تحریم‌ها منجر به پایان واردات نفت ایران از سوی سومین مصرف کننده بزرگ نفت نخواهد شد

پس از آنکه در روز دوشنبه دولت ایالات متحده اعلام کرد که معافیت‌های اعطایی جهت خرید نفت از ایران را تمدید نخواهد کرد، هند در موقعیت دشواری قرار گرفته و هنوز مشخص نیست این کشور در این باره چه تصمیمی خواهد گرفت. آیا هند این تحریم‌ها را نادیده گرفته و به واردات نفت از ایران ادامه می‌دهد یا اینکه سومین تأمین کننده بزرگ خود را در راستای حفظ روابط دوستانه با ایالات متحده کنار میگذارد؟
کد خبر: ۸۹۵۱۲۳
|
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۲ 28 April 2019
|
2993 بازدید
|
۱
تابناک اقتصادیپس از آنکه در روز دوشنبه دولت ایالات متحده اعلام کرد که معافیت‌های اعطایی جهت خرید نفت از ایران را تمدید نخواهد کرد، هند در موقعیت دشواری قرار گرفته و هنوز مشخص نیست این کشور در این باره چه تصمیمی خواهد گرفت. آیا هند این تحریم‌ها را نادیده گرفته و به واردات نفت از ایران ادامه می‌دهد یا اینکه سومین تأمین کننده بزرگ خود را در راستای حفظ روابط دوستانه با ایالات متحده کنار میگذارد؟
 
به گزارش تابناک افتصادی و به نقل از OilMarket؛ هند سومین مصرف کننده بزرگ نفت در دنیا است و تقریبا ۸۰٪ نفت مورد نیاز خود را از طریق واردات تأمین میکند. همچنین این کشور دومین خریدار بزرگ نفت ایران بعد از چین است. تمام این‌ها به این معناست که از دست دادن نفت ایران مشکلی اساسی برای این کشور خواهد بود.
 
نظرات متفاوت بسیاری درباره این که هند چه رویه‌ای را در پیش خواهد گرفت وجود دارد؛ بسیاری معتقدند که هند توجهی به تحریم‌های ایالات متحده نکرده و به واردات نفت از ایران ادامه می‌دهد، و بسیاری نیز نظری مخالف داشته و به عقیده آن‌ها هند در صدد جبران خلأ به وجود آمده از طریق منابع دیگر است. اما سخنان اخیر دارمندرا پرادهان، وزیر نفت و گاز هند سرنخ‌هایی مبنی بر اینکه این کشور به کدام سمت متمایل است را در اختیار تحلیلگران و خبرگزاری‌ها قرار داده است.
 
پرادهان طی پیامی در صفحه خود در توییتر اعلام کرد که هند خلأ به وجود آمده از قطع صادرات ایران را از طریق سایر تولیدکنندگان اصلی نفت در جهان پر خواهد کرد و همچنین اضافه کرد که پالایشگاه‌های هند آمادگی کامل برای تآمین نیاز‌های کشور به بنزین، گازوئیل و سایر محصولات نفتی را دارند.
 
طبق گزارش رویترز، پالایشگاه‌های هند همین حالا نیز برنامه‌هایی را برای تأمین نفت خود از طریق سایر کشور‌های عضو اوپک و همچنین ایالات متحده و مکزیک، دارند.
 
در روز دوشنبه و پس از اعلام اینکه معافیت‌های خرید نفت از ایران تمدید نخواهد شد، دونالد ترامپ اعلام کرد که عربستان سعودی و سایر کشور‌های عضو اوپک توانایی کامل برای جبران خلأ به وجود آمده را خواهند داشت. عربستان سعودی نیز طی بیانیه‌ای اعلام داشت که در حال طراحی برنامه ایست تا با همکاری سایر کشور‌های تولیدکننده، نفت کافی برای جبران تقاضای جدید به وجود آمده و متعادل کردن قیمت‌ها در بازار‌های جهانی را تولید کنند.
 
به علت شرایط موجود در معافیت‌های اعطایی و با توجه به اینکه طبق این معافیت‌ها واردات نفت هند از ایران کاهش چشمگیری داشته، به نظر می‌رسد این کشور مسیر ساده تری در این زمینه پیش رو داشته باشد، چرا که در طی این مدت، واردات نفت هند از ایران، به نصف تقلیل یافته است.
 
با این حال، بسیاری از تحلیلگران بخش انرژی قانع نشده اند که تحریم‌های یک طرفه ایالات متحده که بازار‌ها را با شوک مواجه کرد و موجب افزایش قیمت جهانی نفت خام شد، بتواند به طور کامل ایران را از بازار‌های بین المللی حذف کند. مقامات چینی پیشتر نارضایتی خود را از این تصمیمات اعلام کرده اند و بسیاری از تحلیلگران معتقدند چین ممکن است در راستای ابراز مخالفت خود با ایالات متحده، حتی واردات نفت از ایران را افزایش دهد.
 
بیارن شیلدراپ، تحلیلگر ارشد بازار کالا در SEB در روز سه شنبه اظهار داشت: ما معتقدیم چین این بار در برابر ایالات متحده کوتاه نخواهد آمد، و به سادگی ممکن است شاهد افزایش واردات نفت این کشور از ایران، تا میزان یک میلیون بشکه در روز باشیم.
 
تحلیلگران درباره هند نیز نظری مشابه داشته و معتقدند این تحریم‌ها منجر به پایان واردات نفت ایران از سوی هند نخواهد شد. در روز دوشنبه و همزمان با اعلام ترامپ، تحلیلگران گروه Eurasia اعلام کردند: هند احتمالا واردات خود از ایران را کاهش دهد، اما این واردات قطع نشده و حداقل ۱۰۰ هزار بشکه در روز نفت از ایران به هند صادر خواهد شد که مبلغ آن از طریق روپیه پرداخت می‌شود. این تصمیم بیشتر یک تصمیم سیاسی است تا تصمیمی در راستای امنیت تأمین انرژی.
 
در ماه‌های اخیر هند تلاش‌های بسیاری در راستای تنوع بخشیدن به منابع تأمین کننده نفت خود داشته، اما روابط بین ایران و هند قدرتمند و تاریخی بوده و دهلی نو تمام تلاش خود را در راستای حفظ این روابط به کار خواهد بست.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
هیچ کشوری منافع ملی خودش را فدای رابطه با ایران نمی کند.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟