پس از انتشار خبرهایی درباره تولید یک فیلم تازه با محوریت عبدالمالک ریگی، برخی اهالی سیستان و بلوچستان در تماس با برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به این موضوع اعتراض کردند و خواستار جلوگیری از تولید پروژه تازهای پیرامون این شرور شدند، چون به باور آنها تولید سریالی بیش از آنکه به ترمیم چهره سیستان و بلوچستان کمک کند، به القای فضای ناامنی در استان دامن میزند و یک ضدتبلیغ آشکار برای برخی حوزهها نظیر گردشگری این استان محروم است.
به گزارش «تابناک»؛ فیلم سینمایی «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار با استقبال عمومی و فروش قابل توجهی مواجه شد. این فیلم با داستان عشق یک فروشنده به دختری که برای خرید به مغازه او رفته، شروع میشود؛ فروشندهای که از قضا عبدالحمید ریگی برادر عبدالمالک ریگی از آب درمیآید که هنوز درگیر فرقههای تروریستی نشده اما خیلی زود او تحت تأثیر القائات برادرش، مسیر برادرش را پیش میگیرد و به خوبی مسیر تغییر یک شخص با زندگی طبیعی به یک شخص افراطی و تروریست به تصویر کشیده میشود.
این فیلم به نوعی خط ممیزی میان اعضای شرور این خانواده و مردم سیستان و بلوچستان و به خصوص طیف وسیعی از قوم شریف ریگی گذاشت و از این منظر قابل تقدیر بود اما با این حال اکرانش موجب خرسندی همه مردم سیستان و بلوچستان نشد و برخی مردم این استان نسبت به این مسأله خرسند نشدند، چون اعتقاد داشتند این مسأله به همان اندازه که میتواند نقش مثبتی داشته باشد، موجبات وحشت آفرینی است؛ آن هم در دورانی که مردم سیستان و بلوچستان تلاش وسیعی برای جذب گردشگر برای نقاط مختلف این استان به ویژه چابهار داشتهاند و موفقیتهایی را نیز به دست آوردند.
پس از آنکه مشخص شد، سعید ملکان تهیه کننده و گریمور سینمای ایران، در نخستین تجربه کارگردانیاش در حال حاضر، قصد ساخت داستان دستگیری عبدالمالک ریگی را دارد و فیلم سینمایی «روز صفر» چنین مضمونی دارد، نقدها حتی از جانب چهرههایی که صرفاً با شرایط این استان آشنایی داشتند و حتی جزو مردم این استان محسوب نمیشدند نیز مطرح شد و برخی کاربران در فضای مجازی با طرح این موضوع که «از صدها مشکل مردم محروم سیستان و بلوچستان بیاهمیتترینش ماجرای عبدالمالک ریگی است. آن وقت کارگردانهای سفارشیساز باید در این ماجرا دو تا دو تا فیلم بسازند...» به نقدهای تندی نسبت به این موضوع پرداختند.
اکنون «تابناک» مطلع شده مردم سیستان و بلوچستان نسبت به ساخت مکرر چنین فیلمهایی حساس شدهاند و برخی از آنها در تماس با نمایندگان مجلس، از جمله نمایندگان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی، به ساخت فیلم «روز صفر» سعید ملکان اعتراض کرده و خواستار عدم تولید این فیلم شدهاند. آنها اصرار پرداختن به این مسأله را به ضرر توسعه استان و دارای آثار منفی در جذب سرمایه و گردشگر تلقی کردهاند و خواستار واکنش مناسب نمایندگانشان شدهاند و با طرح این پرسش که «آیا تنها جذابیت سیستان و بلوچستان برای فیلمسازی عبدالمالک ریگی است؟!» خواستار تغییر جهتگیری فیلمسازی نسبت به این استان به عنوان مرکز ناامنی و قاچاق مواد مخدر شدهاند.
بیشک دستگیری عبدالمالک ریگی، یکی از سوژههایی است که از قابلیت سینمایی بالایی برخوردار است؛ اما اصرار بر تولید چنین آثار به صورت پیاپی چنین حساسیتهایی را به وجود آورده است. مردم سیستان و بلوچستان که قدردان زحمات سربازان گمنام امام زمان در برقراری امنیت در این استان هستند، بیشتر به دنبال فراموش شدن خاطرات تلخ گذشته از ذهن عموم مردم هستند و تبدیل شدن ناامنیهای گذشته به بخشی از تاریخ هستند و تصور میشود بازآفرینی سینمایی این روایات، ممکن است برای بخشی از افکارعمومی به اشتباه چنین تداعی کند این سیستان و بلوچستان موقعیت امنی برای سرمایه گذاری یا سفر نیست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.