بازار ارز پس از افت چشم گیر در هفته گذشته، در یکی دو روز گذشته، در مسیر افزایشی حرکت کرده است. روندی که به گفته بسیاری از فعالان بازار، به دلیل تقاضای کاذب در بازار شکل گرفته است و در این میان، بازارساز نیز به افزایش نرخ ارز در صرافیهای بانکی، سعی در جلوگیری از ادامه ورود تقاضای کاذب به بازار را دارد.
به گزارش
تابناک اقتصادی؛ در معاملات امروز (سه شنبه یکم مردادماه ۹۸) شاهد افزایش نرخ ارز در بازار آزاد و همچنین صرافیهای بانکی بودیم. در بازار آزاد آن گونه که مشاهدات خبرنگار تابناک اقتصادی نشان میدهد، در حال حاضر نرخ فروش دلار آمریکا به رقم ۱۲۶۳۰ تومان رسیده است. نرخی که نسبت به روز قبل، ۳۵۰ تومان گرانتر شده است.
این در حالی است در صرافیهای بانکی نیز امروز شاهد افزایش ۴۰۰ تومانی شاخص ارزی بودیم. به گونهای که بر اساس اطلاعات سامانه سنا بانک مرکزی که بیانگر میانگین وزنی نرخ خرید و فروش ارزبر مبنای معاملات ثبت شده در سامانه نظارت ارز توسط بانکها و صرافیهای مجاز کل کشور است؛ هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ ۱۲۲۰۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۱۲۳۰۰ تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته شده است. این نرخ نسبت به روز گذشته، ۴۰۰ تومان گران میباشد. همچنین هر یورو به عنوان دیگر ارز پرطرفدار، به نرخ ۱۴۰۰۰ تومان خریداری شد و با رشد ۳۰۰ تومان نسبت به روز دوشنبه، به قیمت ۱۴۱۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شده است.
آنچه مسلم است، در هفتههای اخیر، سیاست گذار ارزی، با رویکردی اشتباه و بدون پیش بینی، نرخ فروش دلار در صرافیهای بانکی را تا کف کانال ۱۱ هزار تومان کاهش داد و این ریزش قیمت، باعث ورود تقاضای جدید به بازار شد. تقاضایی که باعث شد دوباره شاهد رشد قیمتها در بازار ارز باشیم.
در این میان به گفته بسیاری از فعالان بازار، نوسان نرخ دلار نیمایی در محدوده ۱۱۵۰۰ تومان، مانعی برای کاهش نرخ ارز در بازار میباشد. زیرا از نگاه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی، دلار در بازار آزاد هرگاه کمتر از نرخ نیما باشد، تقاضا برای ارز از نیما به بازار آزاد تغییر مسیر میدهد و شاهد افزایش نرخ ارز در بازار آزاد خواهیم بود.
کاهش نرخ ۳۰ ارز در بانک مرکزی
بر اساس اعلام بانک مرکزی هر دلار آمریکا برای امروز «سه شنبه یکم مردادماه ۹۸» بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۴۲ هزار ریال قیمت خورد. همچنین در روز جاری هر پوند انگلیس با ۱۹۴ ریال کاهش نسبت به روز گذشته ۵۲ هزار و ۳۲۸ ریال و هر یورو نیز با ۱۰۳ ریال کاهش نسبت به روز گذشته ۴۷ هزار و ۱۷ ریال ارزشگذاری شد.
افزون بر این، هر فرانک سوئیس ۴۲ هزار و ۶۷۴ ریال، کرون سوئد ۴ هزار و ۴۵۵ ریال، کرون نروژ ۴ هزار و ۸۶۹ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۲۹۸ ریال، روپیه هند ۶۰۹ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۲۲ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۶ هزار و ۴۰ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۸ هزار و ۸۷۱ ریال، دلار هنگ کنگ ۵ هزار و ۳۷۷ ریال، ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ ریال و دلار کانادا ۳۱ هزار و ۹۸۹ ریال قیمت خورد.
از سوی دیگر، نرخ دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۲۸۰ ریال، راند آفریقای جنوبی سه هزار و ۲۲ ریال، لیر ترکیه ۷ هزار و ۳۹۸ ریال، روبل روسیه ۶۶۷ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۳ هزار و ۵۱۶ ریال، لیر سوریه ۸۲ ریال، دلار استرالیا ۲۹ هزار و ۵۰۶ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۰ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۴ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۸۱۴ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۶۵۰ ریال، ده روپیه سریلانکا ۲ هزار و ۳۸۷ ریال، کیات میانمار ۲۸ ریال و یکصد روپیه نپال ۳۷ هزار و ۸۵۹ ریال تعیین شد.
افزون بر این، نرخ یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۸۰۲ ریال، دینار لیبی ۳۰ هزار و ۵ ریال، یوان چین ۶ هزار و ۱۰۳ ریال، یکصد بات تایلند ۱۳۵ هزار و ۸۳۹ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۹۹ ریال، یک هزار وون کره جنوبی ۳۵ هزار و ۶۳۲ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۱۰ هزار و ۸۹۰ ریال، لاری گرجستان ۱۴ هزار و ۶۰۰ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۳ هزار و ۷ ریال، افغانی افغانستان ۵۱۹ ریال، روبل جدید بلاروس ۲۰ هزار و ۷۹۰ ریال، منات آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۵۷ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۲ هزار و ۸۱ ریال، سومونی تاجیکستان ۴ هزار و ۴۵۰ ریال، بولیوار جدید ونزوئلا ۴ هزار و ۲۰۶ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار ریال ارزشگذاری شد.