نشست اعلام جزئیات گام سوم کاهش تعهدات برجامی؛

کمالوندی: گازدهی IR6 آغاز شد/ رفع محدودیت‌های تحقیق و توسعه هسته‌ای/ گام‌های بعدی، فردو و موضوع نظارت است/ می‌توانیم غنی‌سازی یک میلیون سو را محقق کنیم/ مدیرکل موقت آژانس فردا وارد کشور می‌شود

کمالوندی در خصوص گازدهی سانتریفیوژ آی ‌آر 6 نیز افزود: آی ‌آر 6 قرار بوده در سال ۱۱ برجام گازدهی شود که گازدهی آن را شروع کردیم. راه اندازی زنجیره ماشین آی آر 4 بیست تایی هم الان انجام شده است. ماشین‌های آی آر 6 را به صورت زنجیره ۲۰ تایی از دیروز گازدهی کرده‌ایم و زنجیره ۳۰ تایی را در برنامه بعدی انجام می‌دهیم...
کد خبر: ۹۲۲۴۰۶
|
۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۳ 07 September 2019
|
19333 بازدید
|

سخنگوی سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه تهران فعلا قصدی برای اعمال محدودیت در نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ذیل برجام ندارد، از آغاز گازدهی به سانتریفیوژ پیشرفته آی‌آر6 در یک زنجیره 20 تایی خبر داد.

به گزارش «تابناک»؛ بهروز کمالوندی معاون امور بین الملل، حقوقی و مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی امروز (شنبه) شانزدهم شهریور ماه در نشستی خبری در محل این سازمان به تشریح جزییات گام سوم کاهش تعهدات برجامی پرداخت.

کمالوندی در ابتدای نشست خبری خود به ارائه تصویری کلی از وضعیت سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران پرداخت. وی دهه ۸۰ را دهه رسیدن به مقیاس های صنعتی در سازمان انرژی اتمی از جمله در تاسیسات نطنز، آب سنگین اراک و ... خواند.

وی با اشاره به اینکه دشمنان انقلاب اسلامی تلاش‌هایی را برای ایجاد مشکل در مسیر صنعت هسته‌ای ایران صورت دادند، تصریح کرد که اوج فعالیت های این صنعت تولید اورانیوم ۴ و ۲۰ درصد بود.

کمالوندی ادامه داد: تلاش بر این است کشور تکنولوژی بومی داشته باشد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: بعد از برجام، عملا با بدعهدی‌هایی مواجه شدیم. طرف مقابل تعهداتش را انجام نداد و با مشکلاتی روبرو شدیم، به خصوص بعد از خروج آمریکا از برجام که پس از آن نظام تصمیم گرفت بین تعهدات طرف مقابل و حقوق ما توازنی ایجاد کند.

کمالوندی: گازدهی IR6 آغاز شد/ رفع محدودیت‌های تحقیق و توسعه هسته‌ای/ گام‌های بعدی، فردو و موضوع نظارت است/ می‌توانیم غنی‌سازی یک میلیون سو را محقق کنیم/ مدیرکل موقت آژانس فردا وارد کشور می‌شود

وی درباره کاهش تعهدات برجامی عنوان کرد: اگر کاهش تعهداتی باشد، باید متمرکز شویم بر ضمیمه یک. راکتور اراک، تولیدات آب سنگین، بازفرآوری سوخت مصرف شده، غنی‌سازی که در گام اول از ۳۰۰ تن و در گام دوم از خلوص ۳.۶۷ درصد عبور کردیم.

کمالوندی تصریح کرد: سه موضوع باقی مانده، یکی فردو و دیگری نظارت های آژانس است که فعلا بنا نداریم تغییری در نظارت های آژانس داشته باشیم و تعهدات شفاف‌سازی به مانند گذشته انجام می‌شود.

وی ادامه داد: ما می‌توانیم غنی‌سازی یک میلیون سو را محقق کنیم. در تحقیق و توسعه بندهای ۳۲ تا ۴۳ عملا هست. چهار موضوع اتفاق افتاده و آژانس امروز مراجعه می‌کند و می‌بیند ۴ اقدام انجام شده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: در مسیر غنی‌سازی ما محدودیتی وجود نداشته چون برنامه‌ها برای بلندمدت دیده شده بود.

وی ادامه داد: تا الان هزاران سند برای سانتریفیوژها درست کردیم. چهار اقدام امروز انجام شد؛ یکی در ارتباط با بند 39 و ماشینهای سانتریفیوژ. سانتریفیوژها همانطور که تحقیق و‌ توسعه می‌کنند به انباشت ذخایر ما کمک می‌کنند. این اقدام از دیروز انجام و امروز به آژانس اعلام شد و تولیدات تحقیقاتی ما به ذخایر ما افزوده می‌شوند.

کمالوندی در خصوص گازدهی سانتریفیوژ آی ‌آر 6 نیز افزود: آی ‌آر 6 قرار بوده در سال ۱۱ برجام گازدهی شود که گازدهی آن را شروع کردیم. راه اندازی زنجیره ماشین آی آر 4 بیست تایی هم الان انجام شده است. ماشین‌های آی آر 6 را به صورت زنجیره ۲۰ تایی از دیروز گازدهی کرده‌ایم و زنجیره ۳۰ تایی را در برنامه بعدی انجام می‌دهیم.

به گفته کمالوندی، ۴ اقدام دیگر مانده که دو مورد آن راه اندازی زنجیره میانی IR2m است که باید از سال ۱۱ انجام می‌شد که راه اندازی آن و گازدهی زنجیره ۱۰ تایی سانتریفیوژهای IR5s و گازدهی آن برای حدود ۲ ماه آینده انجام می‌شود. می‌توانیم راه اندازی زنجیره‌های شاهد ۱۶۴ تایی IR4 و راه اندازی زنجیره‌های شاهد ۱۶۴ تایی IR2m و زنجیره میانی سانتریفیوژ IR5s را تا دو ماه آینده داشته باشیم.

وی درباره دعوت از فروتا مدیرکل موقت آژانس گفت که این سفر براساس برنامه گذشته بود و اگر آمانو زنده بود این سفر باید در همین زمان انجام می‌شد. وی فردا صبح وارد تهران می‌شود و تا ظهر ملاقات هایی با ظریف و صالحی دارد و بعدازظهر تهران را ترک می‌کند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین گفت، بتن‌ریزی نیروگاه دوم بوشهر نیز در دستورکار است.

کمالوندی عنوان کرد: در تحقیق و توسعه محدودیتی نداشتیم و کشور مسیر حساب شده‌ای را طی کرده است. بنا نداریم کار غنی‌سازی را با عجله انجام دهیم. ماشین‌های سانتریفیوژ نیاز به تست های مختلف از جمله تست عمر و ... دارند که باید در زمان خود انجام شوند.

وی با بیان اینکه دیگر به زمان‌هایی که اعلام کرده بودیم متعهد نیستیم، اظهار داشت: اگر طرف مقابل تعهداتش را اجرا کند ما به تعهداتمان برمی‌گردیم و هر چه جلوتر می‌رویم این شرایط سخت‌تر خواهد شد. طرفهای اروپایی باید بدانند که زمان زیادی نمانده و اگر قرار است اقداماتی صورت گیرد باید زودتر انجام شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ضمن تأکید بر اینکه اگر بخواهیم غنی‌سازی ۲۰ درصدی انجام دهیم باید ذخایر ۴.۵ درصد را افزایش دهیم، تصریح کرد: توانایی افزایش ظرفیت و سطح غنی‌سازی نه فقط ۲۰ درصد بلکه به مراتب بیشتر از ۲۰ درصد در داخل کشور موجود است.

کمالوندی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه تا چه زمانی این گامها ادامه خواهند یافت و آیا در گام ۴ برنامه‌ای برای توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی و غنی سازی 20 درصدی وجود خواهد داشت، گفت: لیستی از گامهای مختلف به شورای عالی امنیت ملی و ریاست جمهوری ارائه شده و خیلی گزینه‌ها در فهرست اول دیده شده بود؛ حتی خروج از NPT را دیده بودیم که بعد خودمان تجدیدنظر کردیم. بحثهای فنی دارد به انتها می‌رسد، فردو و نظارتها باقیمانده که نگاه سازمان این نیست که در حوزه نظارتها وارد شود، بخصوص در حوزه پادمان و مسائلی مثل پروتکل الحاقی، مادامی که کار خلافی انجام نمی‌دهیم دلیلی ندارد شفافیت نداشته باشیم و بهانه به دشمن بدهیم.

وی گفت: گام‌های بعدی گامهایی است که شاید کمتر از جنس فنی باشد. فعال کردن فردو باقی مانده است که می‌تواند یک گزینه باشد و البته در حوزه‌های دیگری که عمدتا نمی‌تواند فنی باشد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس درباره غنی‌سازی ۲۰ درصدی بیان کرد: نیاز ما ۲۰ درصد نیست و ترجیح ما این است که یک پله جلو برویم و ذخایر بیشتر ۴.۵ درصد داشته باشیم.

وی همچنین درباره تفاوت وضعیت گام سوم با گام اول گفت: ما داریم به پایان اجرای تعهدات کشور در حوزه فنی وارد می‌شویم و این پیام واضحی است که تا زمانی که تعهداتشان را انجام ندهند نباید انتظار داشته باشند که ایران تعهداتش را انجام دهد.

معاون رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین گفت که کار پیشران هسته‌ای نیز به خوبی پیش می‌رود و کارهای تحقیقاتی آن در حال انجام است اما این اقدام زمان‌بر است.

کمالوندی: گازدهی IR6 آغاز شد/ رفع محدودیت‌های تحقیق و توسعه هسته‌ای/ گام‌های بعدی، فردو و موضوع نظارت است/ می‌توانیم غنی‌سازی یک میلیون سو را محقق کنیم/ مدیرکل موقت آژانس فردا وارد کشور می‌شود

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گازدهی به IR6 به معنای عملیاتی شدن آن است؟ گفت: الان زنجیره ۲۰ تایی را شروع و ۳۰ تایی را به زودی خواهیم داشت که اگر استفاده کنیم میزان «کرش» آن کمتر از ماشینهای قبلی است ولی چون دانش آن دارد مستندسازی می شود اگر نیاز باشد و بگویند ذخایر را بالا ببریم ممکن است این ماشین را مستقر کنیم.

وی از روسیه و چین بخاطر مواضعی که داشتند قدردانی کرد و افزود: اروپایی‌ها در جلسات خصوصی اذعان دارند و دنبال راه‌حل هستند ولی یا توانایی ندارند یا اراده لازم را در برابر آمریکا ندارند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: هیچ تردیدی نداریم که به اهدافمان می‌رسیم، هم به لحاظ فنی و هم سیاسی. حرف ما منطق دارد.

وی درباره سانتریفیوژ IR8 و اینکه آیا ایران به سانتریفیوژهای بالاتر فکر می‌کند،گفت: قبل از برجام آنها برای ورود به برجام وقتی متوجه شدند این سانتریفیوژ در حال تولد است می خواستند سقط شود ولی تولد این ماشین به آژانس اطلاع داده شد. زنجیره سه تایی را باید گازدهی کنیم که به زودی انجام می‌شود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره سوخت نیروگاه بوشهر گفت: ما فعلا سوخت مصرف شده نداریم ولی درباره بازفرآوری قرار بوده تا ۱۵ سال بازفرآوری نداشته باشیم ولی نیت می‌تواند عوض شود و اگر قرار باشد انجام شود انجام می‌دهیم.

کمالوندی درباره اینکه چرا در گام سوم قرار شد سراغ تحقیق و توسعه برویم، گفت: فعلا تغییری در ظرفیت ماشین ها در فردو و نطنز (۱۰۴۴ و ۵۰۶۰ ) نمی‌دهیم.

«حسن روحانی» رئیس جمهور چهارشنبه شب ۱۳ شهریور و یک روز پیش از پایان فرصت ۶۰ روزه دوم ایران به طرفهای باقی مانده در برجام و بعد از نشست مشترک سران سه قوه اعلام کرد که گام سوم از روز جمعه (۱۵ شهریور) برداشته می‌شود.

روحانی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه کاهش تعهدات در گام سوم، اظهار داشت: در گام سوم، سازمان انرژی اتمی موظف است در زمینه تحقیق و توسعه هر آنچه نیاز فنی کشور است، بلافاصله شروع کند و تمام تعهداتی که در زمینه تحقیق و توسعه در برجام مدنظر بوده را کنار بگذارد و شاهد گسترش در حوزه تحقیق و توسعه در زمینه انواع سانتریفیوژهای جدید باشیم و سازمان انرژی هر آنچه برای غنی‌سازی نیاز داریم، انجام دهد و شاهد سرعت عمل در این زمینه باشیم.

جمهوری اسلامی ایران بنا بر بیانیه 18 اردیبهشت شورای عالی امنیت ملی در توقف برخی تعهدات برجامی، اقداماتی را در قالب گام‌های اول و دوم صورت داد؛ در گام اول ایران از ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی شده ۳.۶۷ درصد عبور کرد و در پایان این گام و زمان ورود به گام دوم (۱۶ تیر ماه) نیز عنوان شد که ایران از این به بعد سقف غنی سازی ۳.۶۷ درصد را رعایت نمی‌کند و یک روز بعد هم بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با فارس خبر داد که سقف اورانیوم غنی شده ایران به ۴.۵ درصد رسیده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۷
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۷۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
تبریک امیدوارم آنقدر در زمینه ی هسته ای پیشرفت کنیم تادر آمد حاصل از صادرات این صنعت جایگزین نفت شود
درود بر دانشمندان ایران
پاسخ ها
مهدی
| Germany |
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
تولید واقعی، غذا و پوشاک و مسکن است با علم و تکنولوژی ویا بدون آن.
اورانیوم تهیه کردن یک لجبازی بیهوده و خطرناک است و جانشین نفت هم نخواهد شد ،آنچه شاید جانشین نفت شود انرژی خورشیدی است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
هند انرژی هسته ای داره ولی کو صادرات . پاکستان هم همینطور . کره شمالی هم همینطور . یکم مطالعه هم خوبه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
احسن ملت تنبلل ایران دنبال نفت مفتن
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
فکر نان کنید که خربزه فقط آب است !؟
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
از هسته ای جر هزینه هیچی در نمی آد
ناشناس
| Singapore |
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
به نظر آمریکا و متحدانش در فصل زمستان که شهر ها به شدت نیاز به گاز دارند حمله نظامی هدفمندی به تاسیسات نفت و گاز کشور میکنند تا یک هرج ومرج فراگیر برای یکی دو ماه ایجاد کنند و تمام خواسته هاشون رو تحمیل کنند .الان دارند لفتش میدن تا فصل سرما برسه
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
اقدامات در مقابل تحریم نفتی ایران کم است.
اقتصاد ایران را قفل کرده اند امریکایی ها و این اقدام امروز گام سوم کم است و متاسفانه اقایون دست از اروپا نمی کشندو گام سوم هم مانند دو گام قبلی ضعیف است.
مکرون و ترامپ برای مقابله با ایران متحد هستند ان وقت اقایون هنوز به خیال خوش عهدی اروپایی ها هستند.
ذخایر استراتژیک اورانیوم را با غناهای بالا باید زیاد کنند نه اینکه گازدهی به زنجیر ۲۰ تایی اری ۶ فقط و این در حد پایلوت است ولی اقدامات اروپایی ها و امریکایی ها در حد انفجار اقتصاد و رندگی عادی مردم بوده.
اروپایی ها ۳ ماه و ۵ ماه و ۱۲ ماه را خواهید دید طی می کنند و اقدامی نخواهند کرد.
ایران تا یک جهش هسته ای گسترده نکند امکان ندارد در مذاکرات دست بالا را پیدا کند و مردم در حال نابود شدن هستند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
برجام تموم شده - اینو همه فهمیدن بجز ایرانی ها

غنی سازی گسترده و خروج از NPT
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
اقدام خوب ولی ناکافی و متوازن با بدعهدی خروج امریکا از برجام نمی باشد.
متاسفانه دولت همچنان دل به برجام دارد تا شاید اروپایی ها کاری کنند.ایران باید برود روی غنی سازی گسترده تا ذخایرش بسیار زیاد شود .
ار۶ چند سو است؟
اروپایی ها و مخصوصا مکرون بسیار عوضی هستند و در بحث معامله نفتی میخواسته برای چین و هند و کره جنوبی نه خودش نفت معافیت نفتی بگیرد.
خزانه داری امریکا مخالفت کرد .
۲ سال قبل در سازمان‌ملل مکرون بحث موشکی را پیش کشید و الان هم برنامه اش برای برجام مربوط به بعد از سال ۲۰۲۵ میلادی است.
الان برجام شده تعهدات فقط برای ایران و بی تعهدی طرف های مقابل.
روسیه هم که جای خالی نفت ما را پر می کند و هر از گاهی هم اظهار تاسف از شرایط فعلی می کند منتهی در عمل سود اصلی را دارد می کند با فروش بالای نفت و جایگزین ایران.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
استاد آمریکا نشین! غنی سازی گسترده برای مردم آب و نون میشه؟! چرا متوجه نیستید؟!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
داریم بدست خودمان از برجام خارج می شویم آیا برای عواقب آن فکر کرده ایم اگر انتظار دارید هر کشوری حتی چین و روسیه بخاطر ما با آمریکا در گیر شوند سخت در اشتباهید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
یک سال هیچ کاری نکریدم چی شد الان همین خط اعتباری چرا پیشنهاد دادن سر در نمیاری دخالت نکن دخالت نکن
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
۱۴.۰۱
پهلوون اینجا چکار میکنی؟ناوچه های موشک انداز امریکایی دو طرف تنگه هرمز نزدیک ابهای ما لنگر انداختن و تو رو صدا میزنن.جای تو اینجا تو این سایت نیست.وقت شعار دادن هم دیگه نیست. برو جلو نشون بده میتونی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
عواقب ماندن در برجام یکطرفه و افزودن تحریمها بدون نگرانی
ناشناس
| United States of America |
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
ناشناس ۱۴.۰۱ زیاد به خودت فشار نیار عزیزم، باشه دخالت نمیکنه، تسمه تایمت پاره میشه ها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
گام بیستمم با این شرایط بردارید تره خرد نمی کنن برای ما اروپایی ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
قرار نیست کسی واسه ما تره خرد کنه جانم.ما خودمون تره ها رو خرد میکنیم فقط میخواهیم هر گوش دراز یال زردی نیاید در تره خرد کردن ما سرک بکشد و فضولی کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
خدا را صد هزار مرتبه شکر، دغدغه همه مردم همین بود ، باید برای این خبر یک هفته جشن بگیریم ، آخ جووون خبر خوش هسته ای
محمد ر ا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
خاک توسراروپاییهاعوض اینکه همدل باهم وباغرب باشندخودشونم نمیدونندچی ازکجا میخواهند
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
فقط به فقط:
تنها ،موضوع ساخت بمب اتمی میتونه جوابگوی هزینه های مستقیم و غیر مستقیم سازمان انرژی اتمی باشه و بس
حالا که تقریبا اکثر کشورها ، پرده های حیا رو رو پاره کردن و هر کاری دلشون میخواد میکنن ،،، چرا ما نباید سلاح بازدارنده ای در حد سلاحهای اونا نداشته باشیم
یادمون باشه که فقط ایه های قران لا یتغیره
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
آیه ها را هم با تفسیر خود بخواه تغییر می دهند!
جناب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
فقط باید با رعایت خواست اکثریت و دموکراسی واقعی و بر سر کار اوردن نمایندگان واقعی مردم
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
برجام تموم شده و برای خارجی ها کاغذ پاره ای بیش نیست - فقط ایرانی ها اینو نفهمیدن

خروج از برجام و توافق NPT
ساخت بمب اتمی

چرا اینقدر دیر می فهمیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
از نظر فنی ۲۰سال با بمب اتم فاصله داریم
ناشناس
| Germany |
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
۷۰ سال پیش آمریکا دو بمب اتمی اونم برای تمام کردن جنگ جهانی استفاده کرده همین صدا و سیمای میلی ۵ تریلیون بار در موردش صحبت کرده! بمب اتمی به چه درد ما میخوره؟! نسخه کره شمالی توی ایران قابل اجرا نیست.
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۶
هرگامی که در این زمینه برداشته میشه کشور ایران و مردم صدها گام دچار مشکلات و بدبختی میشوند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟