مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به پروژه امیرکبیر، گفت: پروژه امیرکبیر از شهریور آغاز و تا پایان سال به ساکنان منطقه ۱۴ تحویل داده میشود.
به گزارش تیترشهر، کاوه حاج علی اکبری در حاشیه بازدید پل امیرکبیر در گفت و گو با تیتر شهر اظهارکرد: این امر یک پروژه عمرانی مانند دیگر پروژههای عمرانی متعارف در شهر است.
وی با بیان اینکه بین تراز صفر صفر و تونل، سه طبقه پارکینگ پیش بینی شده بود، گفت: با توجه به اینکه در این محدوده شاهد نبود پارکینگ محلی بودیم، تصمیم گرفتیم که از محل ردیف اعتباری تأمین پارکینگ در بافت فرسوده، بودجهای برای این امر اختصاص دادیم.
علی اکبری با اشاره به اینکه از تراز صفر به صفر به بالا، سه طبقه فضای تجاری با زیربنای حدود ۳۰ هزار مترمربع پیش بینی شده بود که قرار بود با مشارکت بخش خصوصی اجرا شود، افزود: اما براساس تحلیلهای ما مشخص شد که فضای تجاری در آنجا به هیچ وجه کارایی ندارد.
وی در ادامه با بیان اینکه کما اینکه در منطقه ۱۲، بین خیابان ایران و سه راه امین حضور هم فضای تجاری که حدود ۲۰ سال گذشته ساخته شده، با حدالقل کارایی مورد بهره برداری قرار میگیرد، اظهارکرد: با توجه به اینکه محله شکوفه محلهای پیچیده و فشرده است و کمبود خدمات در حوزههای مختلف دارد، تصمیم گرفتیم از کاربری تجاری صرف نظر کرده و تراز همکف پروژه امیرکبیر در منطقه ۱۴ را به تأمین فضای باز شهری و برخی از خدمات مورد نیاز محله شکوفه اختصاص دهیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه با بیان اینکه حدود ۶ هزار مترمربع مساحت دارد، افزود: براساس نیازسنجی از ساکنان این محله متوجه شدیم که آنها با کمبود خدمات مانند خدمات ورزشی و هایپرمارکت مواجه هستند بنابراین ما این امور را در پروژه جانمایی کردیم.
وی با اشاره به اینکه تم اصلی فضا، فضای عمومی شهری است که امکان فراغت، تفریح، دوچرخه سواری و پیاده روی را برای ساکنان محله فراهم کند، گفت: براساس هماهنگی که با شهرداری انجام دادیم این امر از سال ۹۱ در دستورکار قرار گرفت و طراحی پروژه با مجموعه طراحان متخصص در کشور آغاز شد.
علی اکبری در ادامه با بیان اینکه اکنون در حال برگزاری مناقصه برای انتخاب پیمانکار هستیم، گفت: امیدواریم از ابتدای شهریور ماه پروژه را آغاز کنیم.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بیان کرد: البته این پروژه یکسری پیچیدگیها دارد؛ از این بابت که پیمانکار در تراز پایینتر از همکف مشغول تکمیل پارکینگ است؛ درواقع اینکه در یک پروژه دو کارگاه و دو پیمانکار باشد، ممکن است پیچیدگی ایجاد کند، ولی سعی بر این است که شهریور ماه آغاز و تا پایان سال به ساکنان منطقه ۱۴ تحویل دهیم.
وی در خصوص بودجه این پروژه بیان کرد: سازمان نوسانی شهر تهران، ردیف بودجهای تحت عنوان پروژههای بهسازی محیطی دارد که مصوب شورای شهر تهران است و برای پروژههایی که هدفشان توسعه یا ارتقا یا ایجاد قلمرو عمومی در شهر تهران در محلههای کم برخوردار است، مورد استفاده قرار میگیرد.
علی اکبری در ادامه با بیان اینکه منابع از بودجه مذکور تأمین خواهد شد و نگرانی در این خصوص وجود ندارد، گفت: کما اینکه این پروژههای زیاد هزینه بردار نیست در حقیقت این پروژه کم هزینه بوده و بیشترین رضایت را به دنبال دارد.
وی همچنین در ادامه با اشاره به اینکه فعلا این پروژه منطقه ۱۴، در ضلع شرق خیابان هفده شهریور متمرکز است، افزود:، اما مذاکراتی را با منطقه ۱۲داشتیم که بتوانیم فضای شهری یکپارچهای را روی بالای عرشه امیرکبیر ایجاد کنیم.
علی اکبری افزود: اکنون توافق کردیم که پلازای ما تا عمق ۱۵۰ متر غرب هفده شهریور هم نفوذ کند و یک هم پیوندی بین دو سمت ایجاد شود و این مستلزم این است که خود سطح هفده شهریور در این تقاطع آرام سازی شود.
وی با بیان اینکه قرار است جنبه پیاده روی و دوچرخه سواری در این منطقه افزایش یابد و آنجا هم از نظر ترافیکی نیازمند تمهیداتی است، گفت:، ولی در گام دوم بعد از شروع در شرق هفده شهریور ما عمق ۱۵۰ متری هم به پروژه اضافه خواهیم کرد، ولی اینکه چطوری با بقیه در منطقه ۱۲، پیوند پیدا کند، در حال مطالعه و بررسی آن هستیم؛ چون ما درواقع خیابان گوته در آنجا از نظر ظرفیتی بالا است و شاید بتوانیم خیابان گوته را به عنوان محور هم پیوند مدنظر قرار دهیم.
وی بیان کرد: اینکه هم پیوندی برقرار شود، مورد توافق همه دست اندرکاران در شهرداری هست فقط کیفیت و چگونگی این را میتوانیم با یک تاخیر پاسخ دهیم.
علی اکبری در خصوص احداث خط مترو در اینم محدوده، اظهارکرد: استگاه مترو خط ۶ در آنجا تقاطع دارد.
وی در ادامه با اشاره به تمهیدات برای جلوگیری از آسیب در این زمینه به ساکنان، افزود: اولا کارکرد این فضای شهری کارکرد محلهای خواهد بود یعنی ارزیابی اجتماعی، ترافیکی و شهری را مدنظر قرار دادیم درواقع یک فضای شهری نخواهد بود که در مقیاس بالای شهری و دیگر مناطق فعالیت کند که بخواهد با حجم زیاد جمعیت رو به رو شود. به خاطر همین خیلی نگران این نیستیم که ازدحام آن در حدی باشد که ساکنان اطراف را دچار آسیب کند.
علی اکبری در ادامه افزود: پارکینگها و استگاه مترو این منطقه هم محلهای بوده بنابراین ازدحام جمعیت وجود نخواهد داشت.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه با بیان اینکه ما خیلی با معضل جدی برهم خوردن آرامش و آسایش ساکنان، مواجه نخواهیم شد، اظهارکرد: آنجا قرار نیست فضای خیلی شلوغ باشد. در گذشته فضای بازی وجود نداشت خانوادهها سر و صدا را تحمل میکردند اکنون این پروژه نیز به همان شکل خواهد بود و کاملا محلهای است.
وی در ادامه با بیان اینکه ایستگاه مترو و پارکینگهای این منطقه محله است، گفت: این نکته قابل توجه است که یکی از برنامههای جدی شهرداری تهران در این دوره و تمهیداتی که در برنامه پنجم توسعه آمده است، توسعه قلمرو عمومی است به این معنا که امکان استفاده همه شهروندان از فضای شهری مناسب، فراهم شود.
علی اکبری افزود: اینکه میگوییم همه شهروندان یعنی چشم انداز همه شهروندان شامل زنان و مردان و کودکان و کهنسالان امکان استفاده از آن فضای شهری را داشته باشند.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اظهار کرد: فضای شهری در تمام ساعات شبانه روز و ایام قابل استفاده باشد؛ فضا باید انطباق پذیر باشد و با ویژگیها و فرهنگ اجتماعی مصرف کنندگان سازگاری داشته باشد که این هدف کلیدی است که در شهرداری تهران دنبال میشود و این اصل در خصوص پروژه امیرکبیر نیز دنبال میشود.
علی اکبری با بیان اینکه محلاتی هم داریم که کم برخوردار است در این زمینه شهرداری تمرکزش را در این راستا گذاشته است، گفت: در اینجا شهرداری تهران از فضای تجاری صرف نظر کرد تا بتواند قلمرو عمومی توسعه یابد.