چاووش‌اوغلو: ادلب شاهد فاجعه است/تشکیل کمیته قانون اساسی گام مهمی برای حل بحران است

وزیر خارجه ترکیه تأکید کرد که استان ادلب در مقابل چشم جهان شاهد فاجعه است و ترکیه دیگر نمی‌تواند از آوارگان بیشتری استقبال کند.
کد خبر: ۹۲۵۸۵۱
|
۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۵ 25 September 2019
|
2403 بازدید

وزیر خارجه ترکیه تأکید کرد که استان ادلب در مقابل چشم جهان شاهد فاجعه است و ترکیه دیگر نمی‌تواند از آوارگان بیشتری استقبال کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در نشست اتحادیه اروپا در حاشیه هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل گفت: رنج و مشکلات سوری‌ها از زمان برگزاری کنفرانس بروکسل درباره بحران سوریه طی ماه مارس افزایش یافته است. به ادلب نگاه کنید در مقابل چشمانمان شاهد فاجعه است و در صورتی که این بحران بدتر شود ترکیه از بزرگترین متضررین خواهد بود.

وی گفت: ما از چهار میلیون تن استقبال کردیم و اکنون ۳۰۰ هزار آواره سوری در ادلب در دروازه کشور ما هستند. تعداد ساکنان ادلب مساوی تعداد سوری‌ها در ترکیه است و نمی‌توانیم آوارگان بیشتری را تحمل کنیم. اعضای اتحادیه اروپا و کشورهای دیگر از کمک‌های ترکیه به آوارگان قدردانی کردند. ما حدود ۴۰ میلیارد دلار تاکنون به خاطر آوارگان هزینه کرده‌ایم و تعهداتی که برای حمایت از آوارگان داده‌ شده بسیار کمتر از حمایت‌هایی است که ما ارائه کرده‌ایم.

چاووش‌اوغلو گفت: کمک به آوارگان سوری یک مسئولیت اخلاقی است.

وی بر اهمیت حل سیاسی دائم بحران سوریه برای بازگشت آوارگان به کشورشان تأکید کرد و گفت: ما از تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه استقبال می کنیم و این مهم‌ترین گام برای حل سیاسی بحران است. تلاش‌های جمعی ترکیه و کشورهای ضامن روند آستانه این نتیجه سرنوشت‌ساز را رقم زد.

چاووش‌اوغلو گفت: در کنار تسریع در روند سیاسی باید شرایط امنیتی و زیرساخت در سوریه را بهبود ببخشیم تا سوری‌ها بتوانند به کشورشان بازگردند. بیش از ۳۶۰ هزار سوری از ترکیه به مناطقی که در چارچوب جنگ علیه تروریسم آزاد شده‌اند، بازگشتند. این نشان می‌دهد که سوری‌ها مایلند به کشورشان بازگردند. ترکیه، اردن، لبنان و عراق برای برگزاری یک نشست بین المللی برای بازگشت سوری‌ها به کشورشان تلاش می‌کنند.

وی بر اهمیت همکاری میان ترکیه و اتحادیه اروپا درباره موضوع آوارگان تأکید کرد و گفت که بحران هنوز به پایان نرسیده است.

چاووش‌اوغلو به اهمیت نقش ترکیه در رساندن کمک‌های بشردوستانه به سوریه اشاره کرد و گفت: حدود ۳۱ درصد کمک‌های بشردوستانه بین المللی که به سوریه می‌رسد از طریق ترکیه وارد کشور می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟