شعبهای از دیوان عدالت اداری، یکشنبه سیزدهم مرداد، در رایی، حکم به «الزام پلیس راهور ناجا به صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت برای زنان واجد صلاحیت» صادر کرده بود.
به گزارش
«آزادی» در توضیح خبر آمده است «طبق گردشکار این پرونده، زنی مقیم اصفهان به طرفیت نیروی انتظامی دعوایی به خواسته الزام به صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت مطرح کرده است».
شاکی در شرح دادخواست آورده «اینجانب دارای کلیه شرایط لازم برای دریافت گواهینامه رانندگی موتورسیکلت هستم، اما راهور ناجا از صدور گواهی نامه امتناع میکند».
هنوز یک روز از ابراز خوشحالی زنان و به اشتراک گذاشتن تصاویر موتورسیکلتهای مورد علاقه شان در فضای مجازی نگذشته بود که دوشنبه یک مقام قضایی از تقاضای تجدید نظر نیروی انتظامی در مورد این رای خبر داد.
محسن قائمی نسب، مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری، غیرقطعی بودن رای یکی از شعب دیوان در خصوص الزام راهنمایی و رانندگی مبنی بر صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان را اعلام کرد.
مدیرکل حوزه ریاست دیوان عدالت اداری گفت: «این رای، رای شعبه بدوی بوده و غیر قطعی است». بر اساس گفته او، «نیروی انتظامی در مورد این رای تقاضای تجدیدنظر کرده و موضوع در حال گذراندن فرآیند قانونی است».
به دنبال آن، رسانهها از قول یک مقام قضایی گفتند «بعید به نظر میرسد که این رای در مرحله تجدیدنظر تایید شود».
این در حالی است که یک روز پیش، دیوان عدالت اداری در حکمی، پلیس ایران را ملزم کرده بود «برای زنان گواهینامه موتورسیکلت صادر کند» و عنوان شده بود «راندن موتورسیکلت به جنسیت ربطی ندارد». حتی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور و قیمت خودروها، صدور گواهینامه موتور برای زنان لازم دانسته شد.
«شرایط حاکم بر وضعیت شهر نشینی و عدم امکان مالی جهت تهیه خودرو برای همه اقشار و سهولت رفت و آمد با موتورسیکلت جهت رتق و فتق امور زندگی، ضرورت صدور گواهینامه را برای آنها بیشتر نمایان میسازد».
موافقان ومخالفان موتورسواری زنان چه میگویند؟
ماندانا احمدی، حقوقدان در گفتگو با
«آزادی» درباره موتورسواری زنان به لحاظ قانونی، گفت: «در قانون هیچ ماده و تبصرهای مبنی بر ممنوعیت موتورسواری خانمها وجود ندارد».
احمدی با تاکید بر اینکه در زمان دریافت گواهینامه رانندگی، درباره جنسیت سوال نمیشود، ادامه داد: «در حال حاضر زنانی در کشور هستندکه پشت فرمان تریلی، اتوبوس و تراکتور مینشینند و حتی صداوسیما هم آنها را با عنوان زنان موفق نشان میدهد. چطور کسی میتواند سوار تراکتور شود، اما اجازه سوار شدن بر موتور سیکلت را نداشته باشد؟»
البته مساله موتورسواری زنان، مخالفانی هم دارد. آیت الله احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد از مخالفان موتورسواری زنان است. علم الهدی در سال ۱۳۹۱ در خطبه نماز جمعه با اشاره به اینکه به گفته او «زن کارخانهای است که خداوند خلق کرده تا انسان تولید کند»، گفت: «اینکه بانوان در مقابل چشم نامحرم موتور سوار شوند و تک چرخ بزنند خلاف شرع و حرام است».