در هوای سرد پاییز و زمستان، درست پیش از ان که آچار به دست، بساط نصب بخاری را داخل خانه پهن کنید، این توصیهها را بخوانید.
به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، این روزها ممکن است اخباری مبنی بر نشت گاز و یا مسمومیت با گاز به گوشتان بخورد.
در فصلهای سرد ناچار برای گرم کردن خانه از بخاری، شومینه و یا دیگر وسایل گرمایشی استفاده میکنیم و همه این ها یعنی توجه به ایمنی این وسایل، حالا دیگر یک اولویت حیاتی است.
این سیستمهای گرماده، علی رغم همه مزیتهایشان اگر درست نصب نشوند و یا نکات ایمنی در استفاده از آنها رعایت نشود، ممکن است در اثر نشت دی اکسید کربن، خسارات جانی و مالی بسیاری را شامل شود.
روایتی تلخ از مستندات موجود نشان می دهد که سالانه مرگ حدود ۱۰۰۰ نفر بر اثر مسمومیت با گاز گزارش میشود و همچنین ۵۰۰۰ نفر در سال هم به همین دلیل دچار بیماری میشوند و تحت درمان قرار میگیرند.
راه حل چیست؟
یکی از مطمئنترین راهها برای اطمینان حاصل کردن از امنیت خانه و یا محیط کار و جلوگیری از مسمومیت با گاز استفاده از سیستم هشدار دهنده نشت است. این سیستمها میتوانند شامل سنسور هوشمند باشند که با تشخیص حریق و خبر رسانی به موقع، مانع از رسیدن آسیب های جدی به شما خواهند شد البته باید در انتخاب سنسورها دقت کنید.
امروزه شرکتهای بسیاری که در پی سودجویی بیشتر هستند، اقدام به تولید سنسورهای بی کیفیت میکنند و یا افرادی برای منافع خودشان دست به واردات کالای چینی میزنند، و با تبلیغاتی پر رنگ و لعاب سعی در فروش اجناس بی کیفیت خود دارند.
هشدار دهنده نشت گاز وارد می شود
هشدار دهنده نشت گاز و منوکسید کربن یا آشکار ساز نشت گاز و منوکسید کربن یک دستگاه الکترونیکی جهت حفظ ایمنی محیطهای مسکونی نسبت به نشت گازهای خطرناک است. این دستگاه نسبت به گازهای مونوکسید کربن و گازشهری حساس بوده و در صورت وجود این گازها در محیط توسط هشداردهندههای صوتی و نوری ساکنین را از خطر آگاه ساخته همچنین دستگاه آشکار ساز نشت گاز و منوکسید کربن دارای نمایشگر دیجیتالی جهت نمایش نسبت گازهای موجود درهوا، امکان تنظیم حساسیت (برای کار در محیطهای گوناگون، با توجه به سطوح متفاوت آلودگی هوا در شهرها) و مجهز به خروجی رله جهت روشن نمودن دستگاههای تهویه (مانند هواکش)، قطع کردن شیر برقی گاز و... است.
وزن و اندازهی مناسب دستگاه نصب آنرا برای استفاده کنندگان آسان میکند. در صورت نشت هریک از گازهای یاد شده عدد نمایشگر بالا رفته و در صورت تجاوز از حد مجاز تنظیم شده در سامانه، دستگاه شروع به آلارم دادن کرده، رله خروجی دستگاه فعال شده و سیستم تهویه را روشن و شیر اصلی گاز را قطع میکند.
این نکات را جدی بگیرید
هشدار دهنده مونوکسید کربن را در دسترس کودکان قرار ندهید و به هیچ عنوان به آنان اجازه ندهید به آن دست بزنند.
هشدار دهنده رادر اتاق خواب یا راهروی نزدیک به محل خواب نصب کنید، دقت ویژه داشته باشید که صدای آن در محل خواب شنیده شود.
در منازلی با سطوح مختلف(مانند دوبلکس)در هر طبقه باید یک دستگاه هشدار دهنده نصب شود.
هشدار دهندها باید حداقل ۱٫۵ متر از دستگاه های حرارت زا (بخاری، اجاق گاز، آبگرمکن و …) و ۳۰ سانتی متر از سقف فاصله داشته باشند.
هشدار دهنده ها در محلی نصب شوند که چراغ قرمز و سبز آن براحتی قابل رویت باشد.
مطمئن شوید که تمام مجاری ورود هوا به دستگاه هشدار دهنده بدون مانع هستند.
هشدار دهنده ها در محل هایی که هوا راکد است (داخل سقف کاذب، داخل شیروانی) نصب نشوند.
هشدار دهنده ها را در مسیر جریان هوای کولر یا پنکه نصب نکنید.
هشدار دهنده ها را در مسیر تهویه هوا یا نزدیک درب و پنجره که به بیرون باز میشود نصب نکنید.
هشدار دهنده ها را از محیط های آلوده که دارای گرد و غبار، روغن یا چربی هستند(آشپزخانه ها، گاراژها و اتاق و…) دور نگه دارید.
هشدار دهنده را از محیط های مرطوب مانند حمام دور نگه دارید و بر روی آن از اسپری استفاده نکنید.
هشدار دهنده را در مکانی که دمای آن کمتر از ۴٫۴ درجه سانتی گراد یا بیش از ۳۷٫۸ درجه سانتی گراد است نصب نکنید.
هشدار دهنده را در پشت پرده یا اثاثیه نصب نکنید. گاز منوکسید کربن باید به هشدار دهنده برسد تا به طور دقیق تشخیص داده شود.