مصوبه محدودیت کشت برنج همچنان پابرجاست

کد خبر: ۹۰۴۶۷۸
|
۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۸ 10 June 2019
|
2409 بازدید

مدیر کل امور آب وزارت کشاورزی با بیان اینکه طرح محدودیت کشت برنج در کشور همچنان اجرا می شود، گفت: هیئت وزیران هیچ تغییری در این مصوبه ایجاد نکرده است.

به گزارش مهر، رضا سرافرازی مدیر کل دفتر امور آب وزارت جهاد کشاورزی صبح امروز در نشستی خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر اینکه به گفته تولید کنندگان، طرح محدودیت کشت برنج در برخی مناطق لغو شده است، گفت: تغییر در این مصوبه فقط توسط هیئت وزیران امکان پذیر است و تاکنون هیئت وزیران هیچ تصمیمی در این زمینه نگرفته است.

وی تاکید کرد: این طرح همچنان در حال اجرا است.

سرافرازی با اشاره به تعیین الگوی کشت برای محصولات کشاورزی، توضیح داد: وزارت جهاد کشاورزی تقریباً برای تمام دشت‌های کشور الگوی کشت مشخص کرده است. ولی در این زمینه با برخی مشکلات مواجه هستیم. به عنوان مثال بحث محدودیت کشت برنج یکی از مصوبات وزارت جهاد کشاورزی بوده که کشت این محصول را برای حدود سه سال محدود کرده‌ایم.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: تصمیم وزارت جهاد کشاورزی بر این بود که از کشت برنج جز در استان گیلان و مازندران حمایت نکند.

وی با بیان اینکه برنج در ۱۷ استان کشور کشت می‌شود، ادامه داد: اما با توجه به شرایط بارندگی در سال جاری و قیمت برنج در کشور کشاورزان به کشت این محصول رغبت دارند و وزارت جهاد کشاورزی نیز نمی‌تواند برخورد جدی با تولید کنندگان انجام دهد بنابراین در چنین شرایطی نیاز است که سایر دستگاه‌ها مانند استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، وزارت نیرو و قوه قضائیه به این مسئله ورود کنند.

وی افزود: سال گذشته سطح زیرکشت برنج در استان اصفهان ۲۵ هزار هکتار بوده ولی در حال حاضر به دو هزار هکتار رسیده و کشت ارزن با کمک دولت جایگزین آن شده و به تدریج در حال توسعه است.

تحویل آب به کشاورزان بصورت حجمی

وی با اشاره به اینکه تحویل حجمی آب یکی دیگر از برنامه های ما است، گفت: آب باید به صورت کنترل شده و حجمی در اختیار بخش قرار بگیرد.

سرافرازی ادامه داد: این مساله کمک می کند که وزارت جهاد کشاورزی بتواند برنامه های خود را در مناطق کشت پیاده و اجرا کند.

تجهیز ۲.۱ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور به سیستم نوین آبیاری

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۲.۱ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور به سیستم های نوین آبیاری مجهز شده اند، گفت: بخشی از طرح ها نیز توسط بخش خصوصی انجام شده که حدود ۳۰۰ هزار هکتار بوده است.

سرافرازی ادامه داد: در مجموعه حدود ۸.۵ میلیون هکتار اراضی آبی در کشور وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۷۰۰ هزار حلقه چاه در کشور وجود دارد، افزود: نیمی از این چاه ها غیرمجاز است و الان در برنامه وزارت نیرو قرار دارد که با آنها برخورد شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟