نحوه برخورد والدین با پسران در آستانه سن بلوغ

کد خبر: ۹۳۳۱۷۵
|
۰۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰ 28 October 2019
|
150227 بازدید
|

یک روانشناس کودک و نوجوان ضمن ارائه توصیه‌هایی به والدینی که پسران در آستانه سن بلوغ دارند به عشق‌های شدید و ناپایدار و فشار گروه‌های همسال در دوران بلوغ اشاره و بیان کرد: والدین باید شرایطی فراهم کنند تا فرزندانشان با همسالان خود بازی کنند و تاثیرات صحیحی روی یکدیگر داشته باشند تا از این طریق مهارت‌های دوستی در فرزندشان پرورش یابد.

به گزارش ایسنا،‌ لیلا صادقی در این باره بیان کرد: افراد در مرحله بین دوران کودکی و بزرگسالی یعنی ۱۲ تا ۱۸ سالگی بلوغ را تجربه می‌کنند، بلوغ اولین مرحله نوجوانی و زمان کسب قدرت باروری است که اغلب پسران در سن ۱۲.۵ سالگی و با افزایش هورمون‌ها آن را تجربه می‌کنند. اگر علائم بلوغ در پسران تا ۱۸ سالگی بروز نیابد، آنها دچار بلوغ دیررس و اگر بلوغ قبل از ۱۰ سالگی رخ دهد آنها دچار بلوغ زودرس شده‌اند.

به گفته وی، به طور معمول پسران در بازه زمانی ۱۴ تا ۱۶ سالگی به بلوغ رسیده و در این مرحله تحول ناگهانی رشد و تکامل را کسب می‌کنند. در واقع می‌توان ادعا کرد تغییراتی که در تکامل و رشد فرد در دوران بلوغ مشاهده می‌شود در هیچ دوران دیگری از زندگی رخ نمی‌دهد. بعد از بلوغ، پختگی جسمانی تا رشد کامل صفات ثانویه جنسی ادامه می‌یابد.

صادقی با تاکید بر اینکه سن بلوغ در افراد مختلف متفاوت است، تاکید کرد: بلوغ معمولا بین سه تا چهار سال در فرد اتفاق می‌افتد که معمولا با رشد و تکامل بسیار زیاد، سریع و ناگهانی همراه است. در واقع بلوغ دوران بروز رفتارهای خاص است که در پسران همراه با تغییرات جسمی در عضلات بدن، اندام‌ها و رشد و تکامل صفات اولیه، افزایش وزن و قد، افزایش چربی، رشد استخوان‌ها و عضلات و به وجود آمدن صفات ثانویه جنسی رخ می‌دهد.

این روانشناس در همین راستا توصیه‌هایی برای نحوه برخورد والدین با نوجوانان در آستانه بلوغ ارائه کرد و افزود: نوجوانان قدرت درک تغییر و تحولات سریع و ناگهانی را ندارند و این موضوع را امری غیر عادی و غیر طبیعی قلمداد می‌کنند، به همین دلیل اغلب دچار نگرانی و اضطراب عمیق شده و حتی ممکن است گوشه‌گیر و پرخاشگر شوند یا گاهی تغییرات رفتاری ناخوشایندی در آنها مشاهده شود. در مجموع این مسائل می‌تواند جریان عادی زندگی خانواده‌ها را مختل و نوجوان را دچار مشکل کند، در این حالت اغلب نوجوانان برای درک تغییرات در دوران بلوغ به دوستان و همسالان خود پناه می‌برند و از آنها کمک می‌گیرند که معمولاً با اطلاعات غلطی که ممکن است مشکلات و خطراتی برای آنها ایجاد کند نیز مواجه شوند.

وی معتقد است: والدین به دلیل بی‌اطلاعی در برخورد با نوجوانان دچار سردرگمی و بلاتکلیفی هستند و رابطه بین آنها روز به روز خراب‌تر می‌شود، حال آنکه آشنایی والدین با تغییرات و تحولات جسمی و روانی دوران بلوغ کمک می‌کند تا آنها فرزندان را بهتر درک کرده و تغییر رفتار ناگهانی آنها را به حساب بی‌ادبی و گستاخی نگذارند و بدانند بسیاری از رفتارها مختص فرزند خودشان نیست و همه انسان‌ها این دوره را سپری می‌کنند.

این روانشناس ادامه داد: خانواده‌ها باید در این دوران با نوجوان خود ارتباط بهتری بگیرند و به آنها در حل مسائل کمک کنند. باید به نحوی رفتار کنند تا نوجوان احساس تنهایی و بی‌پشت و پناهی نداشته باشد.

وی یکی از مشغله‌های ذهنی پسران نوجوان در دوران بلوغ را ظهور غریزه جنسی دانست و تاکید کرد: نوجوانان در این دوران نمی‌دانند که چگونه با این احساس برخورد کنند به همین دلیل تعادل خود را از دست می‌دهند. باتوجه به اینکه نوجوانان با علت و چگونگی تغییرات دوران بلوغ آشنا نیستند و برخی والدین نیز نسبت به این تحولات بی‌تفاوت هستند، تحولات دوران بلوغ برای نوجوانان موضوعی ترسناک خواهد بود، یعنی ممکن است آنها در بازه‌ای از زمان منزوی و وحشت زده شوند؛ لذا بروز واکنش‌های نامناسب از سوی والدین می‌تواند به رابطه آنها با نوجوان‌شان لطمه وارد کند.

این روانشناس با تاکید بر اینکه والدین باید در دوران بلوغ فرزندشان، به نیازهای آنها توجه جدی داشته باشند، گفت: توجه به نیاز فرزندان برای ارتباط درست با جنس مخالف و توجه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی متناسب با علایق آنها از مهم‌ترین نیازهای فرزندان در دوران بلوغ به شمار می‌رود.

صادقی با اشاره به عشق‌های شدید و ناپایدار و فشار گروه‌های همسال در دوران بلوغ بیان کرد: والدین باید شرایطی فراهم کنند تا فرزندانشان با همسالان خود بازی کنند و تاثیرات صحیحی روی یکدیگر داشته باشند تا از این طریق مهارت‌های دوستی در فرزندشان پرورش یابد.

وی با بیان اینکه با رشد نوجوانان، بازی‌های آنها نیز تغییر می‌کند، تصریح کرد: پسران نوجوان علاقه‌مندند در گروه‌های بزرگ متشکل از پسر، بازی‌های خشن داشته باشند. تاثیر فشار گروه‌های هم سال از سال‌های ابتدای عمر آغاز و تا ابد ادامه پیدا می‌کند لذا اگر نوجوانان وقت خود را با افرادی که ارزش‌های مشترکی با یکدیگر دارند صرف کنند می‌توانند تاثیرات مثبتی روی یکدیگر داشته باشند.

صادقی درباره علت تاثیر فشار گروه‌های دوستی بر نوجوانان گفت: نوجوانان اغلب برای حفظ دوستی احساس تعلق و ارزشمندی و کسب تایید به گروه‌های هم سال تکیه می‌کنند. اما فشار همسالان در دوران بلوغ می‌تواند بر تصمیم‌گیری، بروز رفتارهای پرخطر جنسی و مخاطره‌آمیز، استفاده از مواد مخدر، سیگار و الکل، دزدی کردن و برقراری زودهنگام روابط با جنس مخالف تاثیر گذار باشد. لذا بهتر است پسران نوجوان در ۱۰_۱۲ سالگی مهارت‌هایی را جهت مقابله با خطرهای احتمالی آموزش ببینند.

به گفته این روانشناس، صحبت و گفتگو درباره مشکلات احتمالی دوران بلوغ برای والدین کار نسبتا ساده‌ای است، اما با این وجود برخی والدین به دلیل خجالت و شرم، از صحبت با فرزندانشان امتناع می‌کنند. آنها باید در این دوران درباره احتمال فشار گروه‌های دوستی با فرزندانشان صحبت کنند.

وی در ادامه به نوسانات خلقی پسران در دوران نوجوانی اشاره کرد و گفت: در دوران بلوغ شاهد نوسانات خلقی هستیم که این حالت در نوجوانان پسر در قالب انفجار ناشی از تغییرات بدنی بروز می‌یابد. با این وجود برخی والدین با این موضوع درگیرند که چطور باید با این نوسانات خلقی برخورد کنند؟. به والدین توصیه می‌شود که در برابر نوسانات خلقی فرزندانشان صبور باشند تا از این طریق راه‌های ارتباط کلامی را باز کنند.

این روانشناس با اشاره به اینکه نوسانات خلقی با گذر زمان برطرف می‌شود، ادامه داد: در این دوران والدین باید به رژیم غذایی مناسب، ورزش کردن و آموزش روش‌هایی برای آرامش روح به فرزندشان توجه کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۳۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۹
سلام من خیلی تجربه ندارم پسرم تازه وارد سن بلوغ شده خیلی زود از کوره در میره ومن نمی دونم که چه کار کنم
مصیب غلامی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
اگه امکان داره بیشتر درمورد بلوغ صحبت کنید
زینب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
سلام وقتتون بخیر ،پسر ۱۶ ساله ای دارم که از سن ۱۲ سالگی به بلوغ رسیده و از ۱۲ سالگی تا به همین الان بسیار پرخاشگر و منزوی شده و هنوز هم ادامه دارد بسیار بازی های رایانه ای علاقه دارد چه در گوشی و چه در پی اس همش فکر و ذهنش درگیر بازی هست امسال با این شرایط کرونا و آنلاین درس خواندن کلا بی خیال درس شده مدام به بهانه درس مجبوریم که موبایل و ازش نگیریم و تا نصفه های شب در حال فیلم دیدن و بازی رایانه ای است .کلا از بیرون رفتن متنفر هست حتی برای نان گرفتن .مدام خسته و بی انرژی هست شاید به جرات قسم بخورم شده در ماه یک بار رفته باشه حمام یعنی کلا دیر به دیر حمام میرود .انقدر کثیف و پلشت شده که منی که مادرش هستم یعنی رغبت نمیکنم وارد اتاقش بشم و حتی در آغوشش بگیرم واقعا بوی کثیفی رو حس میکنم .تو رو خدا کمکم کنید راهنمایی کنید واقعا دارم کم میارم .
پاسخ ها
نرگس حسين پور
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۹
سلام من هم پسري 13 ساله دارم كه تقريباً همين رفتارها رئ داره . بزور ميره حمام و بزور درسش رو ميخوانه . فكر ميكنم فقط بايد باهاشون مدارا كنيم هرچند سخته. وقت بذاريم براشون
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۸
باسلام.من فرزندبزرگترم پسری ۱۴ساله هست که احساس میکنم وارد دوران بلوغ شده واصلا درس نمیخواند وهمیشه سرش توی گوشیه.خیلی توی درس خوندن تنبله.مخصوصا امسال که درس خوندن آنلاین شده.اصلا توی هیچ کلاسی حاضرنشده وهیچی هم بلد نیست.خیلی نگرانم مخصوصا نگران تحصیلش اگه راهکاری دارید توراخدا کمکم کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۶
سلام من پسری 14 ساله داره که خیلی بی ادب وپرخاشگر هست نسبت به من که مادرش هستم خیلی سر من داد میزنه باشرایط انلاین درس خواندن دزست درس نمی خونه واشتهای اتشین داره وخیلی پر خوری میکنه با اینکه اضافه وزن داره نمی دونم چه کار کنم خواهشا راهنمایی کنیدبا خواهر کوچکتر خودش که کلاس دومه خیلی بد رفتار می کنه وکلا اونو می چزونه
احمد ملکیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
سلام پدری هستم که پسری 15 ساله دارم ایشون از قتی که به سن بلوغ رسیده کلا منزوی شده وپرخاشگر وبا من ومارش بد صحبت میکنه وهمش سرش تو گوشیه وتو گروهای مختلف در حال چت کردن واز زمانی که کلاسها آن لاین شده اصلا درس نمی خونه وهمش میگه من دوس دارم ترک تحصیل کنم وارتباط خوبی هم با ما نداره نمیدونیم چی کار کنیم لطفا کمکمون کنید با تشکر از لطف شما
سحر شجاعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۰
پسرم ۱۴ سالشه ۴ سالش بود پدرش فوت شد پسرم پیش خودم بزرگ شد پرخاشگری ولج بازی دوساله شروع کرده بی احترامی میکنه بهم خسته شدم تحمل تدارم لطفا راهنمایی کنید
نا شناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۱
پسری چهارده ساله دارم اصلا درس نمی خونه انلاین نیست یک حرف روهزار بار میگم شاید یک بارش رو گوش کنه شبها نمی خوابه تا صبح بیداره باهش هرچیزی میگیم بدش میاد از درس که حرف می زنیم درسته میخواد ما رو بخوره هرچی بگم کمه منتظرراهنمایی شما هستم با تشکر
ناشناس
|
Canada
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۳۰
سلام خوهر زاده ای دارم ۱۵ سالشه تقریبا سه ساله ترک تحصیل کرده ازخانه بیرون نرفت باهیچ کس روبرو نمیشد تااینکه امسال بیرون اومد ولی به هر کسی همه چیزرو رک میگه خیلی هم بد دهن شده لطفا راهنمایی کنیین همه فامیل از دستش شاکی هستن
مريم حسيني
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۳
سلام خسته نباشيد
من پسري ١٣ساله دارم كه گهگاه دزدي ميكنه بعدمه بهش تذكر ميديم گوش نمي ده كارهاي اشتباه زياد ميكنه واروقتي پدرش گفته اگه تكرار كني ازخونه بيرونش ميكنه ميگه ميرم پيشه دوستام به شدت دروغ ميگه وآبرو برامون نذاشته منوپدرش خيلي ناراحتيم اون خيلي پسر مهربون وآروميه پيشه فاميل اما مارو خيلي اذيت ميكنه عابر بانكمونو برميداره الان كه اصلا درس نمي خونه به خاطر كرونا موبايل بهش داديم شبا گاهي ازش ميگيريم وخيلي ناراحت ميشه وتوي دفتري فحساب ناموسي به من وپدرش ميده وازاين جهت خيلي دلگيريم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟