۴ خط جدید مترو از کدام معابر و محله‌ها می‌گذرد؟

بر اساس طرحی که از سوی شرکت فرانسوی سیسترا و شرکت گنو به‌عنوان همکار آن پیشنهادشده، شهر تهران در افق ۱۴۲۰ علاوه بر خطوط موجود و خطوط حومه‌ای، نیاز به چهار خط جدید مترو دارد و برای پس از آن نیز دو خط اکسپرس پیشنهادشده است.
کد خبر: ۹۲۱۹۵۶
|
۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۳ 04 September 2019
|
10008 بازدید
|
۵
شهرداری تهران نقشه، اطلاعات خطوط و ایستگاه‌های طرح جامع حمل‌ونقل ریلی تهران را منتشر کرد.

به گزارش فارس، شهرداری تهران اعلام کرد: هم‌زمان با پیگیری تأمین منابع مالی و اقدامات اجرایی برای تکمیل و رفع اشکالات خط ۷ و افتتاح و تکمیل خط ۶ مترو، برای تکمیل مطالعات، تصمیم‌گیری درباره نحوه توسعه مترو در محدوده شهر تهران و حومه آن انجام گرفته است. این مطالعات هم‌اکنون به مرحله نهایی رسیده و در مراحل تصمیم‌گیری و تصویب نهایی در مراجع ذی‌ربط دولتی قرار دارد.

بر اساس طرحی که از سوی شرکت فرانسوی سیسترا و شرکت گنو به‌عنوان همکار آن پیشنهادشده، شهر تهران در افق ۱۴۲۰ علاوه بر خطوط موجود و خطوط حومه‌ای، نیاز به چهار خط جدید مترو دارد و برای پس از آن نیز دو خط اکسپرس پیشنهادشده است.

مهم‌ترین وجه تمایز خطوط پیشنهادی جدید با خطوط موجود در شبکه متروی تهران آنجاست که برخلاف خطوط فعلی که عمدتاً مسیر‌های قطری، شرقی- غربی و یا شمالی- جنوبی را طی می‌کنند و همگی از محدوده مرکزی شهر عبور می‌کنند، مسیر خطوط پیشنهادی ۸ و ۹ و ۱۰ و ۱۱ حلقه‌های مکمل و نسبتا وسیعی را در خارج از محدوده مرکزی شهر پوشش می‌دهند.

بر اساس پیشنهاد‌های مطالعات اخیر طرح جامع حمل‌ونقل ریلی تهران، خط ۸ مترو به طول ۳۷ کیلومتر و با ۳۵ ایستگاه، به‌صورت C. شکل، یک رینگ میانی تشکیل می‌دهد که از بزرگراه رسالت، محدوده جانبازان آغاز می‌شود، به سمت غرب تا تقاطع یادگار امام- شیخ فضل‌الله می‌رسد، سپس با عبور از بزرگراه یادگار امام تا انتهای بزرگراه آیت‌الله سعیدی به سمت جنوب پیش می‌رود و نهایتا به سمت شرق تا بزرگراه بسیج امتداد می‌یابد. این خط با هشت خط فعلی و آتی مترو و همچنین خطوط راه‌آهن تبادل سفر خواهد داشت.

خط ۹ مترو نیز در این طرح به طول ۴۶ کیلومتر و با ۳۹ ایستگاه پیش‌بینی‌شده است و به‌نوعی مکمل خط ۸ محسوب می‌شود. این خط از محدوده چیتگر در شمال غرب تهران آغاز می‌شود، ابتدا به سمت شمال و سپس در مسیری طولانی به سمت شرق حرکت می‌کند و سپس در محدوده بزرگراه امام علی (ع) به سمت جنوب حرکت می‌کند و در محله دولت‌آباد در جنوب شرق تهران پایان می‌یابد. خط ۹ پیشنهادی، تمام خطوط شمالی- جنوبی فعلی مترو را قطع می‌کند و با آن‌ها ایستگاه تبادلی خواهد داشت.

خط ۱۰ مترو به طول ۴۱ کیلومتر و با ۳۴ ایستگاه، شمالی‌ترین خط پیشنهادی برای متروی تهران است که از ایستگاه وردآورد در میانه خط ۵ مترو شروع می‌شود، از محدوده‌های شمالی بزرگراه نیایش و صدر به سمت شرق امتداد می‌یابد و ایستگاه انتهایی آن قنات کوثر خواهد بود. این خط نیز با تمام خطوط شمالی- جنوبی متروی تهران تبادل سفر دارد.

خط ۱۱ مترو نیز به طول ۲۶ کیلومتر و با ۱۷ ایستگاه، از ایستگاه مترو چیتگر آغاز می‌شود و مناطق ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ را به شبکه حمل‌ونقل ریلی درون‌شهری متصل می‌کند. این خط که محدوده‌های جنوبی و جنوب غرب شهر تهران را پوشش می‌دهد، با نگاه TOD طراحی‌شده و با چند خط فعلی و آتی مترو تقاطع و تبادل سفر خواهد داشت و محله‌های تهرانسر، خلیج و یافت‌آباد را به شبکه متروی تهران متصل می‌کند.

در نقشه منتشرشده که حاوی پیشنهاد‌های مشاور مطالعاتی طرح است، علاوه بر چهار خط جدید مترو، موقعیت دو خط اکسپرس نیز بدون مشخص کردن ایستگاه‌ها پیشنهادشده است؛ اولین خط اکسپرس، انتهای خط ۵ فعلی مترو را پس از عبور از خیابان‌های کارگر جنوبی و ستارخان، بر روی کریدور راه‌آهن به مسیر ریل حومه‌ای جنوب شرق تهران تا محدوده شهر‌های قرچک، پیشوا و ورامین وصل می‌کند.

خط دو اکسپرس نیز اتصال مسیر کریدور راه‌آهن شمال شرق تهران (رودهن، بومهن، پردیس و جاجرود) را به کریدور جنوب غربی تهران (اسلامشهر، رباط‌کریم و پرند) برقرار می‌کند.

در مطالعات بازنگری طرح جامع حمل‌ونقل ریلی تهران، چهار خط ریلی سبک LRT و نیز مسیر‌های تکمیلی برای خطوط فعلی مترو نیز پیشنهادشده که کل این نقشه در تهران من قابل مشاهده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۵
امیر
|
Sweden
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
تمام این طرح ها تا وقتی که واگن کافی برای رفع نیاز خطوط فعلی تامین نشه به هیچ دردی نمیخوره . در حال حاضر بزرگترین مشکل خصوص مترو و BRTکمبود واگن و اتوبوس هستش نه تعداد خط
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
مسیر شرق به غرب، و غرب به شرق اتوبان همت و حکیم، نیازمند مونوریل (قطار هوایی) می باشد تا از بار ترافیک آن کاسته شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
فکری بحال اتوبوسهای دودزا و پر سر و صدا کنید، اکثرا کولر ندارن و تابستان اذیت میشیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
سلام: برای رفع معضل ترافیک ،رفع آلودگی هوا ،کم مصرف کردن بنزین و صرفه جویی در وقت و انرژی راهی جز توسعه مترو در کلان شهر ها مخصوصا تهران نداریم بر اساس نیاز سنجی های مختلف تهران به 20 خط مترو با واگن های کافی با توقف 2 دقیقه در هر ایستگاه نیازمند اساسی است متاسفانه با وجود مصوبه مجلس و عدم پیگیری و نظارت مجلس، دولت ها در این امر کوتاهی و غفلت می کنند
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
وا حسینا از دل مترو اهواز کی از اهواز میگذرد.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟