توسعه چشمگیر «فیشینگ» با همکاری مسئولان بانکی +تصویر

پس از آنکه آگهی ام در سایت دیوار تأیید و منتشر شد، پیامکی دریافت کردم که در آن تأکید شده بود «آگهی شما در سایت ما ثبت گردید. برای فعال سازی نهایی هزینه حق اشتراک ۱۰۰۰ تومان را در لینک زیر پرداخت نمایید. در غیر این صورت آگهی شما حذف خواهد شد.» پیامکی که از یک سرشماره ناشناس ارسال و لینکی به آن پیوست شده که نام دیوار هم در آن به چشم می‌خورد.
کد خبر: ۹۲۰۹۱۰
|
۰۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۱ 30 August 2019
|
18860 بازدید
|
تابناک اجتماعی -
«فوقش هزار تومن از دست می‌دهم»؛ این جمله‌ای است که یادآوری آن برای بسیاری از مال باختگان بسیار دردناک است.
 
به گزارش «تابناک»؛ گسترش کسب و کار‌های مجازی و بهره گیری از اینترنت برای انجام بسیاری از امور روزمره، در کنار مزایای فراوانی که به دنبال داشته، آسیب‌هایی جدیدی نیز متوجه مردم کرده که از جمله آنها، کلاهبرداری‌های اینترنتی است.

اتفاقی که شایع‌ترین آنها، «فیشینگ» است؛ اصطلاحی که برای نوعی خاص از کلاهبرداری‌های دنیای مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرد که مربوط به تراکنش‌های مالی می‌شود و از طریق جعل یک وبسایت صورت می‌گیرد.

این کلاهبرداری البته مدت هاست که به مدد اقداماتی در بسیاری از کشور‌ها به شدت کاهش یافته و گریبانگیر افراد اندکی می‌شود؛ اما در ایران، کسب و کاری شکوفاست که روز به روز ابعادش وسیع‌تر می‌شود و گسترش پیدا می‌کند و حتی به وادی‌های جدید سوق پیدا کرده و گاه، به شکل گیری رقابت میان کلاهبرداران هم می‌رسد!

درست مانند اتفاقی که در حاشیه سایت‌های خرید و فروش آنلاین مانند دیوار در جریان است. رقابت تنگاتنگ کلاهبرداران برار به دام انداختن کاربران این سایت که حتی پیشتر موجب شده پلیس فتا نیز به ماجرا واکنش نشان داده و نکات ایمنی در این خصوص را به عموم مردم یادآوری نماید.
 

تدبیری شایسته تقدیر که البته می‌شد حدس زد چندان مؤثر نباشد و همین گونه هم شد. این را می‌شود از گزارش‌هایی دریافت که از کلاهبرداری از کاربران این سایت در صفحه حوادث رسانه‌ها منتشر می‌شود و حکایت از فعالیت چندین مجموعه در این وادی دارد. اتفاقاتی که در شبکه‌های اجتماعی نیز بازتاب وسیعی داشته و دارد.

رویدادی که یکی از مال باختگان این گونه شرحش می‌دهد: بعد از آنکه آگهی ام در سایت دیوار تأیید و منتشر شد، پیامکی دریافت کردم که در آن تأکید شده بود «آگهی شما در سایت ما ثبت گردید. برای فعال سازی نهایی هزینه حق اشتراک ۱۰۰۰ تومان را در لینک زیر پرداخت نمایید. در غیر این صورت آگهی شما حذف خواهد شد.»

پیامکی که از یک سرشماره ناشناس ارسال شده و لینکی به آن پیوست شده که نام دیوار هم در آن به چشم می‌خورد، هرچند با آدرس این سایت همخوانی ندارد. لینکی که مراجعه کنندگان به آن به صفحه‌ای شبیه درگاه پرداخت «به پرداخت» بانک ملت هدایت می‌شوند تا در دام فیشینگ گرفتار شده و موجودی حسابشان را از دست دهند.

البته این کلاهبرداری جدید نیست و پیشتر هم برخی به شیوه‌ای مشابه جیب بسیاری از مردم را خالی کرده اند. با این تفاوت که حالا کلاهبرداران منسجم‌تر از گذشته عمل می‌کنند و هم در شناسایی افراد سرعت عمل زیادی از خود نشان می‌دهند و هم شمارشان افزایش یافته و با یکدیگر رقابت هم می‌کنند؛ رقابتی که در تنوع پیامک‌های دریافتی و لینک‌های پیوست شده به آن مشهود است.

مجموعه‌های از کلاهبرداران که راه مقابله با آن‌ها مشخص و از قضا، مصوب هم شده است؛ اینکه رمز‌های دوم کارت‌های بانکی (همان رمز خرید اینترنتی با کارت‌های بانکی) ابطال شده و رمز‌های یکبار مصرف جایگزین شان شود؛ اتفاقی که باید حدود یکسال پیش رخ می‌داد، اما بانک‌ها مقدمات اجرایش را فراهم نکردند تا اجرایش به تعویق بیفتد.

مصوبه‌ای برای خلاصی مردم از فیشینگ که بانک مرکزی موظف به اجرای آن است و باید از سوی بانک‌ها اجرایی شود، اما خبری از اجرایش نیست تا نتیجه، منتفع شدن کلاهبرداران و افزایش شمار مال باختگان باشد؛ کلاهبردارانی که نظام بانکی مجال جولان دادن را در اختیارشان قرار داده است.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۳
انتشار یافته: ۲۰
رسول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
پنجاه میلیون ادم چوب سادگی چند صد نفر رو بخورن ؟ رمز دوم یکبار مصرف بیشتر از انکه به نفع مردم باشه به نفع دولته !.....رمز دوم پیامکی رو مخابرات رایگان میفرسته ؟!...... چون گوشی تلفن داریم همه میخوان ازمون سوءاستفاده کنن اداره برق میخواد قبض رو حذف کنه و پیامک قبض بیاد !..........پس پول ابونمان که میگیره چیه ؟ ما اگه از فردا نخواهیم گوشی داشته باشیم کیو ببینیم ؟ اصلا با این قیمت ارز و چند برابر شدن گوشی میتونیم گوشی بخریم ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
جالبه که بانکها برای ایجاد رمز یکبار مصرف هم میخوان اپلیکیشن تو پاچه مردم بکنن !همه دنیا با یک پیامک ساده این کار رو انجام میده , اما چون کل شاپرک و درگاههای بانکی درآمد فوق میلیاردی از راه سایتهای شرط بندی دارن , زیر بار رمز دوم یکبار مصرف پیامکی نمیرن !
اگر کل 80 میلیون نفر هم خام اپیکیشنهای بانکها بشن , من یکی یک تنه هیچوقت هیچ اپلیکیشنی که اینها تائیدش کنن رو نصب نمیکنم !!!
پنجره
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
اگه ممکنه سایت من رو هم تبلیغ کنید!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
نکات ایمنی رو بابا برقی باید گوشزد کنه کار پلیس تعقیب و دستگیری مجرمه طرف اسمس میده نمیتونن ردشو بگیرن؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
بانک یک وظیفه مهمش نگهداری از پول مردم و حفظ امنیت اونه و به خاطر اون کارمزد یا سود میگیره. در واقع اگر کسی با شکستن رمز، پول دیگران رو بدزده، این بانکه که باید خسارت بده و پولی که دزدیده شده رو برگردونه و مشکل بانکه نه مردم! چون مثلا من پولم رو دادم به بانک و بانک باید طبق درخواست من به دیگران اون پول رو بده. اگر کسی خودش رو جای من جا زد و از بانک پول من رو دریافت کرد، این مشکل بانکه نه من! نمیدونم آیا در عمل و در قوانین ما چنین اتفاقی میفته یا نه؟ یا ممکنه بانکها با ضوابطی این موضوع رو گردن مردم انداخته باشن. کسی میدونه؟
پاسخ ها
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
بله اگر رمز رو بشکنن بانک باید جوابگو باشع اما اگه خود صاحب حساب از روی نا آگاهی رمزش رو در اختیار فرد دیگری بگذاره دیگه بانک مقصر نیست. بانکها وقتی دیدند بعضی افراد خیلی ساده لوحانه عمل می کنند سیستم رمز یک بار مصرف رو هم طراحی کردند. حالا آیا بانکها بازم مقصرند. حرف رو ادم باید با دلیل و مدرک بزنه.
منوچهر
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
رمز یکبارمصرف راه خوبیه ولی اگه قرار باشه برای هر بانک یک اپلیکیشن نصب کنیم که اینطوری کل گوشی میشه اپلیکیشن بانک ها
کلا ما تو ایران فیلم داریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
یه کلاه بردار به همین طریق های که بیان کردید یک نقر رو قربانی کرده اومده از من خرید کرده و پول خریدش رو از حساب فرد قربانی پرداخت کرده.
حال پلیس محترم فتا تمام دارایی من که حساب بانکیم ستش رو مسدود کرده چون پول اومده تو حساب من. به هیچ سراطی هم مستقیم نمیشن. محل سکونت شاکی هم 48 ساعت از محل سکونت من فاصله داره نه میتونم برم اونجا پیش قاضی پرونده نه میتونم کاری کنم تمام موجودیمم مسدود کردن . نمیدونم این چه قانونیه . مگه من کف دستم بو کرده بودم که این شخص خریدار کلاه برداره؟ تو پیشونیش نوشته بود کلاه برداره؟ دیوار کوتاه تر از دیوار ما گیر نیاوردن حساب منو مسدود کردن فعلا هم نمیدونم باید چکار کنم و آخر ماجرا چی میشه!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
سوال اینه که کلاهبردار از کجا میدونه طرف توی دیوار اگهی گذاشته که بهش اسمس بزنه؟ نکنه به دیوار هم نفوذ کردند؟
ضغف دیواره
پاسخ ها
ماهورا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
البته یک راه داره
ولی نمیگم بد آموزی نشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۹
دانشمند! چطوری پس با کسی که آگهی گذاشته تماس میگیرن ملت؟ شماره اش رو میزاره دیگه!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
یک راه ساده برای انحام تراکنش استفاده از پیامک تایید تراکنش توسط متقاضی تراکنش می باشد که می تواند به شماره موبایلش ارسال شود درصورت تایید، تراکنش انجام شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۸
وقتی از سامانه مخابراتی استفاده میشه قابل ردیابی نیست ؟!!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟