، گلستان، خوزستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و لرستان ادامه دارد.
عبدالله سامری، نماینده مردم خرمشهر در مجلس شامگاه جمعه در جلسه ستاد مدیریت بحران اظهار کرد: در منطقه نزدیکی سه راه جفیر شب گذشته سیل بند شکسته شد و این شکستگی که عرضش تنها یک متر بود و میشد با ۵۰ تا ۱۰۰ گونی رفع شود حالا به خاطر اهمال سازمان آب و برق و جهاد کشاورزی حالتی بحرانی به خود گرفته است.
به گزارش مهر، وی افزود: آب از طریق این شکستگی کوچک نفوذ و تا نزدیک جاده امام جعفر صادق (ع) پیشرویی کرده که باعث نا آرامی مردم آن منطقه نیز شده که خواهان همکاری تمام دستگاهها برای رفع این شکستگی و جلوگیری از پیشروی بیشتر آب هستیم.
نماینده مردم خرمشهر، از مینوشهر به عنوان دیگر نقطه در معرض تهدید در شهرستان خرمشهر یاد کرد و گفت: در جزیره مینو نیز منطقه بحرانی است که نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت. تا زمانی که خاکریز در مینوشهر برداشته نشده بود مینوشهر را خطر خاصی تهدید نمیکرد اما اکنون خاکریز برداشته شده و منطقه در معرض خطر است. خواهان تقویت هرچه بیشتر سیل بندها مینوشهر با کمک جهاد نصر و منطقه آزاد هستیم.
نماینده مردم خرمشهر همچنین به نحوه احداث برخی سیل بندها ایجاد شده توسط شهرداری خرمشهر در محدوده شهری انتقاد کرد و گفت: نهرهای احداث شده در محدوده نهر ۳ تا ۵ روستای محرزی خرمشهر در عمل سیل بند نیست و باید تحکیم و تعریض شوند. تحکیم سیل بندهای انهار ۳، ۴، ۵، مقابل شهرداری قدیم خرمشهر و مسدود کردن انهار در منطقه پوزه کعبی ها را نیز خواستاریم.
سامری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص لزوم تبادل اطلاعات میان ایران و عراق درباره دبی رودخانههای سیلابی عراق، اظهار کرد: وزارت نیرو و خارجه ایران اطلاعاتی در رابطه با سیلاب آمده از سوی عراق در دست ندارند و این امر به این دلیل است که عراق هم اطلاعاتی خاصی ندارند و استاندار بصره تنها از احداث سیل بندی که مانع ورود آب دجله و فرات به اروند میشود، سخن گفته است.