کوه ۶۰ متری زباله‌ در جوار فرودگاه امام خمینی

ارتفاع زباله‌ها در آراد کوه به ۶۰ متر رسید این در حالی است که رئیس جمهور ۶ ماه پیش دستور پاکسازی داده بود. در نزدیکی فرودگاه بین المللی واقع شده و عامل انتشار بوی نامطبوع شده و صنعت گردشگری را تحت الشعاع قرار داده است.
کد خبر: ۹۲۸۷۳۲
|
۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۲ 09 October 2019
|
8019 بازدید
|
۶

ارتفاع زباله‌ها در آراد کوه به ۶۰ متر رسید این در حالی است که رئیس جمهور ۶ ماه پیش دستور پاکسازی این منطقه را داده بود. این کوه در نزدیکی فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) واقع شده و عامل انتشار بوی نامطبوع شده و صنعت گردشگری را تحت الشعاع قرار داده است.

به گزارش «تابناک» به نقل از میزان، مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه در کیلومتر ۲۳ جاده قدیم تهران - قم و در جنوب کهریزک واقع شده است و روزانه انواع پسماندهای مختلف از منابع مختلف؛ همچون مناطق ۲۲ گانه، شهرک و شهرهای اطراف، مراکز بهداشتی و درمانی، لجن و سرشاخه و غیره جهت امحا و دفع به این مرکز ارسال می‌شود.

بوی بد متصاعد شدن گازهای پسماند زباله در مجتمع آرادکوه، تنفس مردم شهرهای باقرشهر، کهریزک، جنوب شهرری و مسیر و اطراف فرودگاه امام خمینی(ره) را مختل کرده است.

تپه‌ای به ارتفاع ۶۰ متر از دپوی حدود ۹ هزار تن از انواع زباله‌های شهری وصنعتی و بهداشتی که مردم اطراف منطقه از این وضعیت راضی نیستند. وجود این سایت دفن زباله در نزدیکی فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) موجب آزردگی دائم ساکنان و گردشگران داخلی و خارجی شده است.

ماه گذشته عیسی کلانتری رئیس سامان محیط زیست قول کور شدن ۱۴ تا ۱۵ مکان ایجاد بو در اطراف فرودگاه را داده بود که هنوز عملی نشده است. ۶ ماه پیش رئیس جمهور به شهرداری دستور داد آراد کوه باید جا به جا شود. ولی خلیل آبادی، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر در این رابطه می‌گوید کاری انجام نشده است و بیش از ۹ هزار تن زباله را با کامیون در حالی که شیرابه از آن کف خیابان می‌ریزد از مرکز تهران به آراد کوه منتقل می‌کنیم.

اما صدر الدین علی پور، مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران می‌گوید جا به جایی این امکان پذیر نیست، چون اعتباری بالغ بر بودجه ۲ سال شهرداری تهران را می‌خواهند و حتی جای دیگری نیز نداریم و اعتباری بالغ بر ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیاردی برای جا به جایی نیاز داریم، چون مکان جدید نیاز به ایجاد راه سازی سرمایه گذاری و خطوط پردازش و سایت تصفیه بهداشتی که در شرایط کنونی اصلا امکان پذیر نیست.

اکبر پور رئیس اداره منابع انسانی محیط زیست استان تهران می‌گوید: در آرادکوه حرکت‌هایی شده مثل تصفیه شیرابه ها که وارد مدار شده است، ولی هنوز با شرایط و استانداردهای محیط زیستی فاصله دارد.

مدیریت اجرایی پسماندها بر عهده شهرداری، نظارت بر دفع آلودگی‌ها بر عهده سازمان محیط‌ زیست و پیگیری تمام این موارد بر عهده استانداری تهران است.
این سه نهاد تا به امروز در مدیریت بحران آرادکوه موفق نبوده‌اند و حتی انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، بعد از حضور هشت‌ماهه در استانداری، باز هم از پیگیری معضلات آرادکوه خبر داده است.

به نظر می‌رسد که گره کور آراد کوه به دست شهرداری و محیط زیست باز نمی‌شود؛ و نیاز به ورود سایر دستگاه ها دارد و همچین نیازمند مطالبه عمومی است.

مردم نیز باید کمتر زباله تولید کنند و در منازل خود تفکیک را یاد بگیرند، چرا که پسماند خشک طلای کثیف است و برای آن پول پرداخت می‌شود و مردم اگر بدانند برای این تفکیک به پول می‌رسند شاید تلاش بیشتری انجام دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Afghanistan
|
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
پس روشن شد بوی گند از کجا می آید
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
چرا از این زباله ها برق تولید نمی کنند ؟
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
ملت و دولتی که حتی نمیتوانند طرح تفکیک زباله را اجراکنند.
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
تنها راه آن سرمایه گذاری آلمانها ویا ژاپنیها با تکنولوژی خودشان است ولاغیر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
سند الگوی پیشرفت اسلامی.
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۷
چرا کارخانه پسماند نمی زنییییییییییید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟