صادرات نفت ایران هرگز صفر نمی‌شود

کد خبر: ۸۹۵۹۸۸
|
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۷ 01 May 2019
|
5957 بازدید
وزیر نفت با اشاره به اینکه امسال ظرفیت تولید گاز غنی کشور از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب عبور خواهد کرد، گفت: آمریکایی‌ها به دنبال صفر کردن صادرات نفت ایران هستند که ما هرگز اجازه نمی‌دهیم این خواب دشمن تعبیر شود.

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، بیژن زنگنه وزیر نفت در مراسم افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت با اشاره به این‌که مقام معظم رهبری امسال را سال رونق تولید نامگذاری کردند و ما نیز برنامه‌های خود را بر این اساس بازنگری کرده‌ایم، گفت: ابتدای امسال بار دیگر برنامه‌ها و اقداماتی را که قرار است در سال جاری انجام دهیم مورد بازنگری قرار دادیم و قرار شد که در ۱۰ زمینه فعالیت مثمرثمر که به رونق تولید بینجامد، همت گماریم.

زنگنه با اشاره به موضوع صادرات نفت گفت: اگرچه دشمن به دنبال ایجاد مانع برای صادرات نفت ایران است، اما ما هرگز دست از تلاش برنخواهیم داشت و اجازه نمی‌دهیم این خواب دشمن تعبیر شود.

وی با اشاره به دومین اقدام گفت: تلاش برای تأمین خوراک واحد‌های پالایشی و پتروشیمی امسال با افزایش تولید اتان محقق خواهد شد که بر این اساس ظرفیت خوراک واحد‌های اولفینی نیز افزایش می‌یابد و ما نیز در کنار افزایش تولید خوراک برای واحد‌های پتروشیمی بالادست، به دنبال افزایش تأمین خوراک این واحد‌های پتروشیمی پایین‌دست نیز هستیم، هرچند که با شبه‌تولیدکنندگان و تولیدکنندگان قلابی روبه‌رو هستیم که اصلاً به کار تولید صنایع تکمیلی در پتروشیمی نمی‌پردازند و باید با آن‌ها برخورد جدی شود.

وزیر نفت اظهار داشت: در سال جاری ظرفیت گاز غنی کشور از هزار میلیون مترمکعب عبور می‌کند و ما تمرکز خود را بر سرمایه‌گذاری در پارس جنوبی ادامه می‌دهیم و قصد داریم تا پیش از زمستان امسال تولید گاز به میزان ۶۰ میلیون مترمکعب دیگر افزایش یابد.

وی با اشاره به این‌که در طرح‌های پتروشیمی تمرکز کردیم و در سال ۹۸ و ۹۹، ۱۸ طرح جدید پتروشیمی راه‌اندازی می‌شود، گفت: تا سال ۱۴۰۰ ظرفیت پتروشیمی ما به ۵۰ میلیون تن افزایش خواهد یافت و میزان صادرات نیز به ۳۶ میلیارد دلار افزوده می‌شود.

این مقام مسئول در ادامه همچنین با اشاره به شرایط تولید خدمات فنی و مهندسی در داخل کشور گفت: ما با صحبتی که با تولیدکنندگان داشتیم، به دنبال این هستیم تا حجم بیشتری از خدمات فنی مهندسی را به داخل کشور ارجاع دهیم و به دنبال آن نیز خرید کالا‌های صنعت نفت بیشتر از داخل خواهد بود.

به گفته زنگنه، یکی دیگر از اقداماتی که امسال صورت خواهد گرفت، استفاده از نقدینگی است که در اختیار مردم است، زیرا می‌توان از این نقدینگی برای توسعه بیشتر صنعت نفت استفاده کرد.

وی همچنین با اشاره به همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت آپ گفت: ما سعی داریم همگام با دیگر شرکت‌های بزرگ تولیدکننده نفت، به همکاری با استارت آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان ادامه دهیم که این نمایشگاه فرصت بسیار مغتنمی است که این شرکت‌ها بتوانند در آن حضور پیدا کنند و ما نیز از امکانات آن استفاده کنیم.

به گفته زنگنه برای نگهداشت تولید در طرح‌های بالادستی ۶ میلیارد دلار در دستورکار قرار گرفته است که ۱۰ قرارداد به ارزش ۶۵۰۰ میلیارد تومان منعقد و ۳۴ هزار میلیارد تومان دیگر نیز در دست مناقصه است که هدف ما از این قرارداد‌ها ایجاد اشتغال و رونق تولید برای سازندگان داخلی است.

زنگنه در ادامه با اشاره به قرارداد‌های IPC برای توسعه بالادست گفت: علی‌رغم محدودیت‌هایی که دشمنان برای ما ایجاد کرده‌اند، ما موفق شدیم که برای میادین سپهر، جفیر، دالپری، آبان، پایدار غرب و شرق، قرارداد‌هایی را منعقد کنیم که انتظار داریم وضعیت تولید در این میادین نیز بهبود پیدا کند.

وی همچنین با اشاره به گازرسانی به شهر‌ها و روستا‌ها اضافه کرد: ۲۰ هزار میلیارد تومان برای گازرسانی به این مناطق هزینه اختصاص داده شده است که ما می‌توانیم روزانه ۹ روستا را تحت پوشش گاز ببریم.

بیژن زنگنه در ادامه صحبت‌های خود به موضوع تحریم نفتی و فشاری که آمریکا به ایران می‌آورد تا صادرات نفت ایران را صفر کند اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها به دنبال صفر کردن صادرات نفت ایران هستند، اما این نکته را بگویم که همکاری این کشور با دو کشور همسایه ما که البته با خیال واهی روبه‌روست، این امر را محقق نخواهد کرد. من لازم است اعلام کنم آنچه که کشور‌های همسایه مدعی هستند، در خصوص ظرفیت تولید و حجم مخازن نفت‌شان صحیح نیست و آن‌ها در این زمینه اغراق می‌کنند و اگر اسناد و مدارک کافی در این باره دارند به شرکت‌ها و موسسات بین‌المللی ارائه دهند تا آن‌ها نیز آن را بررسی کنند.

وزیر نفت با اشاره به این‌که بازار نفت با بیانیه و گفتگو ثبات پیدا نمی‌کند، اظهار داشت: با اقدامات نمایشی و دادن جو روانی نمی‌توان بازار نفت را کنترل کرد و من اعلام می‌کنم که بازار نفت بسیار شکننده است و جمهوری اسلامی ایران نیز هرگز از نفت به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده نکرده است.

وی در پایان با اشاره به این‌که برخی‌ها به دنبال همکاری بین اعضای اوپک و غیراوپک هستند، گفت: این اقدام بسیار مفیدی است، اما برخی از کشور‌ها نیز دنبال این هستند که این تفاهمی که در اوپک وجود دارد را از بین ببرند که همین جا اعلام می‌کنم ما به یاری خدا و استقامت و ایستادگی که داریم از این شرایط عبور خواهیم کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟