به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفدهمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
17 مهر 1321، حاج عزالممالک اردلان به معاونت وزارت دارایی و مورخ الدوله سپهر به معاونت وزارت بازرگانی پیشه و هنر منصوب شدند.
17 مهر 1324، اموال منقول آمريكا در راه آهن دولتي ايران به مبلغ هشت ميليون دلار خريداري شد و چك آن به نمايندة دولت آمريكا تحويل گرديد.
17 مهر 1339، صندوق بین المللی پول به دولت ایران سی و پنج میلیون دلار وام داد.
17 مهر 1346، یک هیات بلندپایه از کویت برای مذاکره پیرامون نفت فلات قاره وارد تهران شد.
17 مهر 1352، هویدا نخست وزیر اعلام کرد قیمت ها باید به سطح قیمت های اول خرداد 52 بازگردد. همچنین در این روز دولت برای مبارزه با گران فروشی جمعیتی به نام حمایت از مصرف کننده تشکیل داد.
17 مهر 1353، وزیر بازرگانی کره جنوبی در راس یک هیات عالی رتبه وارد تهران شد.
17 مهر 1356، زاهدی در آمریکا اعلام کرد: دولت ایران تاکنون 7/6 میلیارد دلار به کشورهای دیگر کمک کرده است.
17 مهر 1357، اعتصاب كارگران كارخانجات در حمايت از انقلاب اسلامي ابعاد گسترده تري يافت.
17 مهر 1391، هوگو چاوز، رییس جمهوری ونزوئلا که از دشمنان دیرینه آمریکا به شمار می رفت و با بیماری سرطان دست و پنجه نرم میکرد، موفق شد بر دشوارترین چالش انتخاباتی خود غلبه کند و با چهارمین پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، انقلاب سوسیالیستی خود را تحکیم بخشد.
17 مهر 1393، اعلام شد که نرخ بیکاری در تابستان 93، تک رقمی و به حدود 5.9 درصد رسیده است.
17 مهر 1396، بانک مرکزی از توافق پیمان دوجانبه پولی میان ایران و ترکیه خبر داد. با اجرایی شدن این توافق روابط اقتصادی ایران و ترکیه براساس ریال و لیر صورت می گیرد.
17 مهر 1397، رسانه آمریکایی واشنگتن فریبیکن در گزارشی از شکاف داخلی میان مقامات دولت آمریکا بر سر تحریمهای ایران و قطع دسترسی تهران به سوئیفت خبر داد. در شرایطی که ترامپ و بولتون خواستار اعمال شدیدترین تحریمها و قطع مراودات تجاری شرکای اروپایی با ایران هستند، کادری از مقامات وزارت خزانهداری آمریکا به رهبری استیو منوچین قاطعانه با این تصمیم مخالفت کرده و در آستانه اجرایی شدن تحریمهای جدید، راه را برای یک زورآزمایی داخلی هموار کردهاند. هدف وزیر خزانهداری آمریکا حفظ امکان تعامل با ایران در آینده است.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد