با وجود اینکه سازمان ملل و گروههای بینالمللی حامی حقوق بشر از بحرین خواسته بودند هر چه سریعتر روند اجرای حکم اعدام دو جوان این کشور را متوقف کند، منامه بدون توجه به این درخواستها از اجرای این حکمها در صبح امروز (شنبه) خبر داد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، با وجود اینکه سازمان ملل و گروههای بینالمللی حقوق بشری با ارسال درخواستهایی برای دولت بحرین از منامه خواستند اجرای حکم اعدام دو جوان بحرینی را متوقف کند، مسؤولان این کشور امروز اعلام کردند که حکم اعدام سه شهروند متهم به قتل یک افسر پلیس و یک امام جماعت اجرا شد.
دادستان کل بحرین امروز در بیانیهای اعلام کرد، حکم اعدام سه متهم اجرا شد که دو تن از آنها متهم یک پرونده و نفر سوم متهم پرونده دیگری بود.
علی محمد العرب (۲۵ ساله) و احد عیسی الملالی (۲۴ ساله) پس از محکومیت در پرونده قتل یک افسر پلیس در ژانویه ۲۰۱۷ اعدام شدند.
همچنین مسؤولان منامه نفر سوم را که از شهروندان بنگلادشی بود و در یک مسجد کار میکرد، به اتهام قتل شهروندی بحرینی که امام جماعت بود و مثله کردن جسد او و رها کردن آن در بیابان اعدام کردند.
درخواستهای سازمان ملل و نهادهای حامی حقوق بشر پس از آن مطرح شدند که خانوادههای علی محمد العرب و احمد عیسی الملالی تماسهای تلفنی برای دیدار با فرزندان خود که در زندانهای بحرین بازداشت بودند، دریافت کردند.
طبق قوانین بحرین ملاقات با خانواده تنها برای متهمی که حکم اعدامش در همان روز اجرا میشود، ممکن است.
اگنس کالامارد، گزارشگر سازمان ملل در پرونده قتلهای فراقانونی پیشتر اظهار کرده بود: مسؤولان بحرین باید هر چه سریعتر اجرای حکم اعدام این دو جوان متوقف کنند و براساس قوانین و استانداردهای بینالمللی محاکمه آنها دوباره انجام شود.
عفو بینالملل نیز تاکید کرده بود، مسؤولان بحرین باید هر چه سریعتر اجرای حکم اعدام این دو جوان را که پس از محاکمهای کلی و بسیار ظالمانه پس از شکنجه صادر شد متوقف کنند.
این سازمان افزود: الملالی و العرب برای اولین بار در دادگاهی جمعی شامل ۶۰ متهم در ژانویه ۲۰۱۸ محکوم شدند اما هر دو تمامی اتهامات قضایی را رد کردند.
لما فقیه، مدیر بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر نیز در این رابطه اظهار کرده بود: اجرای حکم اعدام به این معناست که پادشاه بحرین مرتکب ظلم بزرگی شده است چرا که اخباری از شکنجه زندانیان در این کشور موجب نگرانیهای شده است. میبایست با لغو فوری این دو حکم اعدام خطاهای صورت گرفته را جبران میکرد.
دیده بان حقوق بشر اعلام کرد: دادگاه تجدید نظر بحرین در ششم مه ۲۰۱۹ حکم اعدام این دو جوان را تایید کرد و سپس حکم را برای پادشاه فرستاد تا آن را تایید کرده و یا کاهش دهد و یا اینکه حکم عفو را صادر کند.
در این راستا، جمعیت الوفاق بحرین، بزرگترین گروه مخالف در این کشور با انتشار توئیتی تاکید کرد، اجرای حکمهای اعدام گفتهها درباره همکاری رژیم آل خلیفه با گروه تروریستی القاعده را ثابت میکند.
جمعیت الوفاق از تمامی گروههای مردمی نیز خواست تا خشم و مخالفت خود را در اعتراض به تروریسمی که علیه مخالفان انجام میگیرد و نیز علیه جنایت شنیع آنها در اعدام دو جوانِ مخالف به نامهای الملالی و العرب ابراز کنند.
این جمعیت در ادامه تاکید کرد: خون شهدا منجر به شکلگیری کشوری خواهد شد که در آن ظلم و استبداد و فساد وجود ندارد و این فداکاریها ثبات و امنیت از دست رفته بحرین را که مردم در آن به دلیل این نظام حاکم ناکام، با ترس و اضطراب زندگی میکنند، فراهم خواهد کرد.