حمله با مشت به «خط قرمز» وزیر و تجویز نسخه همیشگی!

برای بررسی این موضوع می‌شود از واکنش مشاور مدیرکل آموزش و پرورش به رویداد اخیر شروع کرد: آنجایی که به جای اظهار نظر درباره رفتار معلم، بر نوع رابطه سازمانی وی با آموزش و پرورش تاکید شده و عامل وارد آمدن آسیب به چشم دانش آموز، «نیروی شرکتی» نامیده شده است. ترکیبی عجیب و غریب که جایگزین «معلم» شده است.
کد خبر: ۸۹۴۰۷۵
|
۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۹ 23 April 2019
|
8720 بازدید
|
تابناک اجتماعی -
«"تنبیه"خط قرمز وزارت آموزش و پرورش است حتی اگر این تنبیه به صورت لفظی باشد، ولی به طور کلی نباید بخاطر یک مورد تخلف کل آموزش و پرورش را زیر سوال برد.»

به گزارش «تابناک»، این جمله‌ای است که یکی دو ماه پیش بطحایی، وزیر آموزش و پرورش بر زبان آورد تا تاکید کند که مخالف تنبیه در مدارس است. رویدادی که در هر سال تحصیلی نمونه‌های پرشماری از آن در رسانه‌ها بازتاب می‌یابد و به سرعت به فراموشی سپرده می‌شود.

اتفاقی تکراری که امروز نسخه جدید آن کلید خورد. نسخه جدیدی که خبرش را روزنامه ایران درج کرده و از این قرار است که دانش آموزی در یکی از دبیرستان‌های تهران بر اثر مشت معلم روانه بیمارستان شده و بخشی از بینایی اش را از دست داده است.

رویدادی که پدر این دانش آموز دلیل وقوعش را ضربه مشت معلم به صورت و عینک پسرش ذکر کرده که ظاهرا نتوانسته به سوالی که معلم از وی پرسیده بود پاسخ بگوید و معلم را به این باور رسانده که حواسش به درس نبوده است. مشتی که فرم و شیشه عینک را در چشم دانش آموز فرو برده و به شبکیه، قرنیه و صلبیه چشم آسیب زده است.

اتفاقی شوم که به گفته مشاور مدیرکل آموزش و پرورش تهران، عامل رقم زدن آن «نیروی شرکتی» بوده است. توصیفی عجیب از معلمی که ترجیح داده به جای رجوع به قوانین تنبیهی در مدارس، خود شخصا دست به کار شده و دانش آموز خاطی را تنبیه نماید و نتیجه، آسیب بینایی به دانش آموز بوده است.
 
حمله با مشت به «خط قرمز» وزیر و تجویز نسخه همیشگی!

اکنون اگر به این نکات، ممنوع شدن ورود این «نیروی شرکتی» به همه مدارس و همچنین ارجاع پرونده مدیر مدرسه به هیات تخلفات اداری را اضافه کنیم، داستان تکمیل می‌شود. داستانی که طی چند روز به غایت داغ می‌شود و اوج می‌گیرد و در نهایت به همین سرعت که مطرح می‌شود، از یاد‌ها می‌رود و فراموش می‌شود تا وزیر به سادگی بگوید «تنبیه خط قرمز است» و «همه را زیر سوال نبرید»!

کدام خط قرمز؟ خط قرمزی که مدام زیر پا گذاشته می‌شود و هر بار رد شود، می‌شود تاکید کرد که یک مورد است و نباید به همه تعمیمش داد؟ مواردی که ظاهرا به باور امثال وزیر می‌بایست بر آن‌ها چشم بست چراکه ممکن است همه زیر سوال بروند. اما کدام همه؟ شاید قابل تامل‌ترین نکته ماجرا همین باشد؛ این که منظور وزیر از همه کیست و چه کسی از چشم بستن بر این موارد منتفع می‌شود؟

برای بررسی این موضوع می‌شود از واکنش مشاور مدیرکل آموزش و پرورش به رویداد اخیر شروع کرد: آنجایی که به جای اظهار نظر درباره رفتار معلم، بر نوع رابطه سازمانی وی با آموزش و پرورش تاکید شده و عامل وارد آمدن آسیب به چشم دانش آموز، «نیروی شرکتی» نامیده شده است. ترکیبی عجیب و غریب که جایگزین «معلم» شده است.

دستکاری کوچکی در ماجرا که می‌تواند ماجرای رخ داده را خاص کرده و از طرح این سوال جلوگیری به عمل آورد که چرا معلم ترجیح داده تنبیه دانش آموز را شخصا تعیین کرده و اجرایی نماید و به سراغ قوانین و مقررات ویژه تنبیه نرود؛ نادید گرفتن فصل ششم آیین نامه اجرایی مدارس، مصوب شورای عالی آموزش و پرورش در سال ۱۳۷۹ که به استناد ماده ۵ قانون تاسیس این شورای عالی در مجلس شورای اسلامی، معتبر و لازم الاجراست و در ماده ۷۷ آن تاکید شده که هرگونه تنبیه غیر از موارد مندرج در ماده ۷۶ ممنوع است.

آیین‌نامه‌ای که در ماده ۷۶ آن تاکید شده تنبیه‌های مجاز از این قرار هستند: «۱- تذکر و اخطار شفاهی به طور خصوصی، ۲- تذکر و اخطار شفاهی در حضور دانش‌آموزان کلاس مربوطه، ۳- تغییر کلاس در صورت وجود کلاس‌های متعدد در پایه، با اطلاع اولیای دانش‌آموز، ۴- اخطار کتبی و اطلاع به، ولی دانش‌آموز، ۵- اخراج موقت از مدرسه با اطلاع قبلی، ولی دانش‌آموز حداکثر برای سه روز، ۶- انتقال به مدرسه دیگر»

تنبیه‌هایی که به باور بسیاری، کارایی لازم را ندارند و زمینه ساز بسیاری از حوادثی هستند که در مدارس رخ می‌دهند. حوادثی که راه جلوگیری از بروزشان، کارآمد کردن قوانین تنبیهی است که کار کارشناسی و طی کردن پروسه‌ای سخت را می‌طلبد و ظاهرا ترجیح مسئولان به جای آن، استثنا خواندن حوادث و سکوت در قبال آنهاست. اینکه جوری رفتار کنند که نه معلم‌ها رنجیده خاطر گردند و نه دانش آموزان مقصر جلوه داده شوند.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶۵
نوشین
|
United States of America
|
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
با عرض ادب و سلام ؛ با توجه به اینکه من خودم فرهنگی هستم حرکت این معلم را محکوم کرده و خیلی متاسفم که این موارد دیده میشود ؛ باید ریشه یابی شود که چرا خشونت درجامعه اپیدمی شده حتی دربین قشر فرهنکی ما و خط قرمز وزیر ما باید دوسویه باشد بی احترامی و توهین به کارمندش نیز باید خط قرمز او باشد من و چهارتن از همکارانم در دبیرستان مورد ضرب وشتم ولی دانش آموزی قرارگرفتیم که دانش آموز رادقیقا با همین مواردی که شما به عنوان تنبیه مجاز نام ببردید تنبیه نموده بودیم . قرنیه یکی از همکاران خراش برداشت و در محیط مدرسه رعب ووحشت ایجادشد . این رفتارها از هر کس سر بزند محکوم است چه معلم باشد یا ولی دانش اموز ... خواهشا ا ین مشکلات ریشه یابی و درمان شود .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
اقای عزیز معلم حتی رنگ پیراهنش هم الگوی دانش اموز است،این چه مثالیست که به کار می برید؟
ناشناس
| Germany |
۰۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
اشتباهی مثبت دادم
ناشناس
| - |
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
اگر نظرات را کامل بخونید می بینید روحیه خشونت در جامعه بیداد میکنه .
سوء مدیریت در آموزش و پرورش بیداد میکنه و یکی از دلایل این مشکلات عدم پرورش صحیح افراد در آموزش و پرورش است
ولی باید منصف بود از حدود 18 میلیون دانش آموز و یک میلیون معلم این تعداد برخورد در مدرسه، به این موارد می تواند شرایط کاری بد و سوئ مدیریت مسئولین رو هم اضافه کرد
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
ناشناس(1) اسمشو نگاه كن .. نوشته نوشين بعد ميگي آقاي عزيز فلان و بهمان!!!!!!! ..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
به کارکنان شرکتی حقوق همان کارمندان دولتی راهم نمیدهند وهمان حقوق ناعادلانه راهم بموقع پرداخت نمیکنند.این درتمامی موارد کارکنان شرکتی صدق میکند.
این رانگفتم تا کار زشت وغیرمنطقی این معلم که سراپا غیرمعقول است راتوجیه کنم ورسیدگی این موضوع با محاکم قانونی است.
ولی مطمئنا یکی ازدلائل اینچنین حرکات درکل سازمانهای دولتی، بدلیل تبعیض بین نیروهای شرکتی ودولتی میباشد وسازمانهایی که به آموزش وپرورش وبهداشت ودرمان ....سرویس میدهند وهرسازمانی که بانیروی انسانی سروکاردارد باید نیروهایی باسلامت روانی وازلحاظ اقتصادی تامین وازلحاظ درون سازمانی بین شرکتی ودولتی تبعیضی نباشد تا این فشارهای روحی روانی که گاها حتی منجر به برخوردهای فیزکی بین خدمت دهنده وخدمت گیرنده میشود تکرارنگردد. دولت به هیچ عنوان نمیتواند مسئوایت اینچنین موضوعات رابدلیل شرکتی بود نیرو ها ازگردن خودساقط نماید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
ضمن محکومیت حرکت ایشان، من هم معلم شرکتی(قراردادی) با مدرک فوق لیسانس در یکی از مجتمع های بزرگ مدارس نیشابور هستم. متاهل با حقوق 780 تومان در ماه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
آموزش داعشی پیشرفت چشمگیر وشکوهمند است باید بیشتر تلاش کرد
ناشناس
|
Germany
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
یک روز تجاوز به کودکان و نوجوانان یک روز با مشت به صورت آنان کوبیدن و نابینا کردن یک نوجوان تا کی باید سوء مدیریت گسترده در کشور و آموزش و پرورش قربانی بگیرد؟ چرا هیچ قانونی و نظارتی برای کسانی که به هر نحو در آموزش و پرورش و مستقیم با دانش آموزان سر و کار دارند حاکم نیست؟ می گویند شرکتی بوده است بر فرض که چنین باشد آیا یک فرد شرکتی نباید پیش از آغاز کار در آموزش و پرورش مورد‌ازمایش روحی و روانی قرار بگیرد؟ بر طبق قانون اساسی آمزوش و پرورش باید کاکملا رایگان باشد اکنون چنین نیست در خیلی از مدارس شهرهای بزرگ که دولتی هم هستند از مردم پول می گیرند خب اینکه تکلیف اصل قانون اساسی !!! این وزارت خانه نه آموزش درست برای فرزندان این کشور دارد و نه پرورش درست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
ظاهرا قرار است مدارس را به قلم چی و گاج بسپارند چون همه این جور ادم ها از عوامل قلم چی و گاج هستند و علاقه ای به اموزش و پرورش ندارند.کل اموزش و پرورش را غربال کنید پنج درصد معلم حسابی ندارد.فقط ناله می کنند و کم کاری و بی انصافی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
معلم های شرکتی در اول مهر بدلیل کمبود نیرو و همچنین کم بودن حقوق توسط آموزش و پرورش بدون گزینش و آموزش از افراد دارای مدرک جذب و استخدام شدند، رویه فعلی آموزش و پرورش کاهش هزینه ها به هر قیمتی هیت
ناشناس
|
Romania
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
اینکه معلم نباید از زور فیزیکی استفاده کنه شکی نیست. اما مطمئن باشید یک معلم در شرایط عادی دست به چنین کاری نمیزنه، ممکنه فحش ناموسی یا اهانتی از آن دانش آموز شنیده که ناخداگاه واکنش فیزیکی نشون داده. من قاضی نیستم و اطلاعاتی درباره ماجرا ندارم، اما منطق حکم میکنه یکطرفه قضاوت نکنیم. چند روز پیش در خیابون نزدیک هتل استقلال بودم، یک خودرو کمی دیر حرکت کرد، ماشین پشت سرش بدون هیچ مقدمه ای شروع به فحاشی ناموسی علیه ماشین جلویی کرد. پشت سر یک جوانک کم سن و سال، و ماشین جلویی یک مرد مسن بود. متاسفانه اخلاق داره روز به روز به قهقرا میره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
این گونه که قضاوت می کنید تنها به قاضی می روید،کاش یک مثال منطقی می زدید،مثلا شاید دانش اموز بو کسور بوده و خودش با مشت به عینک خودش کوبیده!!!!!اقای عزیز دراموزش و پرورش این کشور جز کم کاری و ناله و دروغ هیچ ندیدیم.
معلم تازه بازنشسته
|
United States of America
|
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
تنبیه دانش آموز کاری بس خطرناک و اشتباه است ولی باید ریشه ها و عوامل بوجود آورنده این رفتارها را از بین برد. از تجربه 30 ساله یاد گرفتم این رفتارها به هیج وجه از بین نخواهد رفت مگر :

1- معلم باید دغدغه معیشتی نداشته باشد.
2- دانش آموز باید مشکل تربیتی ناشی از مشکلات خانوادگی نداشته باشد.
3- کتاب ها از نظر حجم و محتوا استاندارد باشند.
4- فضای کلاس از نظر اندازه ، نور ، سر و صدای مزاحم و ... در حد قابل قبول باشد.
5- تعداد دانش آموزان از حد استاندارد تجاوز نکند.
6- جامعه باید از هر نظر ، مخصوصاً مسائل تنش زا در حد ایمن باشد.
و...
اینها آرزوهای دست یافتنی نیستند. خلاصه اگر اینجور نباشد. تنبیه که باید حذف شود نخواهد شد و همچنین متاسفانه شاهد پرخاشگری دانش آموزان نیز خواهیم شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
این ها که نوشته اید هیچیک توجیه کور کردن مردم نیست،حال که سیل امده نیرو های مسلح را ببینید و یاد بگیرید،سپاه را ببینید و یاد بگیرید،معلم الگوی هر کشوریست،چراغ راه دانش اموز است نه ویران گر و متعصب و متحجر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
قانون تو این مملکت مرده.
معلم به شدت تحت فشار کار میکنه. حقوق ناچیز و محیط کار بسیار استرس زا. کلاس های چهل نفره و...
مدیران و کادر ستادی هم فقط به دنبال راضی کردن اولیا و دانش اموزان هستند. اون هم به دلیل پولهایی هست که از دانش اموز میگیرند.
معلم به شدت تحقیر شده و شان اجتماعیش پایین آورده شده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
در حال حاضر همه کارمندان دولت با این تحریم ها شرائط بدتری نسبت به معلم دارند اما این ها به هیچ وجه توجیه رفتار های سلفیون نخواهد بود.
معلم ناامید
|
France
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
ما معلمان معیشت و منزلت مناسب نداریم و فشار اقتصادی و بی ادبی دانش اموزان نداشتن اعصاب راحت و...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
شما همیشه می نالید کل سال هم تعطیل هستید ،مدرسه و دانش اموز هم برای برخی از شما ارزشی ندارد .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
مشکلات فرهنگیان سر جای خود.ولی اگر فری تا ۷ سالگی در خانواده به درستی تربیت شود مشکلی در مدرسه وجامعه نخواهد داشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
آقا یا خانم 23/09 شما اگر ولی دانش آموز باشید برخود بچه هم مثل شما واویلا به آن مدرسه و ... / بچه ها را می سپارید دست من معلم و در ذهن او هم همین که نصف سال تعطیل هستیم. من معاون مدرسه هستم و تمام سال در محل کار و مثل همه ی کارکنان دولن مرخصی دارم. همین حرفهای امثال شماست که شان معلم را پایین می آورد.
ناشناس
|
Germany
|
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
معلم ها زیر فشارهای روانی و اقتصادی له شده اند. دیگه روحی ای برای ناز کردن بجه ها ندارند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
کلیه کارمندان دولت شرائط شما را دارند،اما شما عادت به پرخوری و بیکاری دارید و دائما جلز و ولز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
23/11 خدا کنه شما فرزندی به مدرسه نفرستی با این ادبیاتت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
مسئله فرزندان این سرزمین هست . اعصاب نداری نرید سر کلاس . شاید دستفروشی کنید به مراتب بهتره تا با این وضعیت واین برخورد غیر انسانی با بچه های مردم برخورد کنید . شما در برابر بچه ها صددرصد مسئولید .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۴
ادبیات داعشی چگونه ادبیاتی ست ؟می پسندید؟سر می برند ،ادم می کشند و رحم و مروت ندارند،به هیچ منطقی نیز پایبند نیستند،این ادبیات چگونه است؟می پسندیدهموطنان عزیز یا هموطن 8/23
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
حقایق را وارونه نشان ندهید به دلیل بی توجهی دولت به آموزش و پروش ، پیدایش مدارس خاصی که فرزندان مسیولین و متولین را جدا کرده و نامناسب بودن محیط خانه ،مدرسه،امکانات آموزشی ، ازهم پاشیدگی بنیان خانواده ها ،معلمان در بدترین شرایط به سر می برند و دانش آموزان بسیار عصبی و بی تفاوتند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
بهتر است همانند داعشی ها دانش اموزان را سر ببرید همخودتان بیکار شوید هم اولیا را از دست خودتان خلاص کنید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟