یکی از پیکانهای خسارت سیلابهای سال جاری، تاسیسات آبی و برقی استانهای مذکور را هدف قرار داد؛ به طوریکه خسارت وارده به بخش برق ۶۵۱۴ میلیارد ریال، خسارت اولیه به بخش آب و فاضلاب ۱۸ هزار و ۲۶۴ میلیارد ریال و خسارت اولیه به بخش آب و فاضلاب ۱۸ هزار و ۲۶۴ میلیارد ریال برآورد شده است.
به گزارش ایسنا، بر اثر سیلابهایی که ابتدای سال رخ داد ۲۳۵۲ روستا آسیب دیده و با قطع برق مواجه شدند. در این راستا خسارت وارده به بخش برق ۶۵۱۴ میلیارد ریال برآورد شده است. بیش از ۷۰۰ کیلومتر از خطوط انتقال و توزیع آب ۲۰۰ کیلومتر از خطوط جمعآوری فاضلاب، هشت تصفیهخانه آب و ۱۴ تصفیهخانه فاضلاب دچار خسارت شدند. آب ۱۲۰ شهر به طور کلی یا بخشی قطع شد و شبکه آبرسانی ۸۲۷ روستا با خسارت مواجه شد.
خسارت اولیه به بخش آب و فاضلاب ۱۸ هزار و ۲۶۴ میلیارد ریال برآورد شده است ۱۱۶ مورد از تاسیسات حوزه آب اعم از بندها، ایستگاههای پمپاژ، کانالها، آبگیرها و ایستگاههای هیدرومتری در اثر این حوادث خسارت دیدند. به طور کلی خسارت اولیه به بخش آب ۷۹۶۷ میلیارد ریال برآورد شده است.
شبکه توزیع برق کشور به طول ۲۸۸۳ کیلومتر دچار خسارت شد. ۲۸۶۰ دکل انتقال برق و ۱۰۱ دستگاه پست انتقال و ۹۸۶ پست توزیع برق نیز آسیب دید.
وزارت نیرو چه کرد؟
بر اساس اطلاعاتی که وزارت نیرو در اختیار ایسنا قرار داده است، بیش از ۹۵ درصد از خاموشیها و قطعی خطوط برق در چند ساعت اولیه حادثه برطرف و کلیه روستاها برقدار شدند.
اما تخریب راههای دسترسی مشکل اصلی تاخیر در برقرسانی به روستاها بوده است. با این حال شبکه همه شهرهای آسیب دیده آبدار شده و مشکلات آبرسانی همه روستاها حل شد. ۵۲۴ تیم عملیاتی در مناطق حادثه دیده فعال بودند و با ارسال تجهیزات و ماشینآلات از جمله ۵۱ کیلومتر لوله به همراه اتصالات مربوطه، ۵۴ دستگاه تانکر و بیش از ۲۸۷ هزار آب بستهبندی آبرسانی صورت گرفته است.
برنامهریزی و اقدام برای افزایش حجم مخزن سد سیمره به منظور کاهش ورودی آب به مخزن سد کرخه و در نتیجه ورودی سیلاب به شهرها و روستاها انجام شد.