گفتگوی تلفنی شینزو آبه و ترامپ

کد خبر: ۹۰۵۴۶۸
|
۲۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۳۱ 14 June 2019
|
10803 بازدید
نخست‌وزیر ژاپن پس از پایان سفر خود به ایران، به‌صورت تلفنی با رئیس‌جمهور آمریکا گفتگو کرد.

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، دفتر رسانه‌ای کاخ سفید روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا و شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن به‌صورت تلفنی با یکدیگر گفتگو کرده‌اند.

در این بیانیه آمده است: «رئیس‌جمهور ترامپ امروز با نخست‌وزیر ژاپن شینزو آبه گفتگو کرد. دو طرف در مورد موضوعات دوجانبه از جمله سفر اخیر آبه به ایران و مسائل مرتبط با حمله اخیر به دو نفتکش در دریای عمان بحث و تبادل نظر کردند. رئیس‌جمهور ترامپ از نخست‌وزیر آبه به خاطر تلاش‌هایش برای تسهیل ارتباط [آمریکا]با ایران تشکر کرد. دو طرف همچین در مورد مذاکرات جاری درباره روابط تجاری آمریکا-ژاپن و نیز سفر رئیس‌جمهور ترامپ به ژاپن برای شرکت در اجلاس گروه-۲۰ (G-۲۰) در اوزاکا صحبت کردند.»

شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن در سفر خود به تهران با مقامات بلندپایه ایرانی از جمله حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیس‌جمهور حسن روحانی دیدار و گفتگو کرد.

نخست وزیر ژاپن روز چهارشنبه یعنی در نخستین روز از سفر خود به تهران، تلاش برای کاهش تنش را مهم‌ترین هدف این سفر عنوان کرده و گفته بود: «قویاً امیدوارم که سفر من به ایران منجر به کاهش تنش‌ها و برقراری صلح و ثبات در منطقه شود.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی روز پنج‌شنبه در دیدار شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و هیئت همراه تأکید کردند: «جمهوری اسلامی ایران هیچ اعتمادی به آمریکا ندارد و تجربه تلخ مذاکرات قبلی با آمریکا در چارچوب برجام را به هیچ وجه تکرار نخواهد کرد، زیرا هیچ ملت آزاده و عاقلی مذاکره تحت فشار را نمی‌پذیرد».

پیش از آن حسن روحانی نیز در نشست خبری مشترک با نخست‌وزیر ژاپن، در خصوص موضوعات مطرح‌شده از سوی نخست‌وزیر ژاپن در رابطه با ایران و آمریکا خاطرنشان کرده بود: «کلید مسئله در دست واشنگتن است و بی‌تردید هر زمانی که آمریکایی‌ها فراتر از حرف رفته و عملا تحریم‌های غیرقانونی علیه ایران را رفع کنند، شرایط متفاوت خواهد شد.»

دولت ترامپ از زمان خروجش از برجام در اردیبهشت ۹۷ تاکنون تحریم‌های اقتصادی مختلفی را علیه ایران وضع کرده است، اما نتوانسته ایران را وادار به تسلیم در برابر خواسته‌های خود کند.

آمریکا حتی در برهه‌ای ایران را به تقابل نظامی تهدید کرد و وقتی نشانه‌ای از عقب‌نشینی ندید، به تمنای مذاکره روی آورد و شماره‌ای را در اختیار سفارت سوئیس (حافظ منافع آمریکا در تهران) قرار داد تا به‌منظور تماس تلفنی احتمالی به مقامات ایران تحویل داده شود.

آمریکا در هفته‌های اخیر تلاش کرده است تا به هر طریق ممکن این پیام را به ایران مخابره کند که برای مذاکره با ایران آمادگی کامل دارد، اما ایران حتی به مقامات بلندپایه خارجی -از جمله هایکو ماس وزیر خارجه آلمان و شینزو آبه نخست‌وزیر ژاپن- که اخیراً به‌منظور کاستن از تنش‌ها بین ایران و آمریکا به تهران سفر کرده‌اند، صراحتاً اعلام کرده است که آمریکا عامل اصلی همه این تنش‌هاست و تا زمانی که جنگ اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران ادامه یابد، کوچک‌ترین شانسی برای مذاکره وجود نخواهد داشت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟